Eerlijk. Krachtig. Puur.

Verticale gevelbekleding hout

Gevelbekleding wordt over het algemeen horizontaal geplaatst. Dit wordt gedaan omdat dit in kosten en tijd bespaart. Maar dankzij de unieke systemen van Eden is het mogelijk om zowel horizontale als verticale gevelbekleding te plaatsen. Afhankelijk van uw wens. Wij plaatsen de gevelbekleding tegen dezelfde kosten en in dezelfde tijd.

Ontwerpmogelijkheden

De plank- en voegbreedtes tussen de planken kunnen afgewisseld worden. Dit zorgt ervoor dat de ontwerp mogelijkheden eindeloos zijn. Omdat Eden louter gebruik maakt van ecologisch en duurzaam hout bent u altijd verzekerd van een unieke en milieuvriendelijke gevel.

Hoeveel ventilatie achter gevelbekleding?

Voor horizontale montage dient er enkel regelwerk gemonteerd te worden. Voor verticale montage dient er dubbel regelwerk gemonteerd te worden. Hart op hart 50cm gemonteerd. Maatvoering regelwerk is minimaal 19x44mm. Ventilatie is erg belangrijk om de levensduur van de houten gevelbekleding te verlengen.

Hoe houten gevelbekleding bevestigen?

De bevestigingsmethode en onderconstructie van de gevelbekleding is afhankelijk van de gekozen profilering. Er zijn wat verschillen tussen verticale en horizontale montage en open of gesloten gevelbekleding. Daarnaast is ook de keuze voor montage met schroeven/spijkers of een clipsysteem van belang. Bijvoorbeeld: Verticale latten worden gemonteerd op een dubbel regelwerk als achterconstructie. Horizontale gevelbekleding op een enkel regelwerk. Open gevelbekleding kan worden geschroefd of blind met clips worden bevestigd. Gesloten gevelbekleding wordt meestal geschroefd of gespijkerd.

Wat kost houten gevelbekleding?

De kosten voor gevelbekleding met hout variëren tussen de 30 euro per m2 tot 120 euro per m2. Dit is sterk afhankelijk van de houtsoort, de hoeveelheid, beschikbaarheid, afwerking, montagewijze en profilering.

Wat is het beste hout voor gevelbekleding?

De best keuze in hout voor je gevelbekleding is Thermo hout, hardhout of bamboe. Mooie duurzame keuzes in deze houtsoorten zijn naar wens te maken. Vele verschillende kleuren, nerfstructuren en duurzaamheidsklassen.

Thermowood gevelbekleding verticaal

ThermoWood is vanwege haar duurzame eigenschappen erg geschikt als verticale gevelbekleding. Hout dat thermisch behandeld is, is goed bestand tegen vocht, het is vormvast en het wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Door haar duurzame eigenschappen en lage kostprijs is ThermoWood gevelbekleding een erg goed alternatief voor hardhout.

 Van nature is naaldhout niet duurzaam en ongeschikt voor buitengebruik, zoals gevelbekleding. Door het hout echter langdurig te verhitten in speciale ovens, verandert de structuur en duurzaamheid van het hout. De suikers en harsen in het hout veranderen van samenstelling waardoor insecten het hout niet meer als voedselbron kunnen benutten. Tevens verandert de celstructuur en het vochtpercentage van het hout, waardoor het dezelfde duurzame eigenschappen krijgt als tropisch hardhout.

thermowood gevelbekleding verticaal
profort gevelbekleding prijzen
verticale gevelbekleding hout

Prijzen gevelbekleding per houtsoort

Techniclic®

Het Techniclic®-systeem is hét merk van Eden als het gaat om gevelbekleding. Techniclic® is namelijk op een unieke wijze te plaatsen. Op ecologisch en duurzaam verantwoorde wijze! Techniclic® is verkrijgbaar in vier verschillende houtsoorten:

  • De Noordse Den is een zeer lichte houtsoort: witachtig tot crèmekleurig. Hierdoor vallen noesten in het hout extra op, maar hierdoor is ook de nerfstructuur duidelijk zichtbaar.
  • De kern van Ayous is witachtig, tot crème. Na verloop van tijd verkleurt het hout naar een prachtige goudgele kleur. Daarnaast kenmerkt het hout zich door een rechte of golvende draad. Deze draad maakt ook dat elke plank van deze houtsoort uniek is.
  • Yellow Pine heeft een unieke gele tot donkergele kleur. De fraaie vlammenstructuur in het kernhout maakt, dat met deze houtsoort, uw gevel prachtig opsteekt.
  • Thermisch essenhout heeft een donkerbruine kleur. Essenhout behoudt daarnaast altijd haar natuurlijke houttekeningen. Zo ziet elke plank er in dezelfde kleur uniek uit.

De houtsoorten van Techniclic® zijn verkrijgbaar vanaf € 60,- per vierkante meter.

 

Kebony®

Kebony hout heeft bij montage een diepe, rijke, bruine kleur. Maar nog mooier is de zilvergrijze kleur die het Kebony hout na verloop van tijd door zon en regen krijgt. Ook kenmerkt Kebony hout zich door herkenbare, ronde noesten in het hout. 

Kebony® is verkrijgbaar vanaf € 45,- per vierkante meter.

 

Fraké Noir

Fraké Noir is een bijna perfecte houtsoort: het is vrijwel foutvrij, maar een enkele kleine noest, een boordergaatje of een kleine harsaftekening kan voorkomen. Fraké Noir heeft van nature een prachtig lijnenspel in het houtoppervlak. Deze fraaie tekening blijft ook na behandeling duidelijk zichtbaar. De behandeling van Fraké Noir geeft het hout een warme, notenhoutenachtige kleur. Bij vergrijzing van Fraké Noir ontstaan er mooie kleurnuances tussen de onderlinge planken. 

Fraké Noir is verkrijgbaar vanaf € 60,- per vierkante meter.

 

Thermo Essen

De lichtbruine, glanzende kleur van thermisch essenhout spreekt veel mensen aan. Essenhout behoudt daarnaast altijd haar natuurlijke houttekeningen. Zo ziet elke plank er in dezelfde kleur uniek uit. Thermisch essenhout kenmerkt zich door een aangename, gladde structuur. Het hout bevat geen spleten of kieren. 

Thermisch essenhout is verkrijgbaar vanaf € 65,- per vierkante meter.

 

Thermo Grenen

Thermo Grenen is een prijsgunstig alternatief voor gevelbekleding, met toch een hoge duurzaamheid. Door de speciale behandeling krijgt het hout uitstekende eigenschappen die vergelijkbaar zijn met hardhout. Door de robuuste uitstraling, met noesten en een matig donkere kleur geeft een gevel van thermo grenen een natuurlijk beeld. 

Thermo Grenenhout is verkrijgbaar vanaf € 35,- per vierkante meter.

 

Accoya hout

Accoya hout is bouwmateriaal met natuurlijke schoonheid. Accoya hout is een prachtige, zeer lichtbruine houtsoort. Het hout heeft kleine, dunne, zwarte nerfjes. Ook accoya heeft kleine vlammetjes op het hout. Uniek aan accoya hout is dat het bijna niet vergrijsd. Accoya hout voelt enorm zacht en glad aan. 

Thermisch Accoya hout is verkrijgbaar vanaf € 75,- per vierkante meter.

 

Bamboe hout

Bamboe is een grote grassoort. Hoewel het geen hout is, kan het wel als alternatief voor hout fungeren. Er kan gekozen worden om de bamboestripjes horizontaal of verticaal te plaatsen en aan elkaar te verlijmen. Hierdoor ontstaat een uniek lijnenpatroon, waarin de bamboeknoppen nog duidelijk zichtbaar of subtiel zichtbaar zijn. De gevelbekleding van bamboe hout heeft een prachtige donkerbruine kleur. 

Bamboe hout is verkrijgbaar vanaf € 75,- per vierkante meter.

 

Douglas hout

Douglas hout staat bekend om haar unieke roze-achtige kleur. Na verloop van tijd verkleurt het hout prachtig oranjeachtig geelbruin. Douglas hout is harshoudend, waardoor er soms met hars gevulde holten zichtbaar zijn. Douglas hout heeft ten slotte een duidelijke streeptekening met kleine vlammetjes. Door speciale biologische impregnatie heeft dit hout een hoge duurzaamheid.

Douglas hout is verkrijgbaar vanaf € 35 per vierkante meter.

 

Siberisch Lariks

Siberisch Lariks is een unieke naaldhoutsoort en geeft elke gevel een unieke uitstraling. De uitstraling van Siberisch Lariks is heel divers. Daardoor is de kleur moeilijk te beschrijven. Het hout vertoont kleurenvariaties van licht geelbruin tot roodachtig bruin. Tegelijkertijd zijn de relatief kleine noesten herkenbaar, ze vallen mooi op. De duidelijk zichtbare groeiringen zorgen voor duidelijke en unieke vlammentekeningentjes. 

Siberisch Lariks is verkrijgbaar vanaf € 35,- per vierkante meter.

 

Robinia

De kleur van het kernhout van Robinia is licht geelgroen tot bruingroen. Het hout wordt na blootstelling aan licht prachtig goudbruin. Robinia is ringporig. Dit geeft het oppervlak van het hout een opvallende tekening. Robinia is een houtsoort met een robuuste uitstraling. 

Robinia is beschikbaar vanaf € 70,- per vierkante meter.

 

Liever composiet gevelbekleding in plaats van hout?

De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met het aanbrengen van houten gevels. Hierin zijn wij specifiek gericht op gevels bekleed met ecologisch en duurzaam hout. Hout dat komt uit duurzaam beheerde bossen, waar zorg wordt gedragen voor het behoud van de natuur. Het hoeft hierbij niet altijd te gaan om grote projecten of grote oppervlaktes. Juist bij onze kleinere projecten is een houtcomposiet gevel erg mooi, duurzaam en voordelig. Eden maakt graag een specifiek maatwerkproject voor uw woning of bedrijfspand, zodat de houtcomposiet gevel volledig naar uw wens gemaakt wordt.

Houtcomposiet gevelbekleding is verkrijgbaar vanaf €80,00 per m2

 

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Download hier
het inspiratieboek!

 

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!