Eerlijk. Krachtig. Puur.

Gevelbekleding hout om uw buitenmuur te bekleden

Wilt u uw buitenmuur bekleden met hout? Laat dan uw muur bekleden met een van onze ecologische en duurzame houtsoorten. Vanwege de vele mogelijkheden wil Eden uw kompas in het ecologische en duurzame bos van gevelbekleding zijn. Met ecologische houten gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? Onze duurzame houten gevelbekleding heeft bovendien een levensduur van minimaal vijftien jaar! Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw buitenmuur te bekleden met duurzame houten gevelbekleding?

Ecologische en duurzame houten gevelbekleding

In Nederland zijn helaas weinig bewoonde houten huizen te vinden. De volledig houten huizen die in Nederland te vinden zijn, zijn op hoge leeftijd en laten al eeuwen zien dat woningen die met hout gebouwd worden bestand zijn tegen weer en wind. In Scandinavië zijn houten huizen een zeer algemeen verschijnsel. Houten buitenmuurbekleding laat zich zo in de praktijk zien.

Gevelbekleding hout

Gevelbekleding van hout vormt de kern van ons assortiment, gewaardeerd om zijn duurzaamheid en visuele aantrekkelijkheid. Ons assortiment bevat diverse houtsoorten zoals Kebony® Character, Thermo Fraké, en Western Red Cedar, waarmee we kunnen voldoen aan uiteenlopende vereisten op het gebied van duurzaamheid, kleur en textuur. We richten ons op maatwerk en bieden persoonlijk advies dat precies is afgestemd op de unieke behoeften van uw project. Kies voor de natuurlijke schoonheid en tijdloze uitstraling van onze houten gevelbekleding en geef uw buitenmuur een unieke, milieuvriendelijke upgrade.

Buitenmuur bekleden met hout
Houten buitenmuur
Gevelbekleding hout
Welk soort hout voor gevelbekleding?

De beste keuze voor soort hout gevelbekleding is van thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals Thermo Frake, Thermo Essen, Thermo Ayous, Thermo Radiata Pine, Thermo Vuren en Thermo Grenen. Anders verduurzaamde houtsoorten zoals Accoya,  Kebony en bamboe. Of hardhoutsoorten zoals padouk, afrormosia of Ipé.

Hoe buitenmuur bekleden?

Uw buitenmuur met hout bekleden kan op vele verschillende manieren. Er zijn vele verschillende houtsoorten waar uit gekozen kan worden. U kunt kiezen voor een open gevelbekleding en gesloten houten gevelbekleding. Uw houten gevelbekleding is horizontaal of verticaal te monteren. Er kan gekozen worden tussen blinde en zichtbare montage. Houten gevelbekleding is ook in vrijwel alle mogelijke breedtes en lengtes te krijgen.

Welk hout hoef je niet te behandelen?

In principe hoef je geen enkele houtsoort voor de gevel te behandelen. Het natuurlijk laten vergrijzen van de gevelbekleding is een keuze waarbij je geen onderhoud meer hoeft te plegen. De gevel dient alleen periodiek gereinigd te worden zoals elke andere soort gevel. 

Wat kost houten gevelbekleding per m2?

Prijzen van houten gevelbekleding verschillen per houtsoort. Zo betaal je voor Thermo vuren tussen de €40-60 euro en voor Accoya €90-115 euro. Hier tussenin vallen nog een hoop andere houtsoorten.

Hoe komt de prijs van houten gevelbekleding tot stand?

Een gerichte prijsindicatie per m2 voor houten of composiet gevelbekleding is niet zomaar te geven. Elke opdrachtgever en elk ontwerp heeft zijn eigen specifieke wensen en randvoorwaarden en daarmee ook een specifieke prijs. Dit heeft veelal te maken met de verschillende keuzemogelijkheden van de gevelbekleding. Dit begint in de basis bij de keus voor de toe te passen houtsoort en de bijbehorende profilering.

Ook de wijze van montage met een clipsysteem of juist traditioneel met schroeven of spijkers hebben invloed op de eindprijs. Vergeet ook niet de duurzaamheidklasse en levensduur die gevraagd of voorgeschreven wordt. Gevelbekleding kan onbehandeld of met een afwerking geleverd worden. De keuze voor deze kleurbehandelingen, voorvergrijzers of brandvertragende behandelingen hebben invloed op de uiteindelijke investering. Ten slotte hebben uiteraard ook de achterconstructie en montage effect op de prijs per m2 van gevelbekleding.

In onderstaand overzicht worden de verschillende types gevelbekleding weergegeven met een indicatie voor de kosten per m2. Deze richtprijzen zijn vanafprijzen exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen, kleurafwerkingen en arbeid. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan om de daadwerkelijk kosten inzichtelijk te krijgen voor uw project met gevelbekleding.

Houtsoort of kunststof Indicatieprijs inclusief btw per vierkante meter
Kunststof gevelbekleding € 90,-
Kebony® Character € 85,-
Kebony® Clear € 145,-
Thermo Fraké € 85,-
Thermo Essen € 115,-
Thermo grenen € 65,-
Accoya hout® € 130,-
Bamboe® € 90,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 45,-
Robinia € 85,-
Ayous € 85,-
Western Red Cedar € 110,-
Padouk € 105,-
Jaya € 135,-
Thermo Vuren € 50,-
Thermo Radiata Pine € 85,-
thermo frake verticaal

Vul hier uw gegevens in en ontvang een vrijblijvende prijsopgave.

Wilt u meer weten over onze gevelbekleding hout voor uw buitenmuur? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken.

Houten gevelbekleding van Eden B.V.

Eden wil met haar ecologische en duurzame houten muurbekleding de prachtige ontwikkeling van bouwen met hout voortzetten en promoten. Graag willen wij u inspireren aan de hand van de mogelijkheden van ons unieke assortiment van ecologische en duurzame houtsoorten. De houtsoorten hebben verschillende uiterlijke kenmerken. Denk hierbij aan de kleur van het hout, de nerfstructuur en de noesten in het hout. Aan deze uiterlijke kenmerken ziet u hoe de verschillende houtsoorten zich onderscheiden.

 Heeft u weleens nagedacht om uw buitenmuur te bekleden met ecologische en duurzame houten gevelbekleding? Hieronder vindt u informatie en inspiratiefoto’s van verschillende unieke houtsoorten om uw buitenmuur mee te bekleden. Laat u inspireren door de verschillende houtsoorten! Klik op een houtsoort voor meer informatie:

Houtsoorten gevelbekleding

Thermo Fraké onbehandeld voor natuurlijk vergrijzen

Thermo Fraké 

is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Project forestlines gevelbekleding padoek

Forestlines®

is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van houten gevelbekleding. Uniek aan dit systeem is dat onbehandeld hout de brandklasse B behaalt in een END USE toepassing.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding

is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Kunststof is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Thermo Ayous gevelbekleding op kleur gebeitst

Ayous gevelbekleding

is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

Padouk barcode gevelbekleding

Padouk

wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Bamboe gevelbekleding met GRAD clipsysteem

Bamboe gevelbekleding

is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Iroko gevelbekleding

Iroko

is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

vuren open verticale gevelbekleding

Thermo Vuren

is een snelgroeiende naaldhoutsoort. Ons vurenhout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in Noord-Europa en is FSC®- en PEFC-gecertificeerd. Het is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken.

Radiata pine gevelbekleding

Thermo Radiata Pine

hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Thermo essen gevelbkleding Kesteren

Thermo Essen

heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Kebony character gevelbekleding

Kebony Character 

heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Kebony clear gevebekleding

Kebony Clear 

heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Grenen gevelbekleding

Thermo grenen 

is één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Douglas gevelbekleding met dekkende kleurafwerking

Douglas gevelbekleding 

is één van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Project Accoya gevelbekleding

Accoya gevelbekleding 

wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Western Red Cedar gevelbekleding

Western Red Cedar

kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Robinia gevelbekleding

Robinia gevelbekleding

is één van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Lariks gevelbekleding

Siberisch Lariks

komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Teak hout

Teak gevelbekleding

is één van de duurzaamste houtsoorten. Teak valt namelijk onder duurzaamheidsklasse 1. Daardoor heeft Teak een lange levensduur van 25 jaar of zelfs langer.

Techniclic Jaya gevelbekleding

Jaya

wordt gekenmerkt door een langzame vergrijzing, wat vaak als positief wordt gezien door de liefhebbers van de natuurlijke houtkleur, en een wilde nerfstructuur.

Toepassingen gevelbekleding

verfsystemen gevelbekleding

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Het bevestigen van gevelbekleding kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn monteren met clips of nagelen/schroeven.

Profielen gevelbekleding

Ontdek een uitgebreide selectie van gevelbekledingsprofielen. wij bieden een scala aan profielen voor elke stijl en voorkeur.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Download hier
het inspiratieboek!

 

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!