Eerlijk. Krachtig. Puur.

Uitzonderlijk buitenleven met een houten of Fiberon® composiet terras!

door | 21 juni 2024

“De tuin is het verlengstuk van uw woning”, zegt Dave Willekens van Stone & Style. “Net zoals u uw woning inricht met een bepaalde sfeer, wilt u dat ook in uw tuin doen. De keuze van de materialen is daarbij cruciaal. Een terras kan de overgang van huis naar tuin zijn en fungeert als een buitenkamer van uw woning. Kies daarom voor een duurzaam terras dat jarenlang meegaat.”

Voordelen van een houten terras

Een houten terras is een uitstekende keuze als duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal staan in uw woonconcept. Hout uit duurzaam beheerde bossen is een hernieuwbare bron en heeft de laagste energiekosten qua productie, fabricage en bewerking. Bij Eden BV bieden we houtsoorten aan die door unieke behandelingen bestand zijn tegen temperatuurwisselingen en weersinvloeden. Hierdoor zijn ze resistent tegen houtrot, insecten en schimmels.

Techniclic Padouk vlonder

Nadelen van een houten terras

Hoewel de nadelen van een houten terras beperkt zijn, willen we ze toch noemen voor een compleet beeld. Krassen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld zand onder uw schoenen. Tijdens warme zomerdagen koelt een houten terras snel af, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn, afhankelijk van uw voorkeur. Hout vergrijst door weersomstandigheden, wat niet altijd bij ieders smaak past. Regelmatig onderhoud, zoals jaarlijks schoonmaken en behandelen, is noodzakelijk om vergrijzing tegen te gaan.

Fiberon® composiet: het onderhoudsarme alternatief

Wilt u wel de luxe uitstraling van hout, maar minder onderhoud? Dan is een Fiberon® composietterras de perfecte oplossing. Fiberon® composiet bestaat voor de helft uit hout en voor de helft uit gerecycled kunststof, en is zelf volledig recyclebaar. De planken zijn stroef, zelfs bij nat weer, en hoeven niet gebeitst, gelakt of geolied te worden. Fiberon® composiet is UV-bestendig en ongevoelig voor kleurverandering.

Voordelen van Fiberon® composiet

De unieke samenstelling van Fiberon® composiet zorgt ervoor dat uw terras niet splintert, vervormt of scheurt. Net als hout kan Fiberon® composiet eenvoudig op maat worden gemaakt en afgewerkt. Bij Eden BV kunt u kiezen uit een breed scala aan kleuren en designs, en met ons clipsysteem kunt u de planken onzichtbaar bevestigen voor een strakke afwerking.

Ontdek de mogelijkheden

Bij Eden BV helpen we u graag met het kiezen van het perfecte terras. Laat u inspireren door onze vele mogelijkheden en creëer een uitzonderlijk buitenleven met een terras dat volledig aan uw wensen voldoet.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.