Eerlijk. Krachtig. Puur.

Wandbekleding buiten: kies voor ecologisch en duurzaam hout!

door | 4 juli 2024

Wilt u uw buitenmuur bekleden, maar weet u nog niet precies waarmee? Houten wandbekleding voor buiten wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen. Met ecologische en duurzame houten gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Duurzaam hout heeft een levensduur van minimaal 15 jaar, zodat u lang kunt genieten van uw gevelbekleding én bijdraagt aan een betere toekomst. In deze blog vertellen wij u meer over de mogelijkheden en voordelen van houten wandbekleding voor buiten.

Ontdek de veelzijdigheid van houten gevelbekleding bij Eden BV

Bij Eden BV bieden wij een breed scala aan duurzame houtsoorten voor buitenwandbekleding, geschikt voor elk ontwerp. Van klassiek grenen tot modern thermisch gemodificeerd hout, onze ecologische gevelbekleding is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar draagt ook bij aan een betere isolatie van uw huis. Dit resulteert in een vermindering van uw energiekosten, wat onze producten een slimme keuze maakt voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Ayous gevelbekleding
Padouk barcode gevelbekleding

Vijf voordelen van houten wandbekleding voor buiten

Naast de esthetische functie heeft onze duurzame en ecologische houten gevelbekleding meerdere voordelen. Wij zetten vijf voordelen voor u op een rij:

1. Hoge isolatiewaarde Door de samenstelling van het materiaal wordt zowel warmte als kou gereguleerd. Dit zorgt voor een forse energiebesparing.

2. 100% Recyclebaar Wanneer uw houten wandbekleding aan vervanging toe is, is deze eenvoudig en volledig te recyclen.

3. Diverse plaatsingsopties U kunt kiezen voor een horizontale of verticale oriëntatie van de planken. Daarnaast heeft u de keuze tussen een open of een gesloten systeem. Bij een open systeem worden de planken met een zichtbare voeg gemonteerd, terwijl bij gesloten gevelbekleding de planken middels een mes-groef verbinding in elkaar haken en de voeg minder zichtbaar is. Elke optie geeft een andere uitstraling aan uw woning!

4. Snelle plaatsing Houten gevelbekleding is eenvoudig en snel te plaatsen, waardoor de plaatsingskosten aanzienlijk lager zijn dan bij andere soorten wandbekleding.

5. Geschikt voor alle type woningen Door de vele verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor gevelbekleding én de diverse plaatsingsopties, past houten wandbekleding buiten altijd bij de uitstraling van uw woning.

Ecologische en duurzame houten wandbekleding

Een betere toekomst begint bij onszelf. Bij Eden BV hechten wij veel waarde aan het behoud en de verbetering van een gezond leefklimaat. Daarom werken wij alleen met ecologische en duurzame bouw- en tuinmaterialen. Deze materialen zijn op een milieuvriendelijke manier behandeld en garanderen een lange levensduur. Op deze manier krijgt uw woning niet alleen een prachtige en exclusieve uitstraling, maar draagt u ook bij aan een groenere wereld. Laat u inspireren door onze unieke, ecologische en duurzame gevelbekleding.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over de (technische) uitwerking van ecologische en duurzame houten wandbekleding voor buiten? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag uw ideeën te verwezenlijken.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.