Ecologische en duurzame hardhouten vlonderplanken

Ecologische en duurzame hardhouten vlonderplanken

Hout in uw tuin zorgt voor een natuurlijke, authentieke en warme sfeer. Het is daarom niet verassend te noemen, dat bij terrassen, veranda’s en vlonders steeds vaker gebruik wordt gemaakt van hout. De natuurlijke eigenschap van hout past in iedere tuin. Daarnaast zijn de ecologische en duurzame buitenvloeren van Eden onderhoudsarm.

Binnen onze eigen Europese grenzen kunt u ook een keuze maken uit veel goed hardhout. Europees hardhout doet kwalitatief gezien niet onder voor de tropische hardhoutsoorten. Dankzij de milieuvriendelijke behandeling, zijn de houtsoorten wat betreft de levensduur daarnaast ook gelijkwaardig. Denk hierbij aan Douglas hout, eikenhout, essenhout en Siberisch lariks. Wel moet ook het Europees hardhout voorzien zijn van een keurmerk. Dit garandeert namelijk de ecologische en duurzame herkomst van het hout. Bij de houtsoorten van Eden is dit altijd het geval.

Op deze pagina vindt u de meest ecologische en duurzame voorbeelden van hout voor uw terras, veranda of vlonder. Klik op een houtsoort voor bruikbare informatie en de voor- en nadelen van elke houtsoort. Na het lezen van deze pagina, weet u welke houtsoort u nodig heeft voor uw houten terras, veranda of vlonder.

Kijk, lees en laat u inspireren door onderstaande ecologische en duurzame buitenvloeren:

Buitenvloeren

U wilt de schitterende look van een buitenvloer, terras of vlonder van ecologisch en duurzaam hout? Of kiest u voor de kunststofvariant met dezelfde uitstraling? Met de buitenvloeren van Eden kiest u voor een ecologisch verantwoord alternatief. Maar daarnaast krijgt u een buitenvloer met een prachtige uitstraling, die minimaal twintig jaar meegaat.

Thermo Essenhout heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur.

Accoya hout is zeer vormstabiel, immuun voor insecten en schimmels en ecologisch verantwoord.

Kebony® Clear heeft een diepe, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans.

Kebony® Character heeft een diepe, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans.

Douglas/Lariks hout is een robuuste en natuurlijke houtsoort met een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Fiberon® composiet is hét materiaal als u kiest voor kleurbehoud van uw terras met een minimum aan onderhoud.

Thermo grenenhout heeft door de prachtige, kwasten in het hout een rustieke uitstraling met een lange levensduur.

Eikenhout is een robuuste en natuurlijke houtsoort. Eikenhout heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Robinia is een zeer duurzame houtsoort. Vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier.

Padouk hardhout is één van de meest duurzame houtsoorten. Door de stabiliteit erg geschikt voor veel toepassingen.

Eden levert diverse tropische houtsoorten met FSC®-certificaat. Zo bent u zeker van een hoog kwalitatieve houtsoort.

Bamboe hout kenmerkt zich door een prachtige structuur en vergrijzing. Bamboe is één van de meest snelgroeiende houtsoorten.

Afrikulu is een hele duurzame hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1. Afrikulu is zwaar en hard, maar wel goed te bewerken.

Softline maakt gebruik van een uniek clipsysteem met uitsluitend hoogwaardige houtsoorten voor een perfect eindresultaat.

Voor een eenvoudige montage van uw terras, leveren we een compleet assortiment bevestigingsmaterialen.

Download hier de brochure!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!