Eerlijk. Krachtig. Puur.

Ecologische en duurzame gevelbekleding

Bent u op zoek naar gevelbekleding? In het keuzeproces van houten gevelbekleding zijn prijs en uitstraling belangrijke factoren. Maar neemt u de ecologische verantwoording ook mee in het keuzeproces? Kies dan voor ecologische en duurzame gevelbekleding! Met ecologische gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Want een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? En met duurzame gevelbekleding kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar van de bekleding van uw gevel. Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw gevel te bekleden met ecologische en duurzame gevelbekleding?

ecologische en duurzame houten gevelbekleding
gevelbekleding ecologisch en duurzaam
ecologische gevel

Houten gevelbekleding

Hout is op dit moment het meest gebruikte materiaal in de bouw. Over het algemeen wordt tropisch hardhout gebruikt voor houten gevelbekleding. Maar de gevolgen hiervan zijn nauwelijks in te schatten. Met de kap van tropisch hardhout verdwijnt het leefgebied van duizenden mensen, dieren, bomen en planten. Maar dat niet alleen. Ook zijn er veel minder bomen die koolstofdioxide uit de lucht halen en dit in zuurstof omzetten. Eden richt zich daarom op ecologische alternatieven. Hout dat komt uit duurzaam beheerde bossen, waar evenveel bomen worden geplant als gekapt. Zo draagt u bij aan het behoud van de natuur.

Ecologisch en duurzaam hout voor gevelbekleding

Eden maakt enkel gebruik van ecologische houtsoorten. Dit maakt ecologische gevelbekleding een milieuvriendelijke keuze. Door het gebruik van ecologisch en duurzaam hout voor gevelbekleding blijft de leefomgeving van verschillende planten- en diersoorten behouden. Maar ook de sociale dimensie is van belang, waarbij de rechten van de betrokken arbeiders en inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd.

Onze ecologische en duurzame gevelbekleding biedt dé oplossing voor de toenemende vraag naar hout. Ons hout komt niet uit tropische bossen aan de andere kant van de wereld, maar uit bossen die bijna naast deur zijn. Zo zorgen wij dat wereldwijd bossen behouden blijven. En daarmee beschermt u de leefomgeving van miljoenen planten, dieren en mensen! Is dat geen reden om ecologisch en duurzaam hout voor uw gevel te gebruiken?

Wat is de meest duurzame gevelbekleding?

De meest duurzame gevelbekleding is houten gevelbekleding. Denk hierbij aan Thermisch gemodificeerde houtsoorten, hardhoutsoorten, bamboe en composiet gevelbekleding. Het heeft een lange levensduur en milieuvriendelijke keuze. Bamboe neemt bijvoorbeeld meer CO-2 op dan dat het hele productieproces uitstoot!

Welke gevelbekleding kiezen?

Door een gevelbekleding van hout te kiezen krijgt u een natuurlijke uitstraling met een lange levensduur. De keuze voor hout op uw gevel is dus een bewuste duurzame oplossing. U kunt kiezen tussen verschillende houtsoorten met allen een andere uitstraling. Ook de verschillende opties in kleurbehandelingen, clipsystemen en profielen geven uw gevel een unieke uitstraling.

Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Vuren, Douglas of Siberisch Lariks. Dit zijn vaak onbehandelde en niet verduurzaamede houtsoorten met een lagere levensduur, maar voordeliger in prijs. Houten gevelbekleding in een hogere prijsklasse hebben vaak een betere kwaliteit en langere levensduur.

Wat is de beste kunststof gevelbekleding?

De beste kunststof gevelbekleding is het houtcomposiet van Eden BV. De verschillende profielen en opties hierin geven uw gevel een unieke uitstraling. Het is onderhoudsvrij en heeft een kleurgarantie van 20 jaar. Het is gemaakt uit 95% gerecycled materiaal en is 100% recyclebaar. Het is dus ook een ecologisch verantwoorde keuze.

Duurzame materialen voor u als architect

Duurzaamheid is voor u als architect van groot belang. U kijkt namelijk niet alleen naar vandaag, maar vooral naar morgen. Architectuur vormt zich in de tijd. Duurzaamheid is daarbij geen trend, maar respectvol omgaan met de natuur en met elkaar. Natuurlijke producten voegen veel toe aan architectuur. Het gebruik van ecologisch en duurzaam hout is daar een goed voorbeeld van.

Hoe komt de prijs van houten gevelbekleding tot stand?

Een gerichte prijsindicatie per m2 voor houten of composiet gevelbekleding is niet zomaar te geven. Elke opdrachtgever en elk ontwerp heeft zijn eigen specifieke wensen en randvoorwaarden en daarmee ook een specifieke prijs. Dit heeft veelal te maken met de verschillende keuzemogelijkheden van de gevelbekleding. Dit begint in de basis bij de keus voor de toe te passen houtsoort en de bijbehorende profilering.

Ook de wijze van montage met een clipsysteem of juist traditioneel met schroeven of spijkers hebben invloed op de eindprijs. Vergeet ook niet de duurzaamheidklasse en levensduur die gevraagd of voorgeschreven wordt. Gevelbekleding kan onbehandeld of met een afwerking geleverd worden. De keuze voor deze kleurbehandelingen, voorvergrijzers of brandvertragende behandelingen hebben invloed op de uiteindelijke investering. Ten slotte hebben uiteraard ook de achterconstructie en montage effect op de prijs per m2 van gevelbekleding.

In onderstaand overzicht worden de verschillende types gevelbekleding weergegeven met een indicatie voor de kosten per m2. Deze richtprijzen zijn vanafprijzen exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen, kleurafwerkingen en arbeid. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan om de daadwerkelijk kosten inzichtelijk te krijgen voor uw project met gevelbekleding.

Houtsoort of kunststof Indicatieprijs inclusief btw per vierkante meter
Kunststof gevelbekleding € 90,-
Kebony® Character € 85,-
Kebony® Clear € 145,-
Thermo Fraké € 85,-
Thermo Essen € 115,-
Thermo grenen € 65,-
Accoya hout® € 130,-
Bamboe® € 90,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 45,-
Robinia € 85,-
Ayous € 85,-
Western Red Cedar € 110,-
Padouk € 105,-
Jaya € 135,-
Thermo Vuren € 50,-
Thermo Radiata Pine € 85,-
thermo frake verticaal

Vul hier uw gegevens in en ontvang een vrijblijvende prijsopgave.

Wilt u meer weten over onze ecologische en duurzame gevelbekleding? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken.

Duurzame en ecologische gevelbekleding van Eden B.V.

Door de vele verschillende houtsoorten zijn de mogelijkheden van houten gevelbekleding eindeloos. Zo kunt u de gevel een stoere of juist elegante uitstraling geven. Eden gebruikt voor de bekleding van gevels louter ecologische en duurzaam verantwoorde houtsoorten. Zo bent u verzekerd van een milieuvriendelijke gevel. Mits u de houten gevel onderhoudt, gaat de gevel 15 tot 25 jaar mee!

Onze ecologische en duurzame gevelbekleding past in elk project en is als maatwerk leverbaar. Bekijk hieronder onze houtsoorten:

Houtsoorten gevelbekleding

Thermo Fraké onbehandeld voor natuurlijk vergrijzen

Thermo Fraké 

is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Project forestlines gevelbekleding padoek

Forestlines®

is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van houten gevelbekleding. Uniek aan dit systeem is dat onbehandeld hout de brandklasse B behaalt in een END USE toepassing.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding

is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Kunststof is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Thermo Ayous gevelbekleding op kleur gebeitst

Ayous gevelbekleding

is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

Padouk barcode gevelbekleding

Padouk

wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Bamboe gevelbekleding met GRAD clipsysteem

Bamboe gevelbekleding

is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Iroko gevelbekleding

Iroko

is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

vuren open verticale gevelbekleding

Thermo Vuren

is een snelgroeiende naaldhoutsoort. Ons vurenhout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in Noord-Europa en is FSC®- en PEFC-gecertificeerd. Het is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken.

Radiata pine gevelbekleding

Thermo Radiata Pine

hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Thermo essen gevelbkleding Kesteren

Thermo Essen

heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Kebony character gevelbekleding

Kebony Character 

heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Kebony clear gevebekleding

Kebony Clear 

heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Grenen gevelbekleding

Thermo grenen 

is één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Douglas gevelbekleding met dekkende kleurafwerking

Douglas gevelbekleding 

is één van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Project Accoya gevelbekleding

Accoya gevelbekleding 

wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Western Red Cedar gevelbekleding

Western Red Cedar

kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Robinia gevelbekleding

Robinia gevelbekleding

is één van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Lariks gevelbekleding

Siberisch Lariks

komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Teak hout

Teak gevelbekleding

is één van de duurzaamste houtsoorten. Teak valt namelijk onder duurzaamheidsklasse 1. Daardoor heeft Teak een lange levensduur van 25 jaar of zelfs langer.

Techniclic Jaya gevelbekleding

Jaya

wordt gekenmerkt door een langzame vergrijzing, wat vaak als positief wordt gezien door de liefhebbers van de natuurlijke houtkleur, en een wilde nerfstructuur.

Toepassingen gevelbekleding

verfsystemen gevelbekleding

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Het bevestigen van gevelbekleding kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn monteren met clips of nagelen/schroeven.

Profielen gevelbekleding

Ontdek een uitgebreide selectie van gevelbekledingsprofielen. wij bieden een scala aan profielen voor elke stijl en voorkeur.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Download hier
het inspiratieboek!

 

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!