In zeven stappen naar uw unieke houten terras

Tijdens de lente- en de zomermaanden is een tuin in volle bloei. Een prachtig gezicht! De tuin die u in de wintermaanden als architect heeft ingetekend of u als hovenier heeft aangelegd, pronkt nu sierlijk. Dit betekent optimaal genieten voor uw klant! En dat kan het beste vanaf een prachtig terras. Maar hoe realiseer ik een uniek terras? En hoe laat ik een terras aansluiten bij mijn smaak de smaak van mijn klant? En (hoe) past de uitstraling van een terras in de tuin van mij of mijn klant?

Als dat uw vragen zijn, dan leggen wij u graag uit hoe u, met behulp van Eden, een uniek en prachtig terras realiseert. Zowel voor u als professional als consument.

  1. Schets of tekening

Wanneer u een terras wilt aanleggen, heeft u hier waarschijnlijk al beelden bij. Vooraf adviseren wij u altijd om voor uzelf, samen met uw klant, het eindresultaat inzichtelijk te hebben. In een eerste gesprek zetten wij deze ideeën samen met u op papier. Zo kijken we samen eerst naar uw wensen. Pas daarna bekijken we welke houtsoort hierbij aansluit. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden binnen uw budget. Aan de hand hiervan wordt een eerste schets of tekening van het terras gemaakt.

  1. Materialen

Wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat.  Bij Eden kunt u daarom kiezen uit verschillende ecologische en duurzame houtsoorten voor uw terras. Bij Eden bent u verzekerd van een milieubewuste keuze voor uw terras.

Een houten terras geeft uw tuin naast een natuurlijke uitstraling, ook een exclusieve uitstraling. Zo kunt u uw terras naadloos aan laten sluiten bij de uitstraling van uw tuin.

De verschillende houtsoorten van Eden hebben elk hun eigen uiterlijke kenmerken.  Denk hierbij aan kleur van het hout, de nerfstructuur en noesten in het hout. Met behulp van samples kunt u eenvoudig de uitstraling en de verschillen tussen de houtsoorten zien.  Zo kiest u bij Eden een houtsoort die bij uw smaak aansluit.

  1. Afmeting en bewerking

Nadat u besloten heeft welke houtsoort bij uw smaak en wensen aansluit, is het belangrijk om te weten hoe groot uw terras wordt. Houten planken worden namelijk standaard geleverd in diverse planklengtes. Wanneer u de juiste afmetingen van uw terras weet, maken we de keuze voor de meest geschikte lengtes. Zo blijft er weinig restafval over. Aan de hand van de afmetingen, wordt samen met u de definitieve tekening gemaakt.

  1. Orderverwerking

Aan de hand van de tekening wordt de hoeveelheid benodigde materialen bepaald. Voor een houten terras heeft u de volgende materialen nodig:

  • Terrasplanken: afhankelijk van de plankbreedte heeft u tussen de 6 en 9 lengtemeters hout nodig.
  • Onderliggers: afhankelijk van de plankdikte moet er tussen de 30 en 50 hart op hart een onderligger geplaatst worden.
  • Startprofiel: onder elke houten plank is een startprofiel nodig om zo uw terras, net boven de grond, meer weerstand te geven tegen houtrot.
  • Montagematerialen: voor de montage van de terrasplanken zijn clips of schroeven nodig. We adviseren vaak om RVS bevestigingsmaterialen te gebruiken. Deze hebben een lange levensduur, zijn stevig en voorkomen roestplekken op het hout.

Aan de hand van dit totale plaatje, wordt een offerte opgesteld. Mocht u speciale wensen hebben voor de productie, wordt ook in één overzicht weergegeven wat de kosten hiervan zijn. Zo weet u volledig waar u aan toe bent.

  1. Productie

Elk terras is uniek. Eden denkt hierin graag met u mee. Zo kunnen de planken voor uw terras bijvoorbeeld op maat worden gezaagd of geschaafd. Of u wilt dat schroeven niet zichtbaar zijn aan de bovenkant van uw terras. Zo worden uw planken speciaal geprofileerd om onzichtbare bevestiging van uw terras mogelijk te maken. Zo wordt uw terras volledig op basis van uw wensen geproduceerd.

  1. Aflevering

Het is van belang dat de kwaliteit van de materialen die nodig zijn voor uw terras, ook tijdens transport, intact blijft. Daarom besteden wij veel aandacht aan verpakking. Maar ook proberen wij transport zo effectief en efficiënt als mogelijk is in te plannen, om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden.

Ten slotte is de laatste stap genieten van uw tuin en terras.