Eerlijk. Krachtig. Puur.

Informatie voor architecten

 

Duurzaamheid voor u als architect
Duurzaamheid is voor u als architect van groot belang. U kijkt namelijk niet alleen naar vandaag, maar vooral naar morgen. Architectuur vormt zich in de tijd. Duurzaamheid daarbij is geen trend, maar respectvol om gaan met de natuur en met elkaar. Natuurlijke producten kunnen veel toevoegen aan goede architectuur. Het gebruik van duurzaam en ecologisch hout voor gevelbekleding is daar een goed voorbeeld van.

Ecologische en duurzame gevelbekleding
Onze ecologische en duurzame gevelbekleding heeft niet alleen een prachtige, exclusieve uitstraling, maar is ook milieuvriendelijk geproduceerd, vergt weinig onderhoud, draagt bij aan energiebesparing en is eenvoudig te plaatsen.

Onze gevelbekleding wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten. Zo bieden wij bijvoorbeeld met Techniclic® en Kebony® unieke gevelbekleding. Met onze ecologische en duurzame gevelbekleding, in combinatie met onze maatwerk oplossingen, werkt u niet alleen aan een groene wereld, maar vergroot u ook uw onderscheidende vermogen.

Waarom Eden?
Wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Daarom werken wij zoveel mogelijk met duurzame en ecologische materialen. Eden is specialist op het gebied van duurzame en ecologische gevelsystemen van hout en kunststof. We bieden uw klant niet alleen de gevelprofielen. Als Eden ondersteunen wij u en uw klant in het volledige traject van ontwerp, engineering, montage en onderhoud van de gevelbekleding.

Graag bieden wij u onze expertise en specialisatie aan, wanneer u voor een project ecologische en duurzame gevelbekleding nodig heeft. Zo kunt u gebruik blijven maken van uw huidige netwerk, terwijl u met behulp van Eden extra onderscheidend bent.

Unieke outdoor showroom
We nodigen u, samen met uw opdrachtgever en aannemer, graag uit in onze unieke outdoor showroom. Dit is de ideale plaats om inspiratie op te doen en de juiste keuzes te maken als het gaat om houtsoort, profilering en detaillering. Onze gevelspecialisten staan op afspraak voor u klaar om u te voorzien van uitgebreid advies. Voor ons is elk project speciaal en samen met u gaan we voor een optimaal eindresultaat.

Ons assortiment

Edenshelters

EdenShelters zijn prefab, volledig afgewerkte, modulaire units. Laat uw droom uitkomen, op één dag geïnstalleerd, geen extra werk op locatie. De EdenShelters zijn uit één stuk opgebouwd, wat de ongelooflijke mobiliteit geeft om je droomlocatie te bereiken. Modulariteit zorgt ervoor dat u na verloop van tijd uw ark kunt laten groeien naar uw behoeften. De units worden gemaakt door vakmensen in onze eigen fabriek.

Gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt steeds populairder. Gevelbekleding geeft een prachtige individuele uitstraling. Maar naast de esthetische functie heeft ons duurzaam en ecologisch hout een hoge isolatiewaarde. Door de samenstelling van het materiaal wordt warmte en kou gereguleerd, met forse energiebesparing als gevolg. Daarom stellen wij u de vraag: waarom zou u niet kiezen voor ecologische en duurzame gevelbekleding in uw tekening?

Toepassingen houtsoorten ecologische en duurzame gevelbekleding

De ecologische en duurzame gevelbekleding van Eden, is voor u als architect interessant voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan binnengevels, deuren, buitenvloeren, meubilair en kozijnen.

Maatwerk om deuren te bekleden

Van architecten krijgen wij regelmatig de vraag of het mogelijk is om deuren te bekleden. Het antwoord op deze vraag is positief: middels speciale profileringen is dit zeker mogelijk! Hierdoor kunnen voordeuren, achterdeuren, loopdeuren of sectiedeuren in dezelfde stijl worden gemaakt als bijvoorbeeld de gevelbekleding van de woning.

Omdat onze houtsoorten elk een unieke uitstraling hebben, zijn er veel mogelijkheden in bekleding van deuren. Bij een onlangs gerealiseerd project in Amsterdam, zijn zowel de voordeur, de garagedeur en de loopdeuren bekleedt met speciaal geprofileerd thermisch essenhout. Met behulp van foto’s links inspireren wij u graag en geven wij een voorbeeld van de mogelijkheden.

Exclusieve binnenwand van ecologisch en duurzaam hout

Gevelbekleding geeft niet alleen de buitenkant van een huis een gezicht, ook binnenshuis heeft gevelbekleding een prachtige exclusieve uitstraling. Maar gevelbekleding heeft niet alleen een decoratieve functie, het heeft daarnaast, net als gevelbekleding buiten, een isolerende functie. Met bijvoorbeeld onze groene gevel, creëert u een unieke binnenwand. Hoe? Dat ziet u links.

Hout voor gevelbekleding ook voor buitenvloeren

Als architect weet u dat bij veel woningen ook een buitenvloer wordt aangelegd. Hiervoor kunnen diverse materialen gebruikt worden. Denk hierbij aan keramiek en natuursteen. Maar juist hout is uitermate geschikt voor buitenvloeren. Dit omdat een houten buitenvloer extra exclusieve uitstraling heeft. De ecologische en duurzame houtsoorten die Eden gebruikt voor gevelbekleding, kunnen ook worden gebruikt bij de aanleg van een buitenvloer. Met een eenvoudige aanpassing van de profilering van het hout, kan een buitenvloer eenvoudig gemonteerd worden. Graag inspireren wij u met de mogelijkheden van  bamboe hout, accoya hout of Kebony hout. Met de prachtigste houtsoorten kunt u de mooiste buitenvloeren ontwerpen, die naadloos overlopen in de gevel.

Een houtsoort voor gevel en kozijn

Kebony hout is een van de meest veelzijdige houtsoorten ter wereld. Van gevelbekleding, tot daken tot promenades. En omdat Kebony hout niet rot, is het hout perfect geschikt voor kozijnen. Zo creëert u een unieke gevel met behulp van Kebony hout, terwijl u precies hetzelfde hout kunt gebruiken voor de kozijnen. Een prachtig doorlopend geheel!

Maatwerk houtsoorten ecologische en duurzame gevelbekleding

Bij elke toepassing van ecologisch en duurzaam hout voor gevelbekleding, kan Eden u en uw klant voorzien in elke specifieke klantvraag. Dit dankzij de combinatie van kennis en kunde, maar ook de beschikking tot de unieke outdoor showroom. Zo is Eden dankzij haar ervaring dé specialist als het gaat om duurzame houten gevelbekleding.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Wij denken graag met u mee met uw specifieke wensen.