Buitenmuur bekleden met hout

Buitenmuur bekleden met hout

Wilt u uw buitenmuur bekleden met hout? Laat dan uw muur bekleden met een van onze ecologische en duurzame houtsoorten. Vanwege de vele mogelijkheden wil Eden uw kompas in het ecologische en duurzame bos van gevelbekleding zijn. Met ecologische houten gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? Onze duurzame houten gevelbekleding heeft bovendien een levensduur van minimaal vijftien jaar! Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw buitenmuur te bekleden met duurzame houten gevelbekleding?

Welk soort hout voor gevelbekleding?

De beste keuze voor soort hout gevelbekleding is van thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals Thermo Frake, Thermo Essen, Thermo Ayous, Thermo Radiata Pine, Thermo Vuren en Thermo Grenen. Anders verduurzaamde houtsoorten zoals Accoya,  Kebony en bamboe. Of hardhoutsoorten zoals padouk, afrormosia of Ipé.

Hoe buitenmuur bekleden?

Uw buitenmuur met hout bekleden kan op vele verschillende manieren. Er zijn vele verschillende houtsoorten waar uit gekozen kan worden. U kunt kiezen voor een open gevelbekleding en gesloten houten gevelbekleding. Uw houten gevelbekleding is horizontaal of verticaal te monteren. Er kan gekozen worden tussen blinde en zichtbare montage. Houten gevelbekleding is ook in vrijwel alle mogelijke breedtes en lengtes te krijgen.

Welk hout hoef je niet te behandelen?

In principe hoef je geen enkele houtsoort voor de gevel te behandelen. Het natuurlijk laten vergrijzen van de gevelbekleding is een keuze waarbij je geen onderhoud meer hoeft te plegen. De gevel dient alleen periodiek gereinigd te worden zoals elke andere soort gevel. 

Wat kost houten gevelbekleding per m2?

Prijzen van houten gevelbekleding verschillen per houtsoort. Zo betaal je voor Thermo vuren tussen de €40-60 euro en voor Accoya €90-115 euro. Hier tussenin vallen nog een hoop andere houtsoorten.

Ecologische en duurzame houten gevelbekleding

In Nederland zijn helaas weinig bewoonde houten huizen te vinden. De volledig houten huizen die in Nederland te vinden zijn, zijn op hoge leeftijd en laten al eeuwen zien dat woningen die met hout gebouwd worden bestand zijn tegen weer en wind. In Scandinavië zijn houten huizen een zeer algemeen verschijnsel. Houten buitenmuurbekleding laat zich zo in de praktijk zien.

Buitenmuur bekleden met hout
Houten buitenmuur
Buitenmuurbekleding te koop

Indicatieprijs houten gevelbekleding

Uw buitenmuur bekleden met hout is dus een goede investering voor de toekomst. Wilt u duurzame gevelbekleding die lang meegaat? Dan staat Eden voor u klaar! In de onderstaande tabel vindt u overzichtelijk alle indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 72,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 75,-
Thermo grenen € 40,-
Accoya hout® € 95,-
Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-
Ayous € 65,-
Western Red Cedar € 80,-
Padouk € 75,-
Jaya € 95,-
Thermo Vuren € 40,-
Thermo Radiata Pine € 65,-

Wilt u meer weten over onze gevelbekleding voor uw buitenmuur? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken.

Houten gevelbekleding van Eden B.V.

Eden wil met haar ecologische en duurzame houten muurbekleding de prachtige ontwikkeling van bouwen met hout voortzetten en promoten. Graag willen wij u inspireren aan de hand van de mogelijkheden van ons unieke assortiment van ecologische en duurzame houtsoorten. De houtsoorten hebben verschillende uiterlijke kenmerken. Denk hierbij aan de kleur van het hout, de nerfstructuur en de noesten in het hout. Aan deze uiterlijke kenmerken ziet u hoe de verschillende houtsoorten zich onderscheiden.

 Heeft u weleens nagedacht om uw buitenmuur te bekleden met ecologische en duurzame houten gevelbekleding? Hieronder vindt u informatie en inspiratiefoto’s van verschillende unieke houtsoorten om uw buitenmuur mee te bekleden. Laat u inspireren door de verschillende houtsoorten! Klik op een houtsoort voor meer informatie:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!