Prijs van houten gevelbekleding

Prijs van houten gevelbekleding

Elk gebouw is uniek. Hierdoor is de prijs van houten gevelbekleding lastig te bepalen. Zo heeft de bekleding van uw gevel een specifiek ontwerp, met een speciale oplossing. Door het combineren van materialen en het toepassen van allerlei bewerkingstechnieken komen de meest bijzondere creaties tot leven.

prijzen gevelbekleding van eden bv
houtcomposiet gevelbekleding prijzen
houten gevelbekleding prijs

Houten gevelbekleding van Eden B.V.

Eden is gespecialiseerd in maatwerkprojecten, waardoor het lastig is om een prijsoverzicht per vierkante meter te maken. Elk maatwerkproject kent namelijk haar eigen specifieke prijs per vierkante meter. De prijs is bijvoorbeeld afhankelijk van het gevelsysteem, de vorm en het formaat van de gevel en bijvoorbeeld de gewenste coating. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten voor het plaatsen van de gevelbekleding.

Hoeveel kost gevelbekleding per m2?

De kosten voor gevelbekleding met hout variëren tussen de 30 euro per m2 tot 120 euro per m2. Dit is sterk afhankelijk van de houtsoort, de hoeveelheid, beschikbaarheid, afwerking, montagewijze en profilering.

Wat is goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Vuren, Douglas of Siberisch Lariks. Dit zijn vaak onbehandelde en niet verduurzaamde houtsoorten met een lagere levensduur, maar voordeliger in prijs. Houten gevelbekleding in een hogere prijsklasse hebben vaak een betere kwaliteit en langere levensduur.

Wat kost Thermowood?

De prijzen van Thermowood zitten tussen de 40 en 90 euro per vierkante meter. Het verschil zit in de duurzaamheidsklasse en houtsoort. Thermisch gemodificeerde houtsoorten zijn een goed betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld hardhout.

Wat kost kunststof gevelbekleding per m2?

De kosten voor kunststof of composiet gevelbekleding variëren tussen de 60 en 120 euro per m2 ex btw. Dat is afhankelijk van het profiel en de hoeveelheid die er besteld wordt. Ook hebben clipsystemen en beschikbaarheid een effect op de totaalprijs.

Indicatie van de prijs van houten gevelbekleding

Bij Eden is een gevel een uniek product. Zo bent u verzekerd van een unieke, houten gevel, maar dit maakt het lastig om een specifieke prijs van houten gevelbekleding te geven. Hieronder ziet u een overzicht van de kosten per houtsoort, per vierkante meter.

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!