Eerlijk. Krachtig. Puur.

Gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt steeds populairder. Gevelbekleding geeft een prachtige individuele uitstraling. Maar naast de esthetische functie heeft ons duurzaam en ecologisch hout een hoge isolatiewaarde. Door de samenstelling van het materiaal wordt warmte en kou gereguleerd, met forse energiebesparing als gevolg. Daarom stellen wij u de vraag: waarom zou u niet kiezen voor duurzame en ecologische houten gevelbekleding in uw ontwerp? In ons inspiratiemagazine vindt u tal van uiteenlopende voorbeelden. Graag inspireren wij u om te kiezen voor duurzaam en ecologisch hout voor uw gevel.

Producten

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal. 

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen gevelbekleding heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en gaat het erg lang mee. 

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. Dit zorgt ervoor dat schimmel geen vat krijgt op Douglas hout. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde Scandinavische bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die overgaat naar een soort brons, tot het hout vergrijst. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld! Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij ThermoWood® en het persen van de vezels, wordt het hout extreem hard. 

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten. Daardoor is het de ideale compromis tussen prijs en lange levensduur.

Duurzame verfsystemen Bekijk hier verfsystemen van ons zoals de LignoStain UV en de AgingStain

Werkwijze

We zijn benieuwd naar uw project en ideeën! We nodigen u graag uit in onze unieke outdoor showroom voor informatie en inspiratie.

Op basis van de gewenste houtsoort gaan we samen met u op zoek naar de juiste profilering, uitstraling en afwerking.

Heeft u reeds een bouwpartner of zoekt u deze nog? We denken graag mee over de juiste wijze van montage.

Voor jarenlang plezier van uw houten buitengevel adviseren we, indien nodig, uitgebreid over het beheer en onderhoud.

Download hier de brochure!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.