Eerlijk. Krachtig. Puur.

Indicatieprijzen vlonderplanken

Hoe komt de prijs van een vlonder van hout of composiet tot stand?

Een gerichte prijsindicatie per m2 voor een houten of composiet vlonder is niet zomaar te geven. Elke opdrachtgever en elk ontwerp heeft zijn eigen specifieke wensen en randvoorwaarden en daarmee ook een specifieke prijs. Dit heeft veelal te maken met de verschillende keuzemogelijkheden van de terrasplanken. Dit begint in de basis bij de keus voor de toe te passen houtsoort en het toepassingsgebied.

Ook de wijze van montage met een clipsysteem of juist traditioneel met schroeven hebben invloed op de eindprijs. Vergeet ook niet de duurzaamheidklasse en levensduur die gevraagd of voorgeschreven wordt. Bij houten of composiet terrassen speelt de intensiviteit van het gebruik een grote rol. Een (semi)openbaar project vraagt ander gedrag qua anti-slip, brandveiligheid en kwaliteit dan een particulier project waarbij vooral de esthetiek centraal staat. Ten slotte hebben uiteraard ook de onderconstructie en montage effect op de prijs per m2 van een vlonderterras.

In onderstaand overzicht worden de verschillende types vlonderplanken weergegeven met een indicatie voor de kosten per m2. Deze richtprijzen zijn vanafprijzen exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen en arbeid. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan om de daadwerkelijk kosten inzichtelijk te krijgen voor uw project.

Houtsoort Indicatieprijs inclusief 21% btw per vierkante meter
Thermo Essen € 135,-
Accoya € 170,-
Kebony Clear € 170,-
Kebony Character € 135,-
Douglas € 50,-
Kunststof € 110,-
Thermo Grenen € 65,-
Eiken € 65,-
Robinia € 100,-
Padouk € 105,-
Thermo Bamboo supreme® € 105,-
Afrikulu € 85,-
Bangkirai € 110,-
Tali € 90,-
Merbau € 110,-
Cumaru € 90,-
Garapa € 90,-
Massaranduba € 80,-
Azobe € 85,-
Afrormosia € 125,-
Tiara € 75,-
Clips € 18,-
Onderbalk € 21,-

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Houtsoorten vlonderplanken

U wilt de schitterende look van een buitenvloer, terras of vlonder van ecologisch en duurzaam hout? Of kiest u voor de kunststofvariant met dezelfde uitstraling? Met de buitenvloeren van Eden kiest u voor een ecologisch verantwoord alternatief. Maar daarnaast krijgt u een buitenvloer met een prachtige uitstraling, die minimaal twintig jaar meegaat.

Bamboe vlonderplanken kenmerkt zich door een prachtige structuur en vergrijzing. Bamboe is één van de meest snelgroeiende houtsoorten.

Padouk close up

Padouk vlonderplanken zijn één van de meest duurzame houten vlonderlanken. Door de stabiliteit erg geschikt voor veel toepassingen.

Thermo Essen vlonderplanken hebben een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur.

Thermo grenen vlonderplanken hebben door de prachtige, kwasten in het hout een rustieke uitstraling met een lange levensduur.

Tiara vlonderplanken zijn  gecertificeerd tropische hardhouten planken voor terrassen en gevelbekleding. Tiara is erg stabiel vanwege de kunstmatige droging!

Afrikulu is een hele duurzame hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1. Afrikulu is zwaar en hard, maar wel goed te bewerken.

Accoya hout is zeer vormstabiel, immuun voor insecten en schimmels en ecologisch verantwoord.

kunststof vlonderplanken project

Kunststof vlonderplanken zijn ideaal voor als u kiest voor kleurbehoud van uw terras met een minimum aan onderhoud.

Eiken vlonderplanken zijn robuust en natuurlijk. Eikenhout heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Kebony® Character vlonderplanken hebben een diepe, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans.

Kebony® Clear vlonderplanken hebben een diepe, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans.

Ipe planken

Ipé vlonderplanken staan bekend als de meest duurzame hardhouten planken. Ipé Hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1. Deze luxe houtsoort wordt veel toegepast bij zwembaden en terrassen.

Douglas hout

Douglas/Lariks vlonderplanken zijn robuuste en natuurlijk met een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Bangkirai vlonderplanken worden veel gebruikt om vlonders en terrassen mee te maken. Bangkirai is een van de meest bekende hardhout soorten.

Tali vlonderplanken hebben een bruingele/bruinrode kleur die in loop der tijd vergrijsd. Tali is hardhout afkomstig uit Afrika.

teak vlonderplanken

De Teak vlonderplanken zijn afkomstig uit Azië. Het hout word verwerkt in het land van herkomst.

merbau close up

Merbau vlonderplanken zijn afkomstig uit Zuid-Oost Azië. Door de verschillende kleuren van geel tot donkerbruin krijg je een mooi effect in het hout.

Cumaru vlonderplanken zijn prachtige hardhouten planken afkomstig uit Zuid-Amerika. Cumaru staat bekend om zijn mooie vergrijzing en stabiliteit.

Garapa vlonderplanken hebben een mooie lichtgele kleur van zichzelf. Uiteraard zal deze na verloop van tijd vergrijzen. Garapa heeft een duurzaamheidsklasse 2!

Massaranduba vlonderplanken zijn van zeer hard hout. De beginkleur is roodbruin en deze zal gaan vergrijzen. Massaranduba heeft Duurzaamheidsklasse 1!

Azobé vlonderplanken zijn extreem hard en donker van kleur. Deze houtsoort is afkomstig uit West-Afrika en heeft een duurzaamheidsklasse 1.

afrormosia close up

Afrormosia vlonderplanken zijn afkomstig uit West-Afrika en wordt ook wel het Afrikaans Teak genoemd. Het heeft een duurzaamheidsklasse 1 en is uiterst stabiel.

Robinia vlonderplanken zijn zeer duurzaam. Het vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier.

Download hier de brochure!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!