Eerlijk. Krachtig. Puur.

Houten gevelbekleding horizontaal

De gevel is het gezicht van een woning. Het is daarom belangrijk dat deze volledig op uw wensen is afgestemd. Wanneer u kiest voor houten gevelbekleding, zijn er vele ontwerp mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is de wijze van montage. Gaat u de houten gevelbekleding horizontaal plaatsen? De houten gevelbekleding horizontaal variant is duurzaam en heeft geen effect op de isolatie, mits de houten gevelbekleding op de juiste manier bevestigd wordt. Horizontale gevelbekleding zal niet zo snel vergrijzen omdat regenwater niet gelijkmatig van het hout kan stromen!

Gevelbekleding

Houten gevelbekleding

 Dankzij de unieke systemen kan de houten gevelbekleding van Eden zowel verticaal als horizontaal aangebracht worden, maar ook diagonaal of gecombineerd. Dit biedt voor u de mogelijkheid om uw eigen unieke en exclusieve gevel te creëren. Daarnaast kunnen plankbreedtes en voegbreedtes worden afgewisseld. Dankzij deze unieke mogelijkheden, kan elk gevelontwerp toegepast en uitgevoerd worden.

Maar het meest unieke aan onze gevelbekleding is het feit dat wij enkel werken met ecologische en duurzame houtsoorten.

 Met het gebruik van deze ecologische en duurzame houtsoorten, wordt er rekening gehouden met de toekomst van onze wereld. Door de kap van tropische bossen te vermijden, behouden we de leefomgeving van miljoenen mensen, dieren en planten en remmen we de opwarming van de aarde.

Wat is het beste hout voor gevelbekleding?

Het beste hout voor gevelbekleding zijn thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals Thermo Frake, Thermo Essen, Thermo Ayous, Thermo Radiata Pine, Thermo Vuren en Thermo Grenen. Anders verduurzaamde houtsoorten zoals Accoya,  Kebony en Bamboe. Of hardhoutsoorten zoals Padouk, Afrormosia of Ipé.

Hoe Gevelplanken bevestigen?

De bevestigingsmethode en onderconstructie van de gevelbekleding is afhankelijk van de gekozen profilering. Er zijn wat verschillen tussen verticale en horizontale montage en open of gesloten gevelbekleding. Daarnaast is ook de keuze voor montage met schroeven/spijkers of een clipsysteem van belang. Bijvoorbeeld: Verticale latten worden gemonteerd op een dubbel regelwerk als achterconstructie. Horizontale gevelbekleding op een enkel regelwerk. Open gevelbekleding kan worden geschroefd of blind met clips worden bevestigd. Gesloten gevelbekleding wordt meestal geschroefd of gespijkerd.

Hoe lang gaat een houten gevel mee?

De levensduur van een houten gevel is afhankelijk van meerdere factoren. Indien de gevel goed gemonteerd is, de juiste ventilatie heeft en de kopse sealer is toegepast heeft het de volgende minimale levensduur.
Duurzaamheidsklasse 3: 15 jaar
Duurzaamheidsklasse 2: 20 tot 25 jaar
Duurzaamheidsklasse 1: 25 tot 30 jaar
Er zijn houtsoorten die nog langer meegaan zoals diverse hardhoutsoorten, Accoya en Kebony.

Hoeveel ventilatie achter gevelbekleding?

De minimale ventilatie achter gevelbekleding is voor horizontale montage 19mm en voor verticale montage 38mm. Dit is minimaal en kan vergroot worden. Het is uitermate belangrijk om dit op te volgen om de levensduur van de houten gevelbekleding te verlengen.

Montage

 Bij zowel nieuwbouw als verbouw, biedt houten gevelbekleding een ongekende meerwaarde. Houten gevelbekleding geeft een gevel een natuurlijke uitstraling, maar ook kunt u kiezen uit bijvoorbeeld een traditionele of moderne uitstraling. Bij Eden is plaatsing en montage van gevelbekleding eenvoudig en kan snel uitgevoerd worden. Deze tijdsbesparing heeft een groot financieel voordeel ten opzichte van andere systemen. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Hoe komt de prijs van houten gevelbekleding tot stand?

Een gerichte prijsindicatie per m2 voor houten of composiet gevelbekleding is niet zomaar te geven. Elke opdrachtgever en elk ontwerp heeft zijn eigen specifieke wensen en randvoorwaarden en daarmee ook een specifieke prijs. Dit heeft veelal te maken met de verschillende keuzemogelijkheden van de gevelbekleding. Dit begint in de basis bij de keus voor de toe te passen houtsoort en de bijbehorende profilering.

Ook de wijze van montage met een clipsysteem of juist traditioneel met schroeven of spijkers hebben invloed op de eindprijs. Vergeet ook niet de duurzaamheidklasse en levensduur die gevraagd of voorgeschreven wordt. Gevelbekleding kan onbehandeld of met een afwerking geleverd worden. De keuze voor deze kleurbehandelingen, voorvergrijzers of brandvertragende behandelingen hebben invloed op de uiteindelijke investering. Ten slotte hebben uiteraard ook de achterconstructie en montage effect op de prijs per m2 van gevelbekleding.

In onderstaand overzicht worden de verschillende types gevelbekleding weergegeven met een indicatie voor de kosten per m2. Deze richtprijzen zijn vanafprijzen exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen, kleurafwerkingen en arbeid. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan om de daadwerkelijk kosten inzichtelijk te krijgen voor uw project met gevelbekleding.

Houtsoort of kunststof Indicatieprijs inclusief btw per vierkante meter
Kunststof gevelbekleding € 90,-
Kebony® Character € 85,-
Kebony® Clear € 145,-
Thermo Fraké € 85,-
Thermo Essen € 115,-
Thermo grenen € 65,-
Accoya hout® € 130,-
Bamboe® € 90,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 45,-
Robinia € 85,-
Ayous € 85,-
Western Red Cedar € 110,-
Padouk € 105,-
Jaya € 135,-
Thermo Vuren € 50,-
Thermo Radiata Pine € 85,-

Horizontale gevelbekleding

 Dankzij de unieke gevelsystemen van Eden, heeft u veel keuze qua houtsoorten voor horizontale gevelbekleding. Kies uit een van onze ecologische en duurzame houtsoorten:

Houtsoorten gevelbekleding

Thermo Fraké onbehandeld voor natuurlijk vergrijzen

Thermo Fraké 

is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Project forestlines gevelbekleding padoek

Forestlines®

is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van houten gevelbekleding. Uniek aan dit systeem is dat onbehandeld hout de brandklasse B behaalt in een END USE toepassing.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding

is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Kunststof is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Thermo Ayous gevelbekleding op kleur gebeitst

Ayous gevelbekleding

is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

Padouk barcode gevelbekleding

Padouk

wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Bamboe gevelbekleding met GRAD clipsysteem

Bamboe gevelbekleding

is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Iroko gevelbekleding

Iroko

is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

vuren open verticale gevelbekleding

Thermo Vuren

is een snelgroeiende naaldhoutsoort. Ons vurenhout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in Noord-Europa en is FSC®- en PEFC-gecertificeerd. Het is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken.

Radiata pine gevelbekleding

Thermo Radiata Pine

hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Thermo essen gevelbkleding Kesteren

Thermo Essen

heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Kebony character gevelbekleding

Kebony Character 

heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Kebony clear gevebekleding

Kebony Clear 

heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Grenen gevelbekleding

Thermo grenen 

is één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Douglas gevelbekleding met dekkende kleurafwerking

Douglas gevelbekleding 

is één van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Project Accoya gevelbekleding

Accoya gevelbekleding 

wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Western Red Cedar gevelbekleding

Western Red Cedar

kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Robinia gevelbekleding

Robinia gevelbekleding

is één van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Lariks gevelbekleding

Siberisch Lariks

komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Teak hout

Teak gevelbekleding

is één van de duurzaamste houtsoorten. Teak valt namelijk onder duurzaamheidsklasse 1. Daardoor heeft Teak een lange levensduur van 25 jaar of zelfs langer.

Techniclic Jaya gevelbekleding

Jaya

wordt gekenmerkt door een langzame vergrijzing, wat vaak als positief wordt gezien door de liefhebbers van de natuurlijke houtkleur, en een wilde nerfstructuur.

Toepassingen gevelbekleding

verfsystemen gevelbekleding

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Het bevestigen van gevelbekleding kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn monteren met clips of nagelen/schroeven.

Profielen gevelbekleding

Ontdek een uitgebreide selectie van gevelbekledingsprofielen. wij bieden een scala aan profielen voor elke stijl en voorkeur.

Download hier
het inspiratieboek!

 

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!