Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt steeds populairder. Gevelbekleding geeft een prachtige individuele uitstraling. Maar naast de esthetische functie heeft ons duurzaam en ecologisch hout een hoge isolatiewaarde. Door de samenstelling van het materiaal wordt warmte en kou gereguleerd, met forse energiebesparing als gevolg.

hout gevelbekleding
gevelbekleding hout
houten gevelbekleding

Gevelbekleding van hout

 Bij gevelbekleding is allereerst de keuze van het materiaal van belang. Zo kunt u kiezen uit betonnen gevelbekleding, metalen gevelbekleding, stenen gevelbekleding, planten gevelbekleding of houten gevelbekleding. Om voor u de keuze eenvoudiger te maken, adviseert Eden u houten gevelbekleding.

 Dan vraagt u zich waarschijnlijk af waarom. Allereerst geeft houten gevelbekleding uw gevel een prachtige natuurlijke uitstraling. Hout is immers een natuurproduct. Maar ook kunt u dezelfde houtsoorten gebruiken voor uw buitenvloer of tuinafscheiding. Dit zorgt ervoor dat uw gevel een prachtig geheel is met uw tuin.

Wat is het beste hout voor gevelbekleding?

Het beste hout voor gevelbekleding zijn thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals Thermo Frake, Thermo Essen, Thermo Ayous, Thermo Radiata Pine, Thermo Vuren en Thermo Grenen. Anders verduurzaamde houtsoorten zoals Accoya,  Kebony en Bamboe. Of hardhoutsoorten zoals Padouk, Afrormosia of Ipé.

Wat kost houten gevelbekleding?

De kosten voor gevelbekleding met hout variëren tussen de 30 euro per m2 tot 120 euro per m2. Dit is sterk afhankelijk van de houtsoort, de hoeveelheid, beschikbaarheid, afwerking, montagewijze en profilering.

Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Thermowood Grenen, Thermisch gemodificeerd Vuren of Siberisch Lariks. Dit zijn houtsoorten met een lagere duurzaamheidsklasse maar vallen in een lagere prijsklasse.

Hoe lang gaat een houten gevel mee?

Houten gevelbekleding heeft een minimale levensduur tussen de 15 en 30. Dit is 15 jaar voor duurzaamheidsklasse 3 en 25 tot 30 jaar voor duurzaamheidsklasse 1. Er zijn uitzondering zoals Accoya en Kebony. Die geven 50 en 40 jaar garantie op gevelbekleding indien juist gemonteerd, geventileerd en boven de grond toegepast.

Indicatieprijzen houten gevelbekleding

 In onderstaande tabel vindt u overzichtelijk de indicatieprijzen voor houten gevelbekleding. De prijzen verschillen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 72,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 75,-
Thermo grenen € 40,-
Accoya hout® € 95,-
Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-
Ayous € 65,-
Western Red Cedar € 80,-
Padouk € 75,-
Jaya € 95,-
Thermo Vuren € 40,-
Thermo Radiata Pine € 65,-

Waarom kiezen voor Eden

 Ecologisch en duurzaam, dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld. Heeft u interesse in houten gevelbekleding? Of wilt u ergens meer informatie over? Neem gerust contact met ons op!

Bij houten gevelbekleding kiest u voor een horizontale of verticale oriëntatie van de planken. Ook heeft u de keuze tussen een open of een gesloten systeem. Bij een open systeem worden de planken met een zichtbare voeg gemonteerd. Dit kan met zowel een zichtbare als een onzichtbare bevestiging. Bij gesloten gevelbekleding worden de planken met een mes-groef verbinding in elkaar gehaakt. Daarbij is de voeg veel minder zichtbaar. Hieronder vindt u alle houtsoorten die geschikt zijn voor gevelbekleding:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!