Prijzen van houten gevelbekleding

Tegenwoordig wordt hout steeds vaker gekozen als materiaal voor de bekleding van gevels. En niet voor niets: hout heeft een unieke natuurlijke en exclusieve uitstraling. Bent u een groot liefhebber van materialen met een natuurlijke uitstraling? Dan is houten gevelbekleding voor u een goede optie. Bij de keuze van de juiste houtsoort, is allereerst de uitstraling van belang. Maar ook de kosten spelen een belangrijke rol.

prijzen gevelbekleding
kosten gevelbekleding
prijs gevelbekleding hout

De prijs van duurzame houten gevelbekleding

De prijzen van houten gevelbekleding per m2 zijn lastig te bepalen. Gevelbekleding is namelijk een uniek product. Zo bent u verzekerd van een unieke, houten gevel, maar dit maakt het lastig om een specifieke prijs per m2 van houten gevelbekleding te geven. De aanschafprijs van ecologische en duurzame gevelbekleding ligt wel hoger dan de reguliere gevelbekleding van tropisch hardhout. Het is een investering, op de lange termijn bespaart u op de aanschaf, onderhoud én energie. Als u een indicatie wilt, moet u denken aan prijzen vanaf ongeveer €100 per m2, exclusief isolatie, plaatsing en BTW.

Hoeveel kost gevelbekleding per m2?

De kosten voor gevelbekleding met hout variëren tussen de 30 euro per m2 tot 120 euro per m2. Dit is sterk afhankelijk van de houtsoort, de hoeveelheid, beschikbaarheid, afwerking, montagewijze en profilering.

Wat is goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Vuren, Douglas of Siberisch Lariks. Dit zijn vaak onbehandelde en niet verduurzaamde houtsoorten met een lagere levensduur, maar voordeliger in prijs. Houten gevelbekleding in een hogere prijsklasse hebben vaak een betere kwaliteit en langere levensduur.

Wat kost Thermowood?

De prijzen van Thermowood zitten tussen de 40 en 90 euro per vierkante meter. Het verschil zit in de duurzaamheidsklasse en houtsoort. Thermisch gemodificeerde houtsoorten zijn een goed betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld hardhout.

Wat kost kunststof gevelbekleding per m2?

De kosten voor kunststof of composiet gevelbekleding variëren tussen de 60 en 120 euro per m2 ex. btw. Dat is afhankelijk van het profiel en de hoeveelheid die er besteld wordt. Ook hebben clipsystemen en beschikbaarheid een effect op de totaalprijs.

Factoren die van invloed zijn op de prijs

De technische uitwerking van houten gevelbekleding hangt van tal van factoren af. Zo zijn bijvoorbeeld de achterconstructie, de keuze van de houtsoort, specifieke weersinvloeden en specifieke klantwensen van belang.

 Bij de montage van houten gevelbekleding worden eerst isolatieplaten aangebracht aan de buitenmuur. Hierna worden horizontale of verticale houten latten bevestigd. Dit zorgt ervoor dat er achter de eigenlijke houten gevelbekleding een luchtspouw ontstaat. Op deze wijze wordt temperatuur gereguleerd en worden vochtproblemen voorkomen. Deze kenmerken zorgen ervoor dat de prijs van houten gevelbekleding ongeveer tussen de 100 en de 120 euro per vierkante ligt. Maar deze investering betekent wel dat u verzekerd bent van gevelbekleding met een levensduur van minimaal vijftien jaar.

 

Investeer met houten gevelbekleding

Het bekleden van uw gevel is een investering in de toekomst. Hout is namelijk een van de meest duurzame bouwmaterialen en heeft tegelijkertijd een unieke en exclusieve natuurlijke uitstraling. Met ecologische gevelbekleding investeert u niet alleen in het behoud van de natuur, u investeert ook in de waarde en energiebesparing van uw woning. De gevelbekleding gaat minimaal vijftien jaar mee!

 

Wilt u meer weten over de (technische) uitwerking van ecologische en duurzame houten gevelbekleding? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken. Of laat u inspireren door unieke, ecologische en duurzame houtsoorten:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

In onderstaande tabel vindt u overzichtelijk de indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Waarom Eden B.V.?

Ecologisch en duurzaam. Dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld. Concreet ziet u hieronder wat uw bijdrage is aan de natuur wanneer u kiest voor ecologische en duurzame gevelbekleding.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!