Waarom ecologisch en duurzaam?

Ecologisch en duurzaam zijn dé woorden die de ontwikkelingen van de afgelopen jaren in de bouw beschrijven. Sinds de crisis weer voorbij is, denken consumenten niet meer alleen aan geld, maar is voor hen ook de herkomst van bouwmaterialen belangrijk. Maar hoe belangrijk vindt u als architect deze ontwikkeling? Tekent u al ecologisch en duurzaam? Met onze ecologische en duurzame houtsoorten voor gevelbekleding, buitenvloeren maar ook bijvoorbeeld deuren, willen wij u inspireren om uw tekeningen volledig aan te passen aan de actualiteit: ecologisch en duurzaam!

Om u in deze keuze te ondersteunen, hebben wij speciaal voor u de informatie die u hiervoor nodig heeft, overzichtelijk weergegeven op onze website.

 Maatwerk om deuren te bekleden
Van architecten krijgen wij regelmatig de vraag of het mogelijk is om deuren te bekleden. Het antwoord op deze vraag is positief: middels speciale profileringen is dit zeker mogelijk! Hierdoor kunnen voordeuren, achterdeuren, loopdeuren of sectiedeuren in dezelfde stijl worden gemaakt als bijvoorbeeld de gevelbekleding van de woning.Omdat onze houtsoorten elk een unieke uitstraling hebben, zijn er veel mogelijkheden in bekleding van deuren. Bij een onlangs gerealiseerd project in Amsterdam, zijn zowel de voordeur, de garagedeur en de loopdeuren bekleedt met speciaal geprofileerd thermisch essenhout. Met behulp van onderstaande foto inspireren wij u graag en geven wij een voorbeeld van de mogelijkheden.
Deurbekleding Techniclic®
Hout voor gevelbekleding ook voor buitenvloeren
Als architect weet u dat bij veel woningen ook een buitenvloer wordt aangelegd. Hiervoor kunnen diverse materialen gebruikt worden. Denk hierbij aan keramiek en natuursteen. Maar juist hout is uitermate geschikt voor buitenvloeren. Dit omdat een houten buitenvloer extra exclusieve uitstraling heeft. De ecologische en duurzame houtsoorten die Eden gebruikt voor gevelbekleding, kunnen ook worden gebruikt bij de aanleg van een buitenvloer. Met een eenvoudige aanpassing van de profilering van het hout, kan een buitenvloer eenvoudig gemonteerd worden. Graag inspireren wij u met de mogelijkheden van kokoshout, bamboe hout, accoya hout of kebony hout. Met de prachtigste houtsoorten kunt u de mooiste buitenvloeren tekenen, die naadloos overlopen op de gevel.
Buitenvloer Kokoshout
Buitenvloer bamboe hout
Buitenvloer accoya hout
Dubbele functie van een groene gevel
Groene gevels zijn een prachtig gezicht! Planten kunnen een grauwe, betonnen muur of dak veranderen in een architectonisch gebouw. In een groene omgeving voelen mensen zich prettiger, socialer, productiever en zijn ze gezonder. Dé oplossing om steden een natuurlijke omgeving te geven! Maar daarnaast beschermt onze groene gevelbekleding de gevel tegen weersomstandigheden, waardoor groene gevels een isolerende functie hebben. Zo zijn onze groene gevels dubbel functioneel: goed voor de gezondheid en energiebesparend. Goed voor nu en later!
Groene gevel
Inspiratiemagazine 
In ons inspiratiemagazine presenteren wij u graag ons assortiment gevelbekleding, vol met inspirerende projecten. In dit inspiratiemagazine vindt u een beschrijving van de beste ecologische en duurzame houtsoorten die wij voor u gekozen hebben. Mocht u aanvullingen hebben, dan horen wij deze graag van u!