Eerlijk. Krachtig. Puur.

Gevel­bekleding

Buitenmuur bekleden met hout

Houten gevelbekleding

Ecologische en duurzame gevelbekleding

Onderhoudsvrije houten gevelbekleding

Ontdek bij Eden BV de diversiteit in gevelbekleding, variërend van ecologisch hout tot hoogwaardig kunststof. Een bezoek aan onze showtuin geeft jou de kans om onze uitgebreide collectie te verkennen en inspiratie op te doen voor jouw eigen project. Onze experts staan klaar met persoonlijk advies om jou te helpen bij het maken van de perfecte keuze die voldoet aan jouw esthetische en functionele eisen.

Wij begrijpen het belang van een zorgeloze ervaring. Daarom begeleiden we jou van advies tot aan de levering van de materialen, zodat je verzekerd bent van een soepele voortgang van jouw project. Hoewel de installatie niet onder onze directe dienstverlening valt, kunnen we jou wel in contact brengen met betrouwbare partners voor de uitvoering.

Eden BV is er voor jou: zowel als je jouw woning wilt verfraaien als wanneer je als aannemer op zoek bent naar kwalitatieve gevelbekleding voor jouw bouwprojecten. Kies voor Eden BV voor topkwaliteit, diversiteit en een service die jou tot aan de levering volledig ontzorgt.

De voordelen van houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding blijft een tijdloze keuze voor jou als je natuurlijke warmte en een authentieke uitstraling waardeert. Het biedt:

 • Veelzijdigheid in uitstraling: Hout heeft een natuurlijke schoonheid die naadloos opgaat in diverse architecturale stijlen, van klassiek tot modern.
 • Duurzaamheid: Met de juiste materialen, montage en kwaliteit kan houten gevelbekleding jarenlang meegaan, terwijl het zijn karakteristieke uitstraling behoudt.
 • Milieuvriendelijk: Als hernieuwbare bron biedt hout een ecologisch verantwoorde keuze, vooral wanneer het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding wint aan terrein dankzij zijn unieke eigenschappen en voordelen, waaronder:

 • Onderhoudsgemak: Kunststof is uiterst weerbestendig en vereist minimaal onderhoud, wat het ideaal maakt voor een zorgeloze langdurige uitstraling.
 • Duurzaamheid: Het materiaal is bestand tegen vocht, rot en schimmels, waardoor het een praktische oplossing is voor elke omgeving.
 • Veelzijdigheid in design: Met een breed scala aan kleuren en texturen biedt kunststof de mogelijkheid om elke gewenste look te creëren, van traditioneel hout tot moderne afwerkingen.

Bij Eden BV zijn we er trots op dat we zowel houten als kunststof gevelbekleding van de hoogste kwaliteit aanbieden. Ons deskundig team staat klaar om jou te adviseren over de beste keuze voor jouw project, rekening houdend met zowel esthetische wensen als functionele vereisten. Ontdek het zelf en laat jouw gevel stralen met de kwaliteit, uitstraling en duurzaamheid die onze producten bieden.

Houtsoorten gevelbekleding

Thermo Fraké is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

forestlines gevelbekleding

Forestlines® is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van houten gevelbekleding. Uniek aan dit systeem is dat onbehandeld hout de brandklasse B behaalt in een END USE toepassing.

composiet gevel

Kunststof gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Kunststof is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Thermo Ayous op kleur gebeitst

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

Padouk close up

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

vuren gesloten horizontaal

Thermo Vurenhout is een snelgroeiende naaldhoutsoort. Ons vurenhout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in Noord-Europa en is FSC®- en PEFC-gecertificeerd. Het is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken.

radiata pine

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Thermo essen close up

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Douglas hout

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

accoya close up

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

robinia close up

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Teak hout

Teak is één van de duurzaamste houtsoorten. Teak valt namelijk onder duurzaamheidsklasse 1. Daardoor heeft Teak een lange levensduur van 25 jaar of zelfs langer.

Jaya hout close up

Jaya wordt gekenmerkt door een langzame vergrijzing, wat vaak als positief wordt gezien door de liefhebbers van de natuurlijke houtkleur, en een wilde nerfstructuur.

verfsystemen gevelbekleding

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Het bevestigen van gevelbekleding kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn monteren met clips of nagelen/schroeven.

Profielen gevelbekleding

Ontdek een uitgebreide selectie van gevelbekledingsprofielen. wij bieden een scala aan profielen voor elke stijl en voorkeur.

Bezoek onze
showtuin!

Wilt u meer zien dan alleen een productsample? Ervaar onze unieke showtuin en ontdek alle mogelijkheden van gevelbekleding en vlonderplanken.

Professioneel projectadvies
Vele houtsoorten, composiet en kunststof
Verschillende (kleur)afwerkingen
Realistisch beeld van lange termijn uitstraling
Diverse montage- en clipsystemen
Voor opdrachtgever, architect en aannemer

Adres- en contactgegevens

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
info@edenbv.nl
+31 (0) 488 44 28 76

Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze productspecialisten voor een bezoek aan de showtuin.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste gevelbekleding?

Wat is het beste hout voor gevelbekleding? Het beste hout voor gevelbekleding zijn thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals Thermo Frake, Thermo Essen, Thermo Ayous, Thermo Radiata Pine, Thermo Vuren en Thermo Grenen. Anders verduurzaamde houtsoorten zoals Accoya, Kebony en Bamboe.

Wat voor gevelbekleding zijn er?

Er zin verschillende soorten gevelbekleding: hout, kunststof, metaal, steen, baksteen, vezelcement, stucwerk, en glas. Echter, voor veel toepassingen worden hout of kunststof als de beste opties beschouwd vanwege hun veelzijdigheid, esthetiek, en kostenefficiëntie. Hout biedt een natuurlijke uitstraling en kan worden aangepast met beits of verf, terwijl kunststof bekend staat om zijn duurzaamheid en laag onderhoud. Beide materialen bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden om aan verschillende architectonische stijlen en klantvoorkeuren te voldoen.

Wat is de meest duurzame gevelbekleding?

De meest duurzame gevelbekleding is vaak afhankelijk van verschillende factoren, waaronder milieuvriendelijkheid, levensduur, onderhoudsbehoeften en de impact van de productie. Enkele van de meest duurzame opties zijn:

 1. Hout: Vooral als het gaat om lokaal geproduceerd, FSC-gecertificeerd hout of gerecycled hout. Gemodificeerd hout zoals Thermowood of Accoya staat bekend om zijn lange levensduur en weerstand tegen rot en insecten.

 2. Kunststof (zoals gerecycled PVC of composieten): Sommige kunststoffen zijn duurzaam in termen van levensduur en onderhoud, maar het is belangrijk om de milieu-impact van de productie en het einde van de levenscyclus in overweging te nemen.
 3. Vezelcement: Dit materiaal is duurzaam, brandbestendig en vereist weinig onderhoud. Het kan worden geproduceerd met een lage impact op het milieu en biedt een lange levensduur.

 4. Metaal (zoals aluminium of gerecycled staal): Metalen gevelbekleding is duurzaam, recyclebaar en heeft een lange levensduur. Aluminium gevelbekleding is licht, corrosiebestendig en kan een hoge isolatiewaarde bieden.

 5. Steen en Baksteen: Deze materialen zijn extreem duurzaam en kunnen eeuwen meegaan. Ze vereisen weinig onderhoud, maar de productie- en transportkosten kunnen hoog zijn.

Wat te doen met een lelijke buitenmuur?

Om een lelijke buitenmuur op te knappen, zijn houten en kunststof gevelbekleding uitstekende keuzes. Hout biedt een natuurlijke, warme uitstraling en kan worden geschilderd of gebeitst in diverse kleuren. Het is aanpasbaar aan elke muurvorm en biedt verschillende duurzame opties. Kunststof gevelbekleding daarentegen is onderhoudsarm, weerbestendig, en vaak kostenefficiënter. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen, waaronder afwerkingen die op hout lijken. Beide opties verbeteren niet alleen de esthetiek, maar kunnen ook de isolatie van de muur verhogen.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van gevelbekleding?

Bij de keuze van gevelbekleding zijn de toepassingsmogelijkheden divers, variërend van privéwoningen tot (semi)openbare gebouwen. Per project verschillen de eisen en wensen. Het is essentieel om bij de selectie van de juiste houtsoort voor gevelbekleding rekening te houden met deze specifieke behoeften. Voor (semi)openbare toepassingen zijn zaken als minimale onderhoudsbehoefte, veiligheid en een lange levensduur cruciaal. Bij privéwoningen speelt naast deze functionele aspecten ook de esthetiek en sfeer een belangrijke rol.

Het kiezen van de juiste houtsoort voor uw gevelbekleding

Overweegt u gevelbekleding aan te schaffen, dan is het van belang om goed na te denken over verschillende factoren. De selectie van de houtsoort is een belangrijke eerste stap. De opties variëren van verschillende types hardhout, composiet gevelbekleding, bamboe bekleding tot duurzaam gemodificeerd hout. De keuze is afhankelijk van de toepassing, het vereiste onderhoud, montagemogelijkheden en uw budget. Onze houtspecialisten helpen u graag met gerichte vragen om de meest geschikte houtsoort voor uw project te bepalen.

De onderconstructie van de gevelbekleding

De onderconstructie en montage zijn kritieke, en soms onderschatte, aspecten bij het plaatsen van gevelbekleding. Een correcte onderconstructie en montage zijn essentieel voor een lange levensduur en optimaal gebruiksgemak. Er bestaan verschillende methoden voor het funderen van gevelbekleding, afhankelijk van de situatie en de gekozen houtsoort.

Montage van gevelbekleding met clips

Bij de installatie van gevelbekleding wordt steeds vaker gekozen voor een blinde bevestiging. Hierbij wordt de bekleding met clips bevestigd, waardoor schroeven onzichtbaar blijven. Dit levert niet alleen een naadloze esthetiek op, maar ook een verbeterd gebruiksgemak. Niet alle soorten gevelbekleding zijn echter geschikt voor blinde bevestiging. Alleen gevelbekleding die voldoende stabiel is, kan op deze wijze gemonteerd worden. Wij adviseren u graag over de houtsoorten die compatibel zijn met clipmontage.

Waarom gevelbekleding van Eden BV?

Snel antwoord op vragen, een compleet assortiment, scherpe prijzen en een gedegen projectadvies. Dit onderscheidt Eden BV als uw leverancier voor gevelbekleding, zowel voor de consument als voor de professionele verwerker. Als onafhankelijke groothandel streeft Eden BV ernaar het ideale product voor uw project te leveren. Dit omvat niet alleen de levering van de onderconstructie en de houtproducten, maar ook een volledige ondersteuning in de voorbereidende fase door het aanbieden van maatwerkoplossingen, het snel opstellen van offertes en het verstrekken van gratis productsamples.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

 • projectadvies op maat
 • gratis productsamples
 • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Download hier
het inspiratieboek!

 

 • Wij nemen na het downloaden contact met u op.