Nieuw: panelen met buizenframe

Forest Avenue heeft onlangs een nieuw product toegevoegd aan het assortiment. De bekende kunststof ‘takken’ zijn bij deze uitvoering gevlochten in een buizenframe.
Het nieuwe product is zowel te verkrijgen in standaardmaten als in maatwerk. De standaardhoogtes voor deze panelen zijn respectievelijk 180, 150, 120 of 75 cm. De lengte is standaard 150 cm.

Natuurlijk effect
Voor deze panelen kan een keuze gemaakt worden uit twee soorten fiber: de platte en de ronde variant. Er zijn een aantal onmiskenbare verschillen tussen deze twee vlechtingen. De platte zorgen voor een vrijwel volledige dichte wand, terwijl de ronde meer licht doorlaten. Daarnaast geeft laatstgenoemde een meer natuurlijk effect. De afbeeldingen onderaan dit bericht illustreren de verschillen.

Duurzaamheidsbehandeling
Voor de constructie wordt gebruik gemaakt van een profiel van ronde buizen. In dit profiel worden de fiber ‘takken’ gevlochten. De gebruikte buizen hebben een duurzaamheidsbehandeling ondergaan wat de levensduur verlengd. De buizen hebben daarna een bruine kleur gekregen die geassocieerd kan worden met de kleur van roest.

Kleurrijk en afwasbaar
Zowel de platte als de ronde fiber ‘takken’ kunnen in verschillende kleuren uitgevoerd worden. Op deze manier kan de terreinafscheiding worden aangepast op het kleurenschema van het pand, de woning of de uitstraling van het terrein. Daarnaast kan de keuze gemaakt worden voor een type fiber met of zonder houtvezels. De fiber met (echte!) houtvezels zullen naar verloop van tijd vergrijzen. Dit zal zorgen voor een natuurlijk effect. De panelen van Forest Avenue zijn UV bestendig en zullen dus niet verkleuren. Daarnaast kunnen ze temperaturen van -30 tot +80 graden Celsius!

Montage
Bevestiging van de panelen kan op verschillende manieren. Geadviseerd wordt om hardhouten palen te gebruiken van 90×90 mm. Deze palen sluiten aan bij de uitstraling van de schermen, ze kunnen het gewicht van de schermen gemakkelijk dragen en bovendien hebben ze een lange levensduur. De fiberpanelen zijn voorbereidt op montage door verschillende schroefgaten in de buizen.

Meer weten?
In de vernieuwde technische brochure is meer informatie te vinden over dit nieuwe product. Op pagina 8 tot 15 zijn alle producteigenschappen uitgewerkt en toegelicht met foto’s. Daarnaast staan wij u graag te woord op 0488-442867!