Eerlijk. Krachtig. Puur.

Informatie voor hoveniers

 

Uw onderscheidend vermogen als hovenier
Eden biedt ecologische en duurzame tuinproducten aan, met interessante inkoopprijzen en brede ondersteuning waarmee u als hovenier uw onderscheidend vermogen kunt vergroten.

Want hoe bent u als hovenier bezig vernieuwend en onderscheidend te zijn? Waarschijnlijk weet u wel hoe belangrijk het is, om u te onderscheiden van uw collega-hoveniers. Wij van Eden helpen u hier graag bij. Middels ons ecologisch en duurzaam assortiment, kunt u de consument alternatieven voor traditionele tuinproducten bieden. Graag ontzorgen wij u hierin volledig, zodat u tijd heeft voor uw passie: het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de mooiste tuinen en terreinen!

Wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Daarom werken wij zoveel mogelijk met ecologische en duurzame materialen. Dit betekent dat wij als Eden continu op zoek zijn naar de nieuwste en beste ecologische producten. En dat is steeds belangrijker. Want middels internet is de consument steeds beter op de hoogte van de nieuwste ecologische en duurzame ontwikkelingen.

Ontwikkelingen in de markt
In de markt zien wij dat consumenten steeds meer kiezen voor ecologische en duurzame tuinmaterialen. Tuinmaterialen die ecologisch verantwoord zijn, lang meegaan en zo weinig mogelijk onderhoud vragen. Daarnaast wil de consument een unieke en exclusieve tuin, ontworpen en aangelegd op basis van zijn wensen en behoeften. En ten slotte wil de consument ontzorgd worden in onderhoud van de tuin.

Consumenten worden zich bewust dat hun levensstijl niet overeenkomt met bescherming van het milieu. Steeds meer mensen kiezen bewust voor alternatieve producten. Producten die kleine impact hebben op de natuur en het milieu, een hoogwaardige en kwalitatieve uitstraling hebben en bovendien net zo lang, of langer, meegaan dan traditionele producten.

Wij krijgen van consumenten steeds meer de vraag hoelang onze producten meegaan. Consumenten kiezen voor producten die niet alleen exclusief zijn, maar ook niet zomaar vervangen hoeven te worden. Maar ook wil de consument een tuin die zoveel mogelijk onderhoudsarm is.

Ten slotte willen consumenten een groene, exclusieve en unieke tuin. Een tuin is als het ware een extra kamer van het huis, die iedereen persoonlijk wil inrichten.

Waarom dan Eden?
Dan vraagt u zich af, hoe wij als Eden daarop inspelen? Wij vinden het als Eden van belang om niet alleen maar een leverancier te zijn. Samen met u en uw klant denken wij mee in ontwerp, engineering en montage van de wensen en de behoeften van de klant. Maar ook ondersteunen en adviseren wij uw klant bij het onderhoud van onze producten. Zo kunnen wij middels onze producten, elke unieke vraag van uw klant beantwoorden.

Ons assortiment

Eden is specialist in de volgende productcategorieën:

 • Ecologische en duurzame tuinafscheidingen.
 • Ecologische en duurzame buitenvloeren.
 • Ecologische en duurzame gevelbekleding.
 • Ecologische en duurzame Straightcurve.

Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek om van gedachten te wisselen en te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Graag willen wij u inspireren over de mogelijkheden van onze assortiment.

 

Tuinafscheidingen

Met de tuinafscheidingen van Eden, kiest u voor een ecologische alternatieven om inkijk in uw tuin te voorkomen en zorgt u voor privacy in uw tuin. Daarnaast zorgen onze tuinafscheidingen voor een mooie en strakke tuin. Dankzij de keuze uit verschillende materialen, kiest u voor een tuinafscheiding die bij uw tuin past.

Buitenvloeren

U wilt de schitterende look van een terras van duurzaam en ecologisch hout? Of kiest u voor de kunststofvariant met dezelfde uitstraling? Met de buitenvloeren van Eden kiest u voor een ecologisch verantwoord terras. Maar daarnaast krijgt u buitenvloer met een prachtige uitstraling, die minimaal vijftien jaar meegaat.

Gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt steeds populairder. Gevelbekleding geeft een prachtige individuele uitstraling. Maar naast de esthetische functie heeft ons duurzaam en ecologisch hout een hoge isolatiewaarde. Door de samenstelling van het materiaal wordt warmte en kou gereguleerd, met forse energiebesparing als gevolg. Daarom stellen wij u de vraag: waarom zou u niet kiezen voor ecologische en duurzame gevelbekleding in uw tekening?

Straightcurve

Straightcurve specialiseert zich in stalen tuin randbegrenzingen en verhoogde bakken. Onze producten zijn leverbaar in gegalvaniseerd staal of weerbestendig Corten staal. Ons doel is om het installatieproces van randbegrenzingen zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken. In de tuin werken is vaak fysiek zwaar werk. Daarnaast is staal doorgaans een veeleisend materiaal vanwege gewicht en stijfheid. Onze ontwerpen richten zich op het eenvoudiger en plezieriger maken van doorgaans lastige tuinprojecten.

Onze merken

Duurzaam handelen begint bij de bron. Daarom werken we uitsluitend samen met producten die duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel hebben staan. Dit resulteert niet alleen in hoogwaardige eindproducten, maar ook in een duurzame keten. Voor de realisatie van de projecten van onze klanten maken we gebruik van onder andere onderstaande topmerken.

 • Forest Avenue
 • Kebony
 • Greenpaints
 • Techniclic®
 • Accoya
 • Fiberon®
 • Novawood
 • Mobilane
 • Moso

De producten die wij leveren, hebben verschillende garanties en keurmerken. Door onze FSC-certificering zijn we in staat om veel houtsoorten met dit duurzaamheidskeurmerk te leveren. Dit geldt zowel voor tropisch hardhout als de diverse verduurzaamde zachthoutsoorten. Zo bent u verzekert van een duurzame herkomst en productie.

Wilt u meer weten over onze (keur)merken? Neem dan contact met ons op.