Eerlijk. Krachtig. Puur.

Vlonder­planken

vlonders balkon

Vlonder op je balkon

Kunststof vlonderplanken

Kunststof vlonderplanken

veranda vloer

Houten vloer in je veranda

Vergrijzde vlonder van Padouk

Montage vlonderplanken

Waarom vlonderplanken van Eden BV?

Snel antwoord op vragen, een compleet assortiment, scherpe prijzen en een gedegen projectadvies. Dat zijn zaken waar Eden BV zich mee onderscheidt voor u als consument of professionele verwerker van tuinproducten. We zijn een onafhankelijke groothandel en leveren het liefst het optimale product voor uw project. We denken hierbij niet alleen aan de leverantie van de onderconstructie en de houtproducten, maar ook aan de complete ontzorging in het voortraject door meedenken in maatwerk, snelle offertes en gratis productsamples.

Hoge kwaliteit vlonderplanken en snel leverbaar

Een mooie vlonder is een echte blikvanger. Het zorgt voor een heerlijke plek om te ontspannen. Er zijn verschillende materialen waar u uit kunt kiezen voor uw vlonderplanken. Zo kunt u kiezen voor hardhouten vlonderplanken, composiet vlonderplanken, bamboe dekdelen of terrasdelen van thermisch gemodificeerd hout. Een houten vlonder is, vanwege de natuurlijke uitstraling, een prachtig alternatief voor de traditionele stenen bestrating. Hout is bovendien erg mooi in combinatie met bestrating en beplanting. Composiet is een duurzaam materiaal dat is opgebouwd uit kunststof en hout. Een composiet vlonder is, in tegenstelling tot een houten terras, kleurvast.

Wilt u meer weten over onze vlonderplanken? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken.

Houtsoorten vlonderplanken

U wilt de schitterende look van een buitenvloer, terras of vlonder van ecologisch en duurzaam hout? Of kiest u voor de kunststofvariant met dezelfde uitstraling? Met de buitenvloeren van Eden kiest u voor een ecologisch verantwoord alternatief. Maar daarnaast krijgt u een buitenvloer met een prachtige uitstraling, die minimaal twintig jaar meegaat.

Bamboe vlonderplanken kenmerkt zich door een prachtige structuur en vergrijzing. Bamboe is één van de meest snelgroeiende houtsoorten.

Padouk close up

Padouk vlonderplanken zijn één van de meest duurzame houten vlonderlanken. Door de stabiliteit erg geschikt voor veel toepassingen.

thermo essen vlonderplanken

Thermo Essen vlonderplanken hebben een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur.

Thermo Grenen vlonderplanken

Thermo grenen vlonderplanken hebben door de prachtige, kwasten in het hout een rustieke uitstraling met een lange levensduur.

Tiara met B-fix clips

Tiara vlonderplanken zijn  gecertificeerd tropische hardhouten planken voor terrassen en gevelbekleding. Tiara is erg stabiel vanwege de kunstmatige droging!

afrikulu buitenvloer 2

Afrikulu is een hele duurzame hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1. Afrikulu is zwaar en hard, maar wel goed te bewerken.

Terras accoya hout

Accoya hout is zeer vormstabiel, immuun voor insecten en schimmels en ecologisch verantwoord.

kunststof vlonder

Kunststof vlonderplanken zijn ideaal voor als u kiest voor kleurbehoud van uw terras met een minimum aan onderhoud.

Eikenhouten terras

Eiken vlonderplanken zijn robuust en natuurlijk. Eikenhout heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Kebony character vlonderplanken

Kebony® Character vlonderplanken hebben een diepe, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans.

Kebony clear vlonderplanken

Kebony® Clear vlonderplanken hebben een diepe, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans.

Ipe terrasplanken

Ipé vlonderplanken staan bekend als de meest duurzame hardhouten planken. Ipé Hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1. Deze luxe houtsoort wordt veel toegepast bij zwembaden en terrassen.

Douglas vlonderplanken

Douglas/Lariks vlonderplanken zijn robuuste en natuurlijk met een prima prijs/kwaliteit verhouding.

bangkirai vlonderplanken

Bangkirai vlonderplanken worden veel gebruikt om vlonders en terrassen mee te maken. Bangkirai is een van de meest bekende hardhout soorten.

Tali buitenvloer

Tali vlonderplanken hebben een bruingele/bruinrode kleur die in loop der tijd vergrijsd. Tali is hardhout afkomstig uit Afrika.

teak vlonderplanken

De Teak vlonderplanken zijn afkomstig uit Azië. Het hout word verwerkt in het land van herkomst.

Merbau balkon vlonderplanken

Merbau vlonderplanken zijn afkomstig uit Zuid-Oost Azië. Door de verschillende kleuren van geel tot donkerbruin krijg je een mooi effect in het hout.

Cumaru vlonderplanken

Cumaru vlonderplanken zijn prachtige hardhouten planken afkomstig uit Zuid-Amerika. Cumaru staat bekend om zijn mooie vergrijzing en stabiliteit.

Garapa vlonderplanken

Garapa vlonderplanken hebben een mooie lichtgele kleur van zichzelf. Uiteraard zal deze na verloop van tijd vergrijzen. Garapa heeft een duurzaamheidsklasse 2!

massaranduba vlonderplanken

Massaranduba vlonderplanken zijn van zeer hard hout. De beginkleur is roodbruin en deze zal gaan vergrijzen. Massaranduba heeft Duurzaamheidsklasse 1!

azobe terras

Azobé vlonderplanken zijn extreem hard en donker van kleur. Deze houtsoort is afkomstig uit West-Afrika en heeft een duurzaamheidsklasse 1.

afrormosia vlonderplanken

Afrormosia vlonderplanken zijn afkomstig uit West-Afrika en wordt ook wel het Afrikaans Teak genoemd. Het heeft een duurzaamheidsklasse 1 en is uiterst stabiel.

Robinia vlonderplanken

Robinia vlonderplanken zijn zeer duurzaam. Het vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier.

Bezoek onze showtuin!

showtuin Eden BV

Wilt u meer zien dan alleen een productsample? Ervaar onze unieke showtuin en ontdek alle mogelijkheden van gevelbekleding en vlonderplanken.

Professioneel projectadvies
Vele houtsoorten, composiet en kunststof
Verschillende (kleur)afwerkingen
Realistisch beeld van lange termijn uitstraling
Diverse montage- en clipsystemen
Voor opdrachtgever, architect en aannemer

Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze productspecialisten voor een bezoek aan de showtuin.

Adres- en contactgegevens

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
info@edenbv.nl
+31 (0) 488 44 28 76

Veelgestelde vragen over vlonderplanken

Wat zijn de beste vlonderplanken?

Het beste hout voor uw houten terras of vlonder is een houtsoort met duurzaamheidsklasse 1. Enkele voorbeelden hiervan zijn Padouk, Bamboe of Accoya terrasplanken.

Wat kost een vlonder per m2?

De kosten voor een hardhouten vlonder zijn erg afhankelijk van de gekozen uitvoering hardhout terrasplanken, de benodigde onderconstructie en het eventueel uitbesteden van de montage. Als complete vanaf prijs kunt u rekening houden met € 220-260 per m2 incl. 21% BTW inclusief onderconstructie en montage.

Wat leg je onder vlonderplanken?

Bij het realiseren van een vlonder is een juiste onderconstructie onder de vlonder erg belangrijk. Vaak wordt dit gedaan met een combinatie van hardhouten gordingen en/of regels. Dit in combinatie met hardhouten palen in de grond (bij instabiele grond) of liggende betonbanden (bij een stabiele ondergrond). Laat u goed adviseren bij de keuze voor de onderconstructie voor uw vlonder.

Hoe lang gaan vlonders mee?

De levensduur van een vlonder is afhankelijk van de duurzaamheidsklasse van de gekozen houtsoort, de gekozen onderconstructie en de wijze van monteren. Een houtsoort met duurzaamheidsklasse 1 in combinatie met de juiste montage gaat minimaal 20-25 jaar mee.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van vlonderplanken?

Qua toepassingen wordt vaak het verschil gemaakt tussen particuliere of (semi)openbare projecten. Per situatie zijn de behoeften en wensen uitlopend. Bij de keuze voor de juiste houtsoort dient hiermee rekening gehouden te worden. Bij (semi)openbare toepassingen zijn een minimum aan onderhoud, veiligheid en levensduur belangrijke aspecten. Bij particuliere projecten wordt daarnaast vaak juist ook de nadruk op uitstraling en beleving gelegd.

Het kiezen van de juiste houtsoort voor uw vlonderplanken

Wilt u vlonderplanken kopen? Dan is het belangrijk om na te denken over een aantal onderwerpen. Allereerst zal de gewenste houtsoort gekozen moeten worden. Hierbij lopen de keuzes uiteen van diverse hardhouten terrasdelen, composiet vlonderplanken, bamboe terrasplanken of dekdelen van duurzaam gemodificeerd hout. Bij de keuze voor een houtsoort dient rekening gehouden te worden met de toepassing, mate van onderhoud, montagemogelijkheden en het budget. Onze houtspecialisten kunnen u middels een aantal gerichte vragen al snel de juiste houtsoort voor uw project adviseren.

De onderconstructie van de vlonderplanken

Onderconstructie en montage zijn belangrijke, en soms ondergewaardeerde, onderwerpen bij het realiseren van een houten terras of vlonder. De juiste onderbouw en montage garanderen een hoge duurzaamheid en prettig gebruik tijdens de levensduur. Er zijn diverse manieren voor het funderen van een houten terras, afhankelijk van de situatie en de gekozen houtsoort.

Montage van vlonderplanken met clips

Bij de montage van een houten vlonder wordt meer en meer gebruik gemaakt van blinde montage. Hierbij worden de vlonderplanken gemonteerd met clips, zodat er geen schroeven zichtbaar zijn. Dit zorgt niet alleen voor een strakke uitstraling, maar ook voor een prettig gebruik van de vlonder. Niet alle terrasplanken zijn geschikt voor blinde montage. Alleen vlonderplanken met een hoge stabiliteit kunnen hiervoor gebruikt worden. Wij adviseren u graag welke houtsoort geschikt is voor de montage met montageclips.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Download hier
het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.