Buitenmuur bekleden met hout

Buitenmuur bekleden met hout? Heeft u weleens nagedacht om uw buitenmuur te bekleden met ecologische en duurzame houten gevelbekleding? Met ecologische houten gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Want een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? En met duurzame houten gevelbekleding kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar van de bekleding van uw gevel. Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw buitenmuur te bekleden met ecologische en duurzame gevelbekleding?

Op deze pagina vindt u informatie en inspiratiefoto’s van verschillende unieke houtsoorten om uw buitenmuur mee te bekleden. Graag inspireren wij u aan de hand van onze verschillende mogelijkheden:

Techniclic®

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van buitenmuur bekleden met hout. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal. Deze tijdsbesparing heeft een groot financieel voordeel ten opzichte van andere systemen. Door het unieke (en gepatenteerde) systeem zijn er geen schroeven zichtbaar en kunnen planken eenvoudig gewisseld worden.

De houtsoorten van Techniclic® zijn verkrijgbaar vanaf € 65,- per vierkante meter.

Fraké Noir

Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. Fraké leent zich echter ook uitstekend om klassiek ogende gevels te creëren. Naast de buitenmuur bekleden met hout is Fraké Noir ook uitermate geschikt voor het bekleden van tuinschermen, bergingen en geluidsschermen.

 

Fraké Noir is verkrijgbaar vanaf € 80,- per vierkante meter.

Kebony®

Kebony dankt haar duurzaamheid aan de Kebony® technologie. Het is een milieuvriendelijke technologie, waarbij zachthout met behulp van een biologische vloeistof, duurzaamheidsklasse 1 krijgt. Dit unieke proces geeft Kebony de eigenschappen van hardhout. Het hout heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans.

 

Kebony® is verkrijgbaar vanaf € 60,- per vierkante meter.

Douglas hout

Douglas hout is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur. Omdat de Douglasspar veel aangeplant wordt, is Douglas een ecologisch verantwoorde houtsoort. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. Dit zorgt ervoor dat schimmel, die uiteindelijk tot rotting van het hout kan leiden, geen vat krijgt op Douglas hout.

Douglas hout is verkrijgbaar vanaf € 40,- per vierkante meter.

Thermisch essenhout

Thermisch essenhout heeft een prachtige warme, bruine kleur. Maar het hout wordt ook thermisch behandeld. Met behulp van temperatuur (minimaal 215°C), wordt de duurzaamheid en de vochtbestendigheid van het hout verhoogd. Hierdoor is het hout stabiel, vormvast en gaat het erg lang mee. Het hout is verkrijgbaar in verschillende formaten en profielen en is daardoor uitermate geschikt voor buitenmuur bekleden met hout op maat.

Thermisch essenhout is verkrijgbaar vanaf € 85,- per vierkante meter.

Thermisch accoya hout

Natuurlijke schoonheid en sterkte. Dat kenmerkt accoya hout. Het is een snelgroeiende houtsoort uit Nieuw-Zeeland en daarmee een uitstekend ecologisch alternatief. Door de speciale zurenbehandeling, krijgt het hout duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor gaat het hout niet alleen erg lang mee, zowel boven- als ondergronds, het wordt ook enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als buitengevelbekleding.

Thermisch Accoya hout is verkrijgbaar vanaf € 100,- per vierkante meter.

Robinia

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Deze Hongaarse houtsoort groeit snel en wordt ecologisch gekapt. De duurzaamheidsklasse van Robinia (I/II) staat garant voor tientallen jaren zorgeloos genieten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Het laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Robinia is beschikbaar vanaf € 70,- per vierkante meter.

Siberisch Lariks

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde Scandinavische bossen. Lariks is een harde en zware houtsoort, met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die overgaat naar een soort brons, tot het hout vergrijst. De thermische behandeling vermindert het krimp- en zwelgedrag.

Siberisch Lariks is verkrijgbaar vanaf € 40,- per vierkante meter.

Thermisch bamboe hout

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld! In vergelijking met tropisch hardhout, met een enorme groeitijd, is bamboe een uiterst ecologisch en duurzaam alternatief. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij ThermoWood® en het persen van de vezels, wordt het hout extreem hard. Bamboe hout is in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar is. Zo kan er worden voldaan aan specifieke wensen.

Bamboe hout is verkrijgbaar vanaf € 75,- per vierkante meter.

Groene gevel

Groene gevels zijn ook echt groen! Met een modulair, speciaal ontwikkeld systeem, kunnen groene gevels tegen vrijwel elke muur bevestigd worden. Zowel binnen als buiten! Met behulp van een geautomatiseerd irrigatiesysteem, wordt water en voeding toegediend, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. Dit nieuwe systeem is onderhoudsarm. De groene gevel is volledig recyclebaar.

Groene gevelbekleding is verkrijgbaar vanaf € 240,- per vierkante meter.

Waarom Eden

Ecologisch en duurzaam. Dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld. Concreet ziet u hieronder wat uw bijdrage is aan de natuur wanneer u kiest voor ecologische en duurzame gevelbekleding.

Wilt u meer weten over de (technische) uitwerking van ecologische en duurzame houten buitengevelbekleding? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken. Of laat u inspireren door unieke, ecologische en duurzame houtsoorten.

Download het fotoboek voor inspiratie!

Wanneer u alles wilt weten over ecologische en duurzame gevelbekleding, vindt u op deze pagina de juiste informatie. Wilt u nog meer geïnspireerd worden? Laat dan uw gegevens achter en download ons unieke fotoboek! Vol met ecologische en duurzame inspiratie!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF