Welke soorten hout zijn geschikt voor gevelbekleding?

Hout wordt steeds meer gebruikt voor gevelbekleding. En dat is niet voor niks! Naast dat het een prachtige uitstraling heeft, heeft het een hoge isolatiewaarde. Door de samenstelling van het materiaal wordt warmte en kou gereguleerd. Dat heeft een groot bijkomend voordeel: een flinke energiebesparing. Met de flink stijgende energieprijzen, is kiezen voor een duurzame en ecologisch houten gevelbekleding daarom extra aantrekkelijk.

 Inspiratie nodig? Bekijk recente projecten waarin hout als gevelbekleding is gebruikt.

 

Hout voor gevelbekleding

 Er zijn een heleboel houtsoorten die geschikt zijn om te gebruiken voor gevelbekleding. We benoemen hier vijf houtsoorten waar u uit kunt kiezen.

  1. Bamboe

Bamboe staat bekend als de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een mooie structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Ook goed om te weten: bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie! Bamboe is een ecologisch en duurzaam alternatief voor tropische hardhoutsoorten. Een gevel van bamboe is daarnaast keihard, brandveilig en verkrijgbaar in verschillende profielen.

 

  1. Douglas hout

 Douglas hout is een sterke houtsoort en behoort tot een van de hardste naaldhoutsoorten. Het heeft een mooie kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich doordat het hout steeds harder wordt na droging.

 

  1. Robinia

Robinia is een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Een duurzame keuze dus! Deze houtsoort vergrijst na verloop van tijd, waardoor het met de tijd alleen maar mooier en karakteristieker wordt. Robinia is het voorbeeld dat laat zien dat hout echt een natuurlijk product is. Deze houtsoort doorloopt heel wat stappen, het wordt gedroogd, geoptimaliseerd, geschaafd, gevingerlast en tenslotte nageschaafd.

 

  1. Thermo Essen

 Thermo Essen heeft een warme, bruine kleur. Dit hout is stabiel en heeft een lange levensduur. Thermo Essen kenmerkt zich door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur. Wist u dat een milieuvriendelijke hittebehandeling het mogelijk maakt dat essenhout wordt gebruikt voor gevelbekleding? Lees hier meer over thermohouten gevelbekleding!

 

  1. Thermo grenenhout

 Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Deze houtsoort is een stuk voordeliger dan de meeste andere houtsoorten. Daarnaast is het verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

 Bent u benieuwd naar alle houtsoorten? Klik hier voor meer inspiratie voor alle houtsoorten voor gevelbekleding. Of neemt u liever gelijk contact op? Wij helpen u graag verder!

 

Duurzaam en ecologisch

Eerlijk en puur

Krachtige kwaliteit

Betrouwbaar en transparant