Alternatieve gevelbekleding

U bent op zoek naar alternatieven voor tropisch hardhout? Heeft u weleens nagedacht over ecologische gevelbekleding van duurzaam hout? Met ecologische gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. En met duurzame gevelbekleding kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar.

gevelbekleding vervangen
alternatief tropisch hardhout
alternatieve gevelbekleding

Gevelbekleding vervangen

 Na verloop van tijd is alles aan vervanging toe. Het is daarom goed mogelijk dat na een aantal jaar uw gevelbekleding vervangen moet worden. Uw oude gevelbekleding kan verkleurd zijn, beschadigd zijn of niet meer voldoen aan de nieuwste eisen. Eden kijkt samen met u naar de duurzaamste oplossing. Aan de hand van uw wensen, behoeften en budget maakt Eden samen met u een complete uitwerking van de mogelijkheden. Zo weet u wat de kosten zijn wanneer uw gevelbekleding aan vervanging toe is.

Wat is goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Vuren, Douglas of Siberisch Lariks. Dit zijn vaak onbehandelde en niet verduurzaamde houtsoorten met een lagere levensduur, maar voordeliger in prijs. Houten gevelbekleding in een hogere prijsklasse hebben vaak een betere kwaliteit en langere levensduur.

Wat is de beste gevelbekleding?

Houten gevelbekleding is de beste keuze als u een unieke, ecologisch verantwoorde en duurzame gevelbekleding beoogd. Ook in levensduur is houten gevelbekleding een goede keuze. Met een houtsoort zoals Thermo Essen heeft u een duurzaamheidsklasse 1 en gaat uw gevel minimaal 25 tot 30 jaar mee.

Wat is de beste kunststof gevelbekleding?

De beste kunststof gevelbekleding is het houtcomposiet van Eden BV. De verschillende profielen en opties hierin geven uw gevel een unieke uitstraling. Het is onderhoudsvrij en heeft een kleurgarantie van 20 jaar. Het is gemaakt uit 95% gerecycled materiaal en is 100% recyclebaar. Het is dus ook een ecologisch verantwoorde keuze.

Wat is de meest duurzame gevelbekleding?

Houten gevelbekleding is bij uitstek duurzaam. Door zijn lange levensduur is het een zeer duurzame keuze. Het is een hernieuwbaar materiaal en bijna CO2 neutraal. Composiet gevelbekleding is hierin ook een extreem duurzame keuze. Het wordt gemaakt uit gerecyclede materialen en kent tevens een erg lange levensduur. 

Indicatieprijzen gevelbekleding

 Wilt u een duurzaam alternatief als gevelbekleding? In de onderstaande tabel vindt u overzichtelijk alle indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Duurzame alternatieven voor tropisch hardhout

Tropisch hardhout is geen duurzame keuze. Bent u op zoek naar alternatieven? Wij hebben diverse ecologische opties. U kiest niet alleen voor kwaliteit die lang meegaat, maar ook voor een duurzame gevel.

Klik op een houtsoort voor informatie en inspiratiefoto’s! Graag inspireren wij u aan de hand van onze alternatieve gevelbekleding met verschillende mogelijkheden:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!