Eerlijk. Krachtig. Puur.

Nadelen composiet vlonderplanken

door | 17 mei 2024

Wilt u graag een vlonder aanleggen in uw tuin? Dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Hout is natuurlijk een goede optie, maar er is een nieuw, duurzaam alternatief: composiet! Er zitten een hoop voordelen aan composiet vlonderplanken, maar zoals met alles zitten ook hier wat nadelen aan. We zetten ze voor u op een rij.

Wat is composiet?

Composiet is materiaal dat bestaat uit een samenstelling van hout en kunststof. Daarnaast bestaan de composiet vlonderplanken onder andere uit gerecycled plastic en zaagsel uit houtmolens. Door de speciale UV-filters en kleurstoffen die erin worden aangebracht is composiet kleurvast. De vlonderplanken zullen in het eerste jaar iets verkleuren, maar ze blijven daarna 20 jaar hun kleur behouden. Dit zijn een aantal voordelen, maar wat zijn dan de nadelen van composiet vlonderplanken?

Buitenvloer Fiberon® composiet
Buitenvloer Fiberon® composiet

Nadelen composiet vlonderplanken

  • Niet alle soorten composiet planken hebben een natuurlijke uitstraling

Goedkopere composiet planken hebben vaak niet de natuurlijke uitstraling van hout. Bij Eden vindt u de composiet vlonderplanken van Fiberon. Het oppervlak van deze planken is robuust en heeft een echte houtnerfstructuur. De vlonderplanken hebben wisselende kleureffecten waardoor ze de warme uitstraling van tropisch hardhout hebben. U hoeft u dus geen zorgen te maken om de natuurlijke uitstraling van uw vlonder. Ze zijn bijna niet meer van echt hout te onderscheiden!

  • Holle composietplanken kunnen sneller kapotgaan dan massief houten planken

Het kan altijd voorkomen dat u iets laat vallen. Dit is meestal geen probleem, maar wanneer er iets zwaars op de holle composiet planken valt zou het kapot kunnen gaan. Holle composietplanken kunnen namelijk minder gewicht dragen dan massieve planken. Dit is eenvoudig te voorkomen door geen holle composietplanken te gebruiken voor uw vlonder, maar te kiezen voor (semi-)massieve vlonderplanken.

  • Composiet vlonderplanken zijn vaak duurder dan houten vlonders

Composiet is een kwaliteitsproduct met hoogwaardige afwerking. De planken hebben een beschermende laag zodat er geen vuil, vlekken of krassen op komen. U bent ook beschermd tegen splinters, scheuren en vervormingen van de planken. Daarnaast zijn de planken voorzien van een R12 antislip laag. Dit zorgt ervoor dat de composiet vlonderplanken prijziger kunnen zijn dan houten vlonders.

 

Over het algemeen zitten er dus weinig nadelen aan composiet vlonderplanken. Composiet heeft meer voordelen! Wilt u meer informatie over composiet vlonderplanken? Neem contact met ons op! 

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.