Kebony: uniek, ecologisch en duurzaam!

Kebony! Prachtig, ecologisch en duurzaam hout. En hout dat bijna geen onderhoud vereist! Zo heeft Kebony zich bewezen in verschillende toepassingen, van terras tot gevelbekleding. Niet voor niets wordt Kebony wereldwijd aanbevolen door vele leidende architecten.

Sinds kort is Eden verdeler van Kebony. En wij zijn er zeer enthousiast over. Daarom vertellen wij u graag meer over Kebony en haar mogelijkheden.

Ecologisch…
Geen tropisch hardhout, maar afkomstig uit lokale, en goed beheerde, loofbossen. Kebony hout is een verantwoorde keuze. Maar ook de bewerking van Kebony hout is volledig ecologisch verantwoord. Van nature is Kebony zachthout. Maar dankzij de unieke Kebony® technologie, krijgt het hout de kenmerken van tropisch hardhout.

… en duurzaam
De Kebony® technologie is een unieke technologie om hout te behandelen. Met behulp van een milieuvriendelijke, biologische vloeistof wordt het hout geïmpregneerd. Zo krijgt Kebony hout duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent voor u dat de toepassing van Kebony hout minimaal 25 jaar meegaat.

De mogelijkheden
De mogelijkheden van Kebony hout zijn enorm. Enkele van de belangrijkste toepassingen van Kebony hout zijn:

  • Gevelbekleding: Kebony hout verzekert met een dimensionele stabiliteit een estethische en sterke gevel.
  • Terrassen: een prachtig ecologisch alternatief op tropisch hardhout met een exclusieve uitstraling.
  • Deuren: dankzij haar stabiliteit, is Kebony hout geschikt voor zowel buiten- als binnendeuren.
  • Raamkozijnen: omdat Kebony hout niet rot, is het hout perfect geschikt voor kozijnen.
  • Daken: omdat Kebony hout ruim 30 jaar meegaat, is het hout perfect materiaal voor daken.
  • Binnenvloeren: vanwege haar uitstraling maar ook omdat Kebony hout bijna onderhoudsvrij is, is Kebony hout uitermate geschikt voor binnenvloeren.
  • Pieren: Kebony hout heeft zich bewezen in waterrijke omgevingen.
  • Promenades: Kebony is een logische keuze voor promenades, vanwege haar duurzaamheid en hardheid.

Overige kenmerken
Kebony hout is verkrijgbaar in drie kleuren: als onbehandeld zachthout, nieuw Kebony en verweerd Kebony. In onderstaande infographic zijn deze kleuren te zien.

Kebony is daarnaast verkrijgbaar in twee varianten: Kebony Clear en Kebony Character. Kebony Clear is strak en glad en heeft een moderne uitstraling. Kebony Character is ruwer en vertoont noesten. Daardoor heeft Kebony Character een natuurlijke uitstraling.

Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Met behulp van UV en olie, kan de originele kleur behouden worden. Graag willen wij u inspireren om te kiezen voor Kebony hout. Op onze website vindt u verschillende inspiratiefoto’s van verschillende toepassingen van Kebony hout.

Meer informatie
De mogelijkheden hebben wij voor u samengevat in onderstaande infographic. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze experts via info@edenbv.nl of kijk op www.edenbv.nl/contact/.

Klik hier voor Kebony gevelbekleding Klik hier voor Kebony buitenvloeren

Infographic Kebony