Kebony: uniek, ecologisch en duurzaam!

Kebony! Prachtig, ecologisch en duurzaam hout. En hout dat bijna geen onderhoud vereist! Zo heeft Kebony zich bewezen in verschillende toepassingen, van terras tot gevelbekleding. Niet voor niets wordt Kebony wereldwijd aanbevolen door vele leidende architecten.

Eden BV is verdeler van Kebony. En wij zijn er zeer enthousiast over. Daarom vertellen wij u graag meer over Kebony en haar mogelijkheden.

 

Ecologisch…

Geen tropisch hardhout, maar afkomstig uit lokale, goed beheerde, loofbossen. Kebony hout is een verantwoorde keuze. Maar ook de bewerking van Kebony hout is volledig ecologisch verantwoord. Van nature is Kebony zachthout. Maar dankzij de unieke Kebony® technologie, krijgt het hout de kenmerken van tropisch hardhout.

 

Duurzaam hout

De Kebony® technologie is een unieke technologie om hout te behandelen. Met behulp van een milieuvriendelijke, biologische vloeistof wordt het hout geïmpregneerd. Zo krijgt Kebony hout duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent voor u dat de toepassing van Kebony hout minimaal 25 jaar meegaat.

 

De mogelijkheden van Kebony

De mogelijkheden van Kebony hout zijn enorm. Enkele van de belangrijkste toepassingen van Kebony hout zijn:

  • Gevelbekleding: Kebony hout verzekert met een dimensionele stabiliteit een esthetische en sterke gevel.
  • Terrassen: een prachtig ecologisch alternatief op tropisch hardhout met een exclusieve uitstraling.
  • Deuren: dankzij haar stabiliteit is Kebony hout geschikt voor zowel buiten- als binnendeuren.
  • Raamkozijnen: omdat Kebony hout niet rot, is het hout perfect geschikt voor kozijnen.
  • Daken: Kebony hout gaat ruim 30 jaar mee, daarom is dit hout het perfecte materiaal voor daken.
  • Binnenvloeren: vanwege de uitstraling van Kebony hout, maar ook omdat het bijna onderhoudsvrij is, is Kebony hout uitermate geschikt voor binnenvloeren.
  • Pieren: Kebony hout heeft zich bewezen in waterrijke omgevingen.
  • Promenades: Kebony is een logische keuze voor promenades, vanwege haar duurzaamheid en hardheid.

 

Overige kenmerken

Kebony hout is verkrijgbaar in drie kleuren: als onbehandeld zachthout, nieuw Kebony en verweerd Kebony. In onderstaande infographic zijn deze kleuren te zien.

Kebony is daarnaast verkrijgbaar in twee varianten: Kebony Clear en Kebony Character. Kebony Clear is strak en glad en heeft een moderne uitstraling. Kebony Character is ruwer en vertoont noesten. Daardoor heeft Kebony Character een natuurlijke uitstraling.

Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Met behulp van UV en olie kan de originele kleur behouden worden. Graag willen wij u inspireren om te kiezen voor Kebony hout. Op onze website vindt u verschillende inspiratiefoto’s van verschillende toepassingen van Kebony hout.

 

Meer informatie

De mogelijkheden hebben wij voor u samengevat in onderstaande infographic. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze experts!