Eerlijk. Krachtig. Puur.

Tuinschermen

Tuinschermen zijn essentiële elementen in landschapsarchitectuur die privacy, esthetiek en functionaliteit combineren. Ze dienen als afscheidingen tussen verschillende delen van de tuin, beschermen tegen wind en nieuwsgierige blikken, en voegen een decoratief element toe aan buitenruimtes. Er zijn verschillende materiaalopties beschikbaar voor tuinschermen. Bij Eden BV heeft u een ruime keuze uit houten schuttingen, composiet schuttingen en onze Panel+ tuinschermen.

Waarom een duurzame schutting?

Het kiezen voor een duurzame schutting van hout of composiet biedt verschillende overwegingen en voordelen. Als u kiest voor hout van Eden BV is dat een milieuvriendelijke keuze. Duurzaam hout wordt geoogst met respect voor het behoud van bossen en ecosystemen, waardoor ontbossing en verlies van biodiversiteit worden verminderd. Bovendien heeft hout van nature een warme uitstraling en kan het goed opgaan in natuurlijke omgevingen.

Composietmaterialen, daarentegen, combineren vaak gerecycled kunststof met houtvezels. Dit resulteert in een materiaal dat de duurzaamheid van kunststof en de esthetiek van hout combineert. Composiet is bestand tegen weersinvloeden, rot en insecten, waardoor het veel langer meegaat dan traditioneel hout en weinig tot geen onderhoud vereist. Bovendien vermijdt het gebruik van gerecyclede materialen in composieten verdere belasting van natuurlijke hulpbronnen en draagt het bij aan het verminderen van plastic afval.

Beide opties hebben hun voordelen. Duurzaam hout kan een ecologisch verantwoorde keuze zijn, vooral als het wordt gecertificeerd door instanties zoals de Forest Stewardship Council (FSC). Composietmateriaal, aan de andere kant, biedt de duurzaamheid en het lage onderhoud van kunststof zonder de nadelen van verrotting en splijting die vaak geassocieerd worden met traditioneel hout. Uiteindelijk hangt de keuze tussen hout en composiet af van persoonlijke voorkeur, budget en milieuoverwegingen.

Wat voor soorten tuinafscheidingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten tuinafscheidingen. De tuinafscheiding trends van 2023 zijn:

  • Houten tuinafscheiding
  • Kunststof tuinafscheiding
  • Bamboe tuinafscheiding
  • Metalen tuinafscheiding
  • Glas tuinafscheidingen
Wat is de beste tuinafscheiding?

De beste tuinafscheiding is een thermo houten tuinafscheiding. Door een thermische behandeling heeft het hout een enorm lange levensduur.

Welke schutting gaat het langst mee?

Een schutting van thermisch gemodificeerd of hardhout gaat het langst mee. Als u kiest voor een schutting van dit materiaal kunt u rekenen op een levensduur van meer dan 20 jaar.

Waar moet je op letten bij het kopen van een schutting?

Let bij de aanschaf van een schutting op de levensduur, onderhoudsniveau en de uitstraling van de schutting. Laat u goed informeren over de verschillen in prijs en kwaliteit van de verschillende materialen.

Wat kosten tuinschermen?

De prijs van tuinschermen zijn erg afhankelijk van de gewenste kwaliteit, uitstraling en het type materiaal. De prijs van tuinschermen variëren tussen de €100,00 en €500,00 per stuk.

Montage van tuinschermen

De plaatsing van een tuinscherm of tuinafscheiding kunt u zelfstandig uitvoeren, mits u beschikt over de juiste kennis en gereedschappen. Het ene type tuinscherm laat zich eenvoudiger plaatsen dan de ander. Voor elk systeem hebben we montagehandleidingen beschikbaar die u helpen de tuinafscheiding te plaatsen. Besteedt u de montage liever uit? Geen probleem, Eden BV heeft eigen montageteams voor het plaatsen van tuinafscheidingen en schuttingen.

Onderstaande prijsindicaties zijn gebaseerd op één lengtemeter tuinafscheiding van 200 cm. hoogte, inclusief basismaterialen voor de constructie en inclusief 21% BTW. Deze richtprijzen zijn exclusief montage- en transportkosten. Op basis van uw situatie en behoeften maken we graag een prijsopgave op maat.

Tuinschermen Indicatieprijs inclusief btw
Thermo Bamboo supreme® € 200,-
Douglas € 120,-
Thermo Essen € 275,-
Thermo Fraké € 215,-
Thermo grenen € 190,-
Composiet € 250,-
Techniclic® € 275,-
Panel+ Ecowood € 300,-

Waarom een tuinscherm van Eden BV?

Snel antwoord op vragen, een compleet assortiment, scherpe prijzen en een gedegen projectadvies. Dat zijn zaken waar Eden BV zich mee onderscheidt voor u als consument of professionele verwerker van tuinproducten. We zijn een onafhankelijke groothandel en leveren het liefst het optimale product voor uw project. We denken hierbij niet alleen aan de leverantie van de onderconstructie en de houtproducten, maar ook aan de complete ontzorging in het voortraject door meedenken in maatwerk, snelle offertes en gratis productsamples.

Tuinschermen

Met de tuinafscheidingen van Eden, kiest u voor duurzame alternatieven om inkijk in uw tuin te voorkomen en zorgt u voor privacy in uw tuin. Dankzij de keuze uit verschillende materialen, bieden we voor elke toepassing en uitstraling de juiste type tuinafscheiding.

Tuinafscheiding bamboe hout

Thermo Bamboo supreme® tuinwanden hebben een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. 

Tuinafscheiding bamboe hout

Douglas tuinwanden worden na verloop van tijd steeds harder. Hierdoor gaan tuinwanden van Douglas erg lang mee.

Tuinafscheiding bamboe hout

Thermo Essen tuinschermen. Dankzij een milieuvriendelijke hittebehandeling, wordt essenhout geschikt gemaakt als tuinscherm. 

Frake tuinafscheiding

Thermo Fraké tuinwanden. Thermo Fraké is een egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, donkere vlamstructuur.

Tuinafscheiding bamboe hout

Thermo Grenen tuinwanden hebben een unieke, lichte, soms geelachtige kleur. Door hittebehandeling (minimaal 215 °C) is het geschikt als tuinwand.

Composiet tuinwand

Composiet tuinschermen zijn veel gekozen. Composiet materiaal heeft een moderne uitstraling, een lange levensduur én is kleurvast.

Tuinafscheiding bamboe hout

Techniclic® tuinwanden. Een van de mooiste ecologische en duurzame voorbeelden uit het assortiment van Eden, is het Techniclic®-systeem.

Frake tuinafscheiding

De Panel+ ECOWOOD tuinschermen zijn onze standaard schermen. De vlechting is verkrijgbaar in bruin of zwart met echte houtvezels.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.