Bekleding buitenmuur met ecologische en duurzame gevelbekleding

U bent op zoek naar bekleding van uw buitenmuur? Heeft u weleens nagedacht om uw buitenmuur te bekleden ecologische en duurzame gevelbekleding? Met ecologische gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Want een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? En met duurzame gevelbekleding kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar van de bekleding van uw gevel. Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw buitenmuur te bekleden met ecologische en duurzame gevelbekleding?Op deze pagina vindt u informatie en inspiratiefoto’s van ecologische en duurzame gevelbekleding als bekleding van uw buitenmuur. Graag inspireren wij u aan de hand van onze verschillende mogelijkheden:

Techniclic®

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal. Deze tijdsbesparing heeft een groot financieel voordeel ten opzichte van andere systemen. Door het unieke (en gepatenteerde) systeem zijn er geen schroeven zichtbaar en kunnen planken eenvoudig gewisseld worden. Dankzij het gebruik van diverse plank- en voegbreedtes zijn er vele prachtige maatwerkoplossingen mogelijk.Plus- en minpunten Techniclic® + Techniclic® maakt uitsluitend gebruik van ecologische houtsoorten, waardoor u rekening houdt met de toekomst van onze leefwereld. + Met het Techniclic®-systeem kan gevelbekleding sneller en eenvoudiger geplaatst worden, wat financieel voordelig is. + Planken kunnen horizontaal of verticaal geplaatst worden. Dit maakt uw geveluniek en exclusief. + Middels het unieke clipsysteem, zijn schroeven niet meer zichtbaar, waardoor uw gevelbekleding nog exclusiever eruit ziet. – Techniclic is uitsluitend leverbaar als open gevelsysteem.

Kokoshout

Kokoshout is hét nieuwe product van 2017: 100% ecologisch en een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout, omdat kokoshout in feite een restproduct is. Kokoshout wordt preventief gekapt, om aan het einde van de levensduur te voorkomen dat de boom omvalt. Hiermee wordt voorkomen dat bomen onnodig gekapt hoeven te worden. Om deze reden is het NL-Greenlabel A toegekend aan kokoshout. De warme, exotische kleur geeft kokoshout samen met de unieke, donkere nerfstructuur, een prachtige en unieke uitstraling.Plus- en minpunten kokoshout + Kokoshout is is 100% massief en weerstaat daardoor slijtage, strepen en krassen. + Kokoshout geeft uw gevel een prachtige, moderne en exclusieve uitstraling. + Kokoshout is ecologisch: kokoshout wordt preventief gekapt, om aan het einde van de levensduur te voorkomen dat de boom omvalt. – Kokoshout is erg zwaar in vergelijking tot andere houtsoorten, dit maakt de gevelbekleding in verhouding een stuk zwaarder, waardoor een stevige achterconstructie nodig is. – Vanwege het transport en de bewerking is kokoshout gevelbekleding in verhouding niet goedkoop.

Kebony®

Kebony dankt haar duurzaamheid aan de Kebony® technologie. Dit gepatenteerde proces is ontwikkeld in Noorwegen. Het is een milieuvriendelijke technologie, waarbij zachthout met behulp van een biologische vloeistof, duurzaamheidsklasse 1 krijgt. Dit unieke proces geeft Kebony de eigenschappen van hardhout. Het hout heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.Plus- en minpunten Kebony® + Verkrijgbaar in Character of Clear, natuurlijk robuust of strak modern. + De bewerking van het hout biedt weerstand tegen weersinvloeden en slijtage. + Verkrijgbaar in veel verschillende profileringen. + Kebony® maakt uitsluitend gebruik van vloeistoffen uit biomaterialen voor het verduurzamingsproces. – Vergrijst snel onder alle weersinvloeden.

Groene gevel

Groene gevels zijn ook echt groen! Met een modulair, speciaal ontwikkeld systeem, kunnen groene gevels tegen vrijwel elke muur bevestigd worden. Zowel binnen als buiten! Met behulp van een geautomatiseerd irrigatiesysteem, wordt water en voeding toegediend, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. Dit nieuwe systeem is onderhoudsarm. De groene gevel is volledig recyclebaar.Plus- en minpunten groene gevel + In een groene omgeving voelen mensen zich prettiger, socialer, productiever en zijn ze gezonder. + De groene gevelbekleding beschermt de gevel tegen weersomstandigheden. + Een groene gevel heeft een isolerende functie. + Een groene gevel werkt als een geluidsbarrière om uw huis. – Een groene gevel vereist specifiek en vakkundig onderhoud – De investeringskosten van een groene gevel zijn hoger; deze worden op lange termijn pas terugverdiend.

Thermisch bamboe hout

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld! In vergelijking met tropisch hardhout, met een enorme groeitijd, is bamboe een uiterst ecologisch en duurzaam alternatief. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij ThermoWood® en het persen van de vezels, wordt het hout extreem hard. Bamboe hout is in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar is. Zo kan er worden voldaan aan specifieke wensen.Plus- en minpunten thermisch bamboe hout + Bamboe hout is een exclusief alternatief voor tropisch hardhout. + Bamboe hout is erg hard en daardoor gaat een buitenvloer van bamboe hout minimaal 15 jaar mee. + Bamboe hout heeft, in tegenstelling tot andere houtproducten, een hoge brandveiligheidsklasse. + Dankzij een hoge vezeldichtheid en de thermische behandeling bamboe hout, is het hout beschermt tegen schimmels en insecten – Een gevel van bamboe hout verkleurt snel door zonlicht.

Thermisch accoya hout

Natuurlijke schoonheid en sterkte. Dat kenmerkt accoya hout. Het is een snelgroeiende houtsoort uit Nieuw-Zeeland en daarmee een uitstekend ecologisch alternatief. Door de speciale zurenbehandeling, krijgt het hout duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor gaat het hout niet alleen erg lang mee, zowel boven- als ondergronds, het wordt ook enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.Plus- en minpunten thermisch accoya hout + Accoya hout heeft een optimaal thermische isolatievermogen, waardoor het verbruik van energie na het aanbrengen van de gevelbekleding aanzienlijk afneemt. + Omdat accoya hout zachthout is met kenmerken van hardhout, is bevestiging van gevelbekeding van accoya hout gemakkelijk en snel. + U kunt erg lang genieten van gevelbekleding van accoya hout, de buitenvloer heeft een uitzonderlijke lange levensduur + Accoya hout is eenvoudig in gebruik en heeft lage onderhoudskosten: makkelijk te schilderen en er is minder voorbereiding en schuren benodigd. – De aanschafprijs van accoya hout ligt hoger dan alternatieve houtsoorten.

Siberisch lariks en douglas hout

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde Scandinavische bossen. Siberisch Lariks is een harde en zware houtsoort, met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die overgaat naar een soort brons, tot het hout vergrijst. De thermische behandeling vermindert het krimp- en zwelgedrag.Plus- en minpunten siberisch lariks en douglas hout + Siberisch lariks en Douglas hout zijn goedkoop ten opzichte van tropisch hardhout. + Siberisch lariks en Douglas hout zijn onbewerkte, natuurvriendelijke houtsoorten, die van nature al de kenmerken van tropisch hardhout hebben. + Schimmels en insecten hebben geen vat op Siberisch lariks en douglas hout. + Siberisch lariks en douglas hout zijn eenvoudig te bewerken, doordat het hout relatief zacht is. – Siberisch lariks en douglas hout splijten relatief snel. – Plank van beide houtsoorten kunnen kleurverschillen en scheuren bevatten.

Fraké Noir

Fraké noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. Het leent zich echter ook uitstekend om klassiek ogende gevels te creëren. Naast gevelbekleding is fraké noir ook uitermate geschikt voor het bekleden van tuinschermen, bergingen en geluidsschermen.Plus-en minpunten fraké noir + Fraké noir is vrijwel foutvrij: het hout bevat weinig noesten en een harsaftekening of een boordergaatje komt vrijwel nooit voor. + Fraké noir heeft een prachtige, moderne uitstraling, maar is ook een veelgebruikte houtsoort voor klassieke bouwwerken. + Hoewel fraké noir gewicht verliest tijdens de thermische behandeling, blijft het één van de meest stevige en robuuste houtsoorten ter wereld. – Fraké noir is geen Europees alternatief voor tropisch hardhout, maar vindt haar herkomst in Afrika. – De brandveiligheid van fraké noir ligt lager dan andere ecologische en duurzame alternatieven voor tropisch hardhout.

Waarom Eden

Ecologisch en duurzaam. Dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld. Concreet ziet u hieronder wat uw bijdrage is aan de natuur wanneer u kiest voor ecologische en duurzame gevelbekleding.

CONTACT

Eden
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF