Gevelafwerking hout: een duurzame keuze!

Houten gevelbekleding is erg populair. Het geeft uw woning een strak en tegelijk warm uiterlijk. Een gevelafwerking van hout past bij elke soort woning, van een authentieke oude boerderij tot een moderne nieuwbouwwoning! Maar wist u dat houten gevelbekleding ook een heel duurzame keuze is? Wij leggen u in dit blog uit waarom dat zo is.

 

Ecologische en duurzame gevelafwerking van hout

Naast het feit dat hout een natuurlijke uitstraling geeft aan uw woning, is het een zeer milieuvriendelijke keuze. Hout is een hernieuwbaar materiaal en vrijwel CO2-neutraal. Door een specifieke behandeling van verschillende soorten hout (thermische modificatie) krijgt het hout duurzaamheidsklasse I. De duurzaamheidsklassen geven aan in hoeverre houtsoorten weerstand hebben tegen houtrot en schimmels. Deze klassen zeggen niets over de weerstand van het hout tegen insectenaantasting. De duurzaamheidsklassen variëren van klasse I tot en met V:

  • Duurzaamheidsklasse I: zeer duurzaam (meer dan 25 jaar)
  • Duurzaamheidsklasse II: duurzaam (15 tot 25 jaar)
  • Duurzaamheidsklasse III: matig duurzaam (10 tot 15 jaar)
  • Duurzaamheidsklasse IV: weinig duurzaam (5 tot 10 jaar)
  • Duurzaamheidsklasse V: niet duurzaam (minder 5 jaar)

Benieuwd welke houtsoorten geschikt zijn voor gevelafwerking hout? Je leest er hier alles over: welke soorten hout zijn geschikt voor gevelbekleding?

 

Gevelbekleding van Eden B.V.

Wij als Eden hechten veel waarde aan het behoud en de verbetering van een gezond leefklimaat. Een betere toekomst begint immers bij onszelf. Daarom werken wij alleen met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. De behandeling van deze materialen is op een milieuvriendelijke manier gedaan. Wij kunnen hierdoor een lange levensduur garanderen. Niet alleen uw woning krijgt op deze manier een exclusieve uitstraling. U draagt zelf ook bij aan een groenere wereld. Laat u inspireren door onze unieke, ecologische en duurzame gevelbekleding.

 

Wilt u meer informatie over gevelafwerking hout? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag uw ideeën te verwezenlijken.

 

buitenmuur bekleden met hout

Duurzaam en ecologisch

Eerlijk en puur

Krachtige kwaliteit

Betrouwbaar en transparant