Uitzonderlijk buitenleven met een houten of Fiberon® composiet terras!

‘De tuin is het verlengstuk van een woning”, aldus Dave Willekens (Stone & Style). “Zoals u uw woning inricht in een bepaalde sfeer, probeert u dat ook in uw tuin te doen. Bij de uiteindelijke keuze van de materialen, is de uitstraling daarvan dus erg belangrijk. Het terras kan de overgang van het huis naar de tuin zijn maar ook een plek om lekker te kunnen zitten. Een terras is als het ware een buitenkamer van een woning. Kies daarom een duurzaam terras dat jaren meegaat.”

 

Voordelen houten terras

 Als duurzaamheid, maar ook milieu de twee kernwoorden zijn van uw woonconcept, mag u de mogelijkheid van een houten terras niet vergeten. In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, is hout juist een van de meest milieuvriendelijkste bouwmaterialen. Hout is namelijk een onuitputtelijke bron, wanneer het komt uit duurzaam beheerde bossen waar bomen opnieuw geplant worden. Daarnaast heeft hout de laagste cijfers wat betreft energieverbruik voor productie, fabricatie en bewerking.

 Dankzij de unieke behandelingen die toegepast worden op de houtsoorten die we bij Eden BV aanbieden, zijn de houten terrassen bestand tegen temperatuurwisselingen en weersinvloeden en is het hout resistent tegen houtrot, insecten en schimmels.

 Hoewel houten terrassen aansluiten bij de natuurlijke uitstraling van een tuin, hebben houten terrassen ook nadelen.

 

Nadelen houten terras

 Dankzij de unieke behandelingen, zijn de houten terrassen van Eden beschermd tegen vocht. Een nadeel is dat er krassen kunnen ontstaan op het hout, als u bijvoorbeeld met zand onder uw schoenen op een terras loopt.

 Tijdens warme zomerdagen zal een houten terras snel afkoelen. Sommige mensen vinden deze verkoeling heerlijk, anderen kunnen het al snel te fris krijgen, waardoor dit zowel een voordeel als een nadeel is.

 De onderkant van houten terrassen is een ideale plek voor insecten, spinnen en slakken. Ze zoeken overdag verkoeling onder het houten terras en kunnen ’s avonds of ’s nachts voor overlast zorgen in uw tuin.

 Een ander kenmerk is dat elke houtsoort door weersomstandigheden vergrijst. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. De vraag is of vergrijsd hout past bij uw smaak en de sfeer van uw tuin. Het is mogelijk om deze vergrijzing tegen te gaan. Hierbij moet een houten terras goed (minimaal jaarlijks) onderhouden worden.

 Wilt u wel de exclusieve uitstraling van een houten terras behouden, maar wilt u weinig onderhoud aan uw terras? Dan is een terras van Fiberon® composiet dé oplossing. Fiberon® composiet is een terras met dezelfde kleur en nerfstructuur als (tropisch) hout, maar zal bijvoorbeeld niet krassen of vergrijzen.

 

Fiberon® composiet

 Fiberon® composiet is materiaal dat voor de helft bestaat uit hout en voor de helft uit kunststof. Het unieke van Fiberon® composiet is dat de kunststof volledig gemaakt is van gerecyclede materialen. Maar ook na gebruik zijn de Fiberon® composietplanken volledig recyclebaar.

 Fiberon® composiet kenmerkt zich daarnaast als stroef, zelfs onder slechte (natte) weersomstandigheden. Noesten zijn niet te bekennen en beitsen, lakken en oliën is overbodig. Daarnaast zijn de Fiberon® composietterrassen ongevoelig voor kleurverandering, omdat de planken Uv-bestendig zijn.

 Dankzij de unieke samenstelling van Fiberon® composiet vlonderplanken bent u, in tegenstelling tot hout, verzekerd dat uw terras niet splintert, vervormt of scheurt. En net als hout, is Fiberon® composiet eenvoudig op maat te bewerken, zodat u verzekerd bent van een terras dat volledig is afgestemd op uw wensen en behoeften. Denk hier bijvoorbeeld aan de rand van het terras dat langs een vijver ligt. Maar ook is het mogelijk de bevestiging Fiberon® composietterrasplanken uit het zicht (aan de onderkant van de planken) met behulp van ons clipsysteem te plaatsen.

 Bij Eden kiest u een Fiberon® composietterras uit een groot aantal kleuren en designs. Graag inspireren wij u aan de hand van een aantal mogelijkheden: