Bekleding buitenmuur met ecologische en duurzame gevelbekleding

Bekleding buitenmuur met ecologische en duurzame gevelbekleding

 Bent u op zoek naar bekleding voor uw buitenmuur? Heeft u weleens nagedacht om uw buitenmuur te bekleden met ecologische en duurzame gevelbekleding? Met ecologische gevelbekleding draagt u namelijk bij aan het behoud van de natuur. En met duurzame houten gevelbekleding kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar. Een betere toekomst begint toch immers bij onszelf?

Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Thermowood Grenen, Thermisch gemodificeerd Vuren of Siberisch Lariks. Dit zijn houtsoorten met een lagere duurzaamheidsklasse maar vallen in een lagere prijsklasse.

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

Er zijn op dit moment veel uiteenlopende soorten gevelbekleding. Eén van de meest duurzame keuze is hout. Milieuvriendelijk en een lange levensduur. Het hout zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling waar jarenlang van genoten kan worden.

Wat is de beste gevelbekleding?

De beste gevelbekleding is een gevel bekleed met hout, composiet of Bamboe. Hardhout, Thermo hout, Bamboe of composiet is de ideale oplossing voor een duurzame en goede gevelbekleding met een lange levensduur.

Wat kost Thermowood?

De prijzen van Thermowood variëren tussen de 40 en 90 euro per vierkante meter. Het verschil zit in de duurzaamheidsklasse en houtsoort. Thermisch gemodificeerde houtsoorten zijn een goed betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld hardhout.

Muurbekleding buiten

Muurbekleding kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Muurbekleding aan de buitenkant van uw woning heeft verschillende voordelen. Wij zetten deze graag voor u op een rijtje:

  • Muurbekleding aan de buitenkant van een woning voorkomt ruimteverlies aan de binnenkant van een woning;
  • Oneffenheden van de muur kunnen met behulp van buitenmuurbekleding eenvoudig worden weggewerkt;
  • Een buitengevel vangt in de zomer warmte op en in de winter kou. De buitenmuur is met gevelbekleding dus volledig beschermd tegen warmteverschillen;
  • De buitenmuur blijft volledig droog en is daardoor beschermd tegen schimmels;
  • Gevelbekleding geeft een buitenmuur een exclusieve uitstraling;
  • Muurbekleding buiten zorgt voor meer energiebesparing dan muurbekleding aan de binnenkant van een woning.
muurbekleding buiten
houten muurbekleding
bekleding buitenmuur

Ecologische en duurzame houten panelen muurbekleding binnen

Houten muurbekleding geeft niet alleen de buitenkant van uw woning een exclusieve uitstraling. Ook in het interieur zorgt muurbekleding voor een natuurlijke en warme sfeer. Zo kan gekozen worden om het interieur van een woning volledig een nieuwe uitstraling te geven, of juist voor een klein houten accent op de muren. Want alleen al met een gedeeltelijke houten muur creëert u, in combinatie met de juiste inrichting, een natuurlijk, nieuw en fris geheel.

 Het unieke aan houten muurbekleding is niet alleen de exclusieve en natuurlijke uitstraling. Het draagt ook bij aan isolatie en geluidsdemping. Wanneer u daarnaast ook nog eens kiest voor ecologische houtsoorten, geeft u uw interieur ook een duurzame uitstraling.

Indicatieprijs

In onderstaande tabel vindt u overzichtelijk de indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!