Eerlijk. Krachtig. Puur.

Informatie voor particulieren

 

Uw eerste indruk
Eerste indrukken zijn belangrijk. Of u nu uw huis een exclusieve uitstraling wilt geven, of een unieke tuin wilt, wij als Eden ondersteunen u in de realisatie van uw droomhuis of droomtuin. Daarnaast denkt u bij uw huis of tuin ook na over duurzaamheid. Maar waarom zou u voor duurzaamheid kiezen?

Waarom duurzaamheid?
Eden biedt ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen aan. Waarom? Omdat wij als Eden waarde hechten aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Zo zijn wij gespecialiseerd in het gebruik van ecologische en duurzame houtsoorten. De keuze voor deze houtsoorten zorgt er niet alleen voor dat de leefomgeving van zowel planten- als diersoorten behouden blijft, maar zorgt ook voor een betere toekomst. Want bossen produceren zuurstof en halen CO2 uit de lucht, waardoor de opwarming van de aarde geremd wordt. Door te kiezen voor duurzaam hout, blijft hout beschikbaar als grondstof. Want bij duurzame houtsoorten wordt niet meer hout geoogst dan er weer bijgroeit. En we beschermen bevolkingsgroepen die van het bos afhankelijk zijn; circa 90% van de allerarmsten in de wereld zijn direct of indirect afhankelijk van bos. Zo dragen we bij aan de bescherming van de aarde voor ons en de generaties na ons!

De mogelijkheden van Eden
Eden heeft verschillende producten voor uw huis en uw tuin in het assortiment. Voor uw tuin kunnen wij uw privacy garanderen met onze tuinafscheidingen. of u kiest voor een op maat gemaakte buitenvloer. Daarnaast kunt u uw tuin inrichten met onze exclusieve tuindecoraties. Uw huis kunnen wij met onze gevelbekleding een extra dimensie geven.

Waarom Eden?

Voor ecologische en duurzame voor uw tuin of huis, bent u bij Eden aan het juiste adres. Maar Eden wil meer zijn dan een leverancier. Eden wil u volledig ontzorgen bij de inrichting van uw tuin of de keuze van de juiste gevelbekleding.

We nodigen u, samen met uw architect en aannemer, graag uit in onze unieke outdoor showroom. Dit is de ideale plaats om inspiratie op te doen en de juiste keuzes te maken als het gaat om houtsoort, profilering en detaillering. Onze specialisten staan op afspraak voor u klaar om u te voorzien van uitgebreid advies. Voor ons is elk project speciaal en samen met u gaan we voor een optimaal eindresultaat.

Ons assortiment

Eden is specialist in de volgende productcategorieën:

 • Ecologische en duurzame tuinafscheidingen.
 • Ecologische en duurzame buitenvloeren.
 • Ecologische en duurzame gevelbekleding.
 • Ecologische en duurzame Straightcurve.

Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek om van gedachten te wisselen en te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Graag willen wij u inspireren over de mogelijkheden van onze assortiment.

 

Tuinafscheidingen

Met de tuinafscheidingen van Eden, kiest u voor een ecologische alternatieven om inkijk in uw tuin te voorkomen en zorgt u voor privacy in uw tuin. Daarnaast zorgen onze tuinafscheidingen voor een mooie en strakke tuin. Dankzij de keuze uit verschillende materialen, kiest u voor een tuinafscheiding die bij uw tuin past.

Buitenvloeren

U wilt de schitterende look van een terras van duurzaam en ecologisch hout? Of kiest u voor de kunststofvariant met dezelfde uitstraling? Met de buitenvloeren van Eden kiest u voor een ecologisch verantwoord terras. Maar daarnaast krijgt u buitenvloer met een prachtige uitstraling, die minimaal vijftien jaar meegaat.

Gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt steeds populairder. Gevelbekleding geeft een prachtige individuele uitstraling. Maar naast de esthetische functie heeft ons duurzaam en ecologisch hout een hoge isolatiewaarde. Door de samenstelling van het materiaal wordt warmte en kou gereguleerd, met forse energiebesparing als gevolg. Daarom stellen wij u de vraag: waarom zou u niet kiezen voor ecologische en duurzame gevelbekleding in uw tekening?

Straightcurve

Straightcurve specialiseert zich in stalen tuin randbegrenzingen en verhoogde bakken. Onze producten zijn leverbaar in gegalvaniseerd staal of weerbestendig Corten staal. Ons doel is om het installatieproces van randbegrenzingen zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken. In de tuin werken is vaak fysiek zwaar werk. Daarnaast is staal doorgaans een veeleisend materiaal vanwege gewicht en stijfheid. Onze ontwerpen richten zich op het eenvoudiger en plezieriger maken van doorgaans lastige tuinprojecten.

Onze merken

Duurzaam handelen begint bij de bron. Daarom werken we uitsluitend samen met producten die duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel hebben staan. Dit resulteert niet alleen in hoogwaardige eindproducten, maar ook in een duurzame keten. Voor de realisatie van de projecten van onze klanten maken we gebruik van onder andere onderstaande topmerken.

 • Forest Avenue
 • Kebony
 • Greenpaints
 • Techniclic®
 • Accoya
 • Fiberon®
 • Novawood
 • Mobilane
 • Moso

De producten die wij leveren, hebben verschillende garanties en keurmerken. Door onze FSC-certificering zijn we in staat om veel houtsoorten met dit duurzaamheidskeurmerk te leveren. Dit geldt zowel voor tropisch hardhout als de diverse verduurzaamde zachthoutsoorten. Zo bent u verzekert van een duurzame herkomst en productie.

Wilt u meer weten over onze (keur)merken? Neem dan contact met ons op.