Duurzame gevelmaterialen

Duurzame gevelmaterialen

Als milieu en duurzaamheid de twee kernwoorden zijn van uw woonconcept, mag u de mogelijkheid van hout als gevelbekleding niet vergeten. In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, is hout juist een van de meest milieuvriendelijke bouwmaterialen en duurzame gevelmaterialen. Hout is namelijk een hernieuwbare bron die de hoogste potentie heeft voor toekomstig hergebruik. Wanneer bomen opnieuw geplant worden is het een onuitputtelijke bron! Daarnaast heeft het de laagste cijfers wat betreft energieverbruik voor productie, fabricatie en bewerking. Kies dus voor duurzame gevelmaterialen!

Wat is de meest duurzame gevelbekleding?

Composiet en houten gevelbekleding zeer duurzame keuzes voor de gevelbekleding. Houten gevelbekleding heeft een lange levensduur, natuurlijke uitstraling, veel keuze in houtsoorten en goed bewerkbaar. Composiet gevelbekleding heeft een lange levensduur, kleurgarantie, gemaakt van gerecycled materiaal en is weer recyclebaar.

Wat is goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Thermowood Grenen, Thermisch gemodificeerd Vuren of Siberisch Lariks. Dit zijn houtsoorten met een lagere duurzaamheidsklasse, maar vallen in een lagere prijsklasse.

Wat is de beste gevelbekleding?

De beste gevelbekleding is Thermo hout, hardhout of Bamboe. Mooie duurzame keuzes in deze houtsoorten zijn naar wens te maken. Vele verschillende kleuren, nerfstructuren en duurzaamheidsklassen.

Is houten gevelbekleding duurzaam?

Houten gevelbekleding is duurzaam. Het is bijna CO2 neutraal, heeft een lange levensduur en het is een hernieuwbare bron. Hout wordt hierdoor steeds vaker gebruikt in combinatie met gevelbekleding. Ook door zijn natuurlijke uitstraling is het een zeer mooi product voor de gevelbekleding.

Milieuvriendelijk bouwen met ecologische en duurzame gevelbekleding

Dankzij de unieke thermische behandelingen die Eden toepast, zijn de houtsoorten bestand tegen temperatuurwisselingen en weersinvloeden en is het hout resistent tegen houtrot, insecten en schimmels.

 Daarnaast is hout een goed isolatiemateriaal. Er zijn talloze manieren om uw huis beter te isoleren, maar uit onderzoek is gebleken dat gevelisolatie de beste manier is van warmte-isolatie. Een geïsoleerde buitenmuur zorgt ervoor dat warmte niet naar buiten wordt afgegeven, maar dat de warmte binnen blijft. Alle houtsoorten die Eden in haar assortiment heeft opgenomen hebben een hoge isolatiewaarde. Zo bent u verzekerd van duurzame isolatie: lagere energiekosten door middel van duurzame gevelmaterialen!

 Ten slotte is de bouwtijd van hout een voordeel. De bouwtijd van hout is namelijk significant korter dan bijvoorbeeld metselwerk, omdat hout niet hoeft te drogen. Omdat houten gevelbekleding vooraf volledig op maat kan worden gemaakt, blijft alleen de constructie over voor het bouwen van uw milieuvriendelijke droomhuis.

milieubewust bouwen
duurzaam bouwen met hout
duurzame gevelmaterialen

Duurzaam bouwen met gevelbekleding van Eden B.V. 

Duurzaam bouwen. Wat betekent deze term voor u? Voor ons als Eden is het een belangrijk begrip. En dat is de reden dat Eden kiest voor duurzaam bouwen met gevelbekleding. Want met duurzaam bouwen draagt u bij aan het behoud van de natuur. Een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? Bovendien kiest u met duurzame gevelmaterialen voor een levensduur van minimaal vijftien jaar. Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw gevel te bekleden met duurzame gevelbekleding?

 

Indicatieprijs

In onderstaande tabel vindt u overzichtelijk de indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Op deze pagina vindt u informatie en inspiratiefoto’s van duurzame gevelbekleding van verschillende unieke houtsoorten. Graag inspireren wij u aan de hand van onze verschillende mogelijkheden:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!