Ecologische en duurzame gevelbekleding

Ecologische en duurzame gevelbekleding

Bent u op zoek naar gevelbekleding? In het keuzeproces van houten gevelbekleding zijn prijs en uitstraling belangrijke factoren. Maar neemt u de ecologische verantwoording ook mee in het keuzeproces? Kies dan voor ecologische en duurzame gevelbekleding! Met ecologische gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Want een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? En met duurzame gevelbekleding kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar van de bekleding van uw gevel. Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw gevel te bekleden met ecologische en duurzame gevelbekleding?

Wat is de meest duurzame gevelbekleding?

De meest duurzame gevelbekleding is houten gevelbekleding. Denk hierbij aan Thermisch gemodificeerde houtsoorten, hardhoutsoorten, bamboe en composiet gevelbekleding. Het heeft een lange levensduur en milieuvriendelijke keuze. Bamboe neemt bijvoorbeeld meer CO-2 op dan dat het hele productieproces uitstoot!

Welke gevelbekleding kiezen?

Door een gevelbekleding van hout te kiezen krijgt u een natuurlijke uitstraling met een lange levensduur. De keuze voor hout op uw gevel is dus een bewuste duurzame oplossing. U kunt kiezen tussen verschillende houtsoorten met allen een andere uitstraling. Ook de verschillende opties in kleurbehandelingen, clipsystemen en profielen geven uw gevel een unieke uitstraling.

Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Vuren, Douglas of Siberisch Lariks. Dit zijn vaak onbehandelde en niet verduurzaamede houtsoorten met een lagere levensduur, maar voordeliger in prijs. Houten gevelbekleding in een hogere prijsklasse hebben vaak een betere kwaliteit en langere levensduur.

Wat is de beste kunststof gevelbekleding?

De beste kunststof gevelbekleding is het houtcomposiet van Eden BV. De verschillende profielen en opties hierin geven uw gevel een unieke uitstraling. Het is onderhoudsvrij en heeft een kleurgarantie van 20 jaar. Het is gemaakt uit 95% gerecycled materiaal en is 100% recyclebaar. Het is dus ook een ecologisch verantwoorde keuze.

Houten gevelbekleding

Hout is op dit moment het meest gebruikte materiaal in de bouw. Over het algemeen wordt tropisch hardhout gebruikt voor houten gevelbekleding. Maar de gevolgen hiervan zijn nauwelijks in te schatten. Met de kap van tropisch hardhout verdwijnt het leefgebied van duizenden mensen, dieren, bomen en planten. Maar dat niet alleen. Ook zijn er veel minder bomen die koolstofdioxide uit de lucht halen en dit in zuurstof omzetten. Eden richt zich daarom op ecologische alternatieven. Hout dat komt uit duurzaam beheerde bossen, waar evenveel bomen worden geplant als gekapt. Zo draagt u bij aan het behoud van de natuur.

Ecologisch en duurzaam hout voor gevelbekleding

Eden maakt enkel gebruik van ecologische houtsoorten. Dit maakt ecologische gevelbekleding een milieuvriendelijke keuze. Door het gebruik van ecologisch en duurzaam hout voor gevelbekleding blijft de leefomgeving van verschillende planten- en diersoorten behouden. Maar ook de sociale dimensie is van belang, waarbij de rechten van de betrokken arbeiders en inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd.

 Onze ecologische en duurzame gevelbekleding biedt dé oplossing voor de toenemende vraag naar hout. Ons hout komt niet uit tropische bossen aan de andere kant van de wereld, maar uit bossen die bijna naast deur zijn. Zo zorgen wij dat wereldwijd bossen behouden blijven. En daarmee beschermt u de leefomgeving van miljoenen planten, dieren en mensen! Is dat geen reden om ecologisch en duurzaam hout voor uw gevel te gebruiken?

ecologische en duurzame houten gevelbekleding
gevelbekleding ecologisch en duurzaam
ecologische gevel

Duurzame materialen voor u als architect

Duurzaamheid is voor u als architect van groot belang. U kijkt namelijk niet alleen naar vandaag, maar vooral naar morgen. Architectuur vormt zich in de tijd. Duurzaamheid is daarbij geen trend, maar respectvol omgaan met de natuur en met elkaar. Natuurlijke producten voegen veel toe aan architectuur. Het gebruik van ecologisch en duurzaam hout is daar een goed voorbeeld van.

 

Indicatieprijs houten gevelbekleding

Ecologische en duurzame gevelbekleding is dus een goede investering voor de toekomst. Eden staat voor u klaar! In de onderstaande tabel vindt u overzichtelijk alle indicatieprijzen per houtsoort:

 

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 72,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 75,-
Thermo grenen € 40,-
Accoya hout® € 95,-
Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-
Ayous € 65,-
Western Red Cedar € 80,-
Padouk € 75,-
Jaya € 95,-
Thermo Vuren € 40,-
Thermo Radiata Pine € 65,-

Wilt u meer weten over onze ecologische en duurzame gevelbekleding? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken.

Duurzame en ecologische gevelbekleding van Eden B.V.

Door de vele verschillende houtsoorten zijn de mogelijkheden van houten gevelbekleding eindeloos. Zo kunt u de gevel een stoere of juist elegante uitstraling geven. Eden gebruikt voor de bekleding van gevels louter ecologische en duurzaam verantwoorde houtsoorten. Zo bent u verzekerd van een milieuvriendelijke gevel. Mits u de houten gevel onderhoudt, gaat de gevel 15 tot 25 jaar mee!

Onze ecologische en duurzame gevelbekleding past in elk project en is als maatwerk leverbaar. Bekijk hieronder onze houtsoorten:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!