Verhoogde border maken

Verhoogde border maken in uw tuin? Zo doet u dat!

 Tuinen met verhoogde borders worden steeds populairder. Grote kans dat u ze bij anderen heeft gezien en deze ook in uw eigen tuin wil! Ze creëren niveauverschil in uw tuin waardoor de tuin meteen een stuk interessanter is. Ze brengen diepte aan in de tuin en bovendien zijn ze erg praktisch. Het is helemaal niet moeilijk om zelf een verhoogde border in uw tuin te plaatsen. Weten hoe u dat doet? U leest het in deze blog.

 

Waarom een verhoogde border maken?

Een verhoogde border is onder andere handig voor het maken van een scheiding tussen een looppad of gazon en een bloemenperk. U kunt kiezen tussen een strakke rechte border of een wat speelser effect creëren door te kiezen voor organische vormen. De variatie aan hoogte geeft diepte en spanning aan uw tuin. Dit zorgt op een eenvoudige en subtiele manier voor een exclusieve uitstraling. Naast een borderrand kunt u voor het maken van hoogteverschillen ook kiezen voor een kantopsluiting of een afboording met hoge plantenbakken. Lees alles over de drie opties voor een border in de tuin .

 

Aan de slag met het maken van een borderrand

Voordat u kunt beginnen met het maken van de verhoogde borderrand is het van belang om het juiste materiaal te kiezen. Wij hebben Straightcurve verhoogde borders van cortenstaal en gegalvaniseerd staal in ons assortiment. Cortenstaal geeft een natuurlijke uitstraling aan uw tuin, terwijl gegalvaniseerd staal een moderne uitstraling heeft. Wanneer u een keuze voor het materiaal heeft gemaakt kunt u beginnen met de installatie. Ga als volgt te werk:

  1. Markeer de gewenste lijn van de rand op de grond met een markeerstift of spuitbus;
  2. Verbind de lengtes met de Teks® schroeven. Gebruik een piket om de rand tijdelijk omhoog te houden;
  3. Sla de piket (zonder de topplaat) in de grond strak naast de rand tot 75-85 onder de bovenkant van de rand;
  4. Schuif de topplaat van de piket in de omgezette rand en schuif deze over de piket. Bevestig de piket aan de topplaat met minimaal 2 Teks® schroeven.

 

Het maakt niet uit hoe groot of klein uw tuin is, een verhoogde border maken brengt extra dynamiek in uw tuin. Het is ook nog eens praktisch: u hoeft niet meer zo diep te bukken bij het wieden van onkruid! Geen overbodige luxe als u last heeft van rugproblemen.

 

Wilt u graag een verhoogde border maken in uw tuin? Lees meer over onze Straightcurve verhoogde borders van cortenstaal en gegalvaniseerd staal.

 

Straightcurve Flexline 560 millimeter