Eerlijk. Krachtig. Puur.

Onderhoudsvrije houten gevelbekleding

Onderhoudsvrije houten gevelbekleding. Klinkt dit niet te mooi om waar te zijn? Materiaal heeft toch altijd onderhoud nodig? Dankzij de unieke thermische behandeling van het hout en de unieke gevelsystemen, is de gevelbekleding van Eden nagenoeg onderhoudsvrij!

Thermische behandeling voor onderhoudsarme houten gevelbekleding

Tijdens de thermische modificatie wordt het hout behandeld met warmte en stoom. Dit zorgt ervoor dat de structuur van het hout veranderd. De duurzaamheid en vochtbestendigheid van het hout wordt hiermee verhoogd. Daarnaast wordt het hout door de thermische behandeling beter bestand tegen houtrot, insecten en scheuren of barsten. De onderhoudsvrije houten gevelbekleding is hierdoor optimaal beschermd tegen de wisselvallige, Nederlandse weersomstandigheden! Bovendien wordt de onderhoudsvrije houten gevelbekleding vormvast, resistent tegen temperatuurschommelingen en krijgt het hout een warme kleur.

onderhoudsvrije houten gevelbekleding
gevelbekleding onderhoudsvrij
houten gevelbekleding onderhoudsvrij

Houten gevelbekleding zonder onderhoud

Als u specifiek op zoek bent naar gevelbekleding die bijna onderhoudsvrij is, kunt u het beste kiezen voor duurzaam hout. Helaas is er geen enkel materiaal te vinden dat compleet onderhoudsvrij is. Om de eigenschappen van uw gevelbekleding te behouden zult u het namelijk altijd schoon moeten maken. We kunnen er wel voor zorgen dat u er zo min mogelijk onderhoud aan heeft. Onze onderhoudsvrije houten gevelbekleding hoeft gemiddeld maar eens per twee jaar schoongemaakt te worden. Als u dit niet doet zullen de gevelprofielen op den duur haar uitstraling verliezen en kunnen de gevelprofielen zelfs beschadigen. De houten gevelbekleding zal op natuurlijke wijze vergrijzen en tegelijkertijd haar uitstraling behouden.

Hoe komt de prijs van houten gevelbekleding tot stand?

Een gerichte prijsindicatie per m2 voor houten of composiet gevelbekleding is niet zomaar te geven. Elke opdrachtgever en elk ontwerp heeft zijn eigen specifieke wensen en randvoorwaarden en daarmee ook een specifieke prijs. Dit heeft veelal te maken met de verschillende keuzemogelijkheden van de gevelbekleding. Dit begint in de basis bij de keus voor de toe te passen houtsoort en de bijbehorende profilering.

Ook de wijze van montage met een clipsysteem of juist traditioneel met schroeven of spijkers hebben invloed op de eindprijs. Vergeet ook niet de duurzaamheidklasse en levensduur die gevraagd of voorgeschreven wordt. Gevelbekleding kan onbehandeld of met een afwerking geleverd worden. De keuze voor deze kleurbehandelingen, voorvergrijzers of brandvertragende behandelingen hebben invloed op de uiteindelijke investering. Ten slotte hebben uiteraard ook de achterconstructie en montage effect op de prijs per m2 van gevelbekleding.

In onderstaand overzicht worden de verschillende types gevelbekleding weergegeven met een indicatie voor de kosten per m2. Deze richtprijzen zijn vanafprijzen exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen, kleurafwerkingen en arbeid. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan om de daadwerkelijk kosten inzichtelijk te krijgen voor uw project met gevelbekleding.

Houtsoort of kunststof Indicatieprijs inclusief btw per vierkante meter
Kunststof gevelbekleding € 90,-
Kebony® Character € 85,-
Kebony® Clear € 145,-
Thermo Fraké € 85,-
Thermo Essen € 115,-
Thermo grenen € 65,-
Accoya hout® € 130,-
Bamboe® € 90,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 45,-
Robinia € 85,-
Ayous € 85,-
Western Red Cedar € 110,-
Padouk € 105,-
Jaya € 135,-
Thermo Vuren € 50,-
Thermo Radiata Pine € 85,-
thermo frake verticaal

Vul hier uw gegevens in en ontvang een vrijblijvende prijsopgave.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding combineert esthetiek met duurzaamheid, waardoor het een ideale keuze is voor zowel moderne als traditionele gebouwen. Deze natuurlijke bekledingsoptie biedt niet alleen een tijdloze uitstraling, maar is ook ecologisch verantwoord en biedt uitstekende isolatie-eigenschappen. Met een verscheidenheid aan houtsoorten, van het robuuste en onderhoudsvriendelijke Thermohout tot het elegant en duurzaam Western Red Cedar, is er voor elk ontwerp en budget een passende oplossing. Bovendien, dankzij de recente ontwikkelingen in behandelingstechnieken, is de levensduur van houten gevelbekleding aanzienlijk verlengd, terwijl de behoefte aan onderhoud geminimaliseerd is, wat het een kosteneffectieve en aantrekkelijke keuze maakt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Wilt u meer weten over onze houten gevelbekleding? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken.

Welk hout is onderhoudsvrij?

Alle houtsoorten zijn in principe onderhoudsarm indien gekozen wordt voor natuurlijke vergrijzing. Onbehandeld hout behoeft geen periodiek onderhoud zoals beitsen of oliën. Dit betekent wel dat het hout natuurlijk zal vergrijzen zoals elke houtsoort doet. Het enige periodieke onderhoud wat voorkomt is het schoonhouden van de gevelbekleding wat gebeurd met een zachte borstel en een zacht schoonmaakmiddel. Dit is echter niet anders dan andere soorten gevelbekleding. Indien gekozen wordt voor een gevelbekleding met een beits op kleur, dan behoeft de gevel een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Wat is de beste houten gevelbekleding?

De beste houten gevelbekleding heeft een duurzaamheidsklasse 1 of 2 Denk hierbij aan de thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals Thermo Frake, Thermo Essen, Thermo Ayous, Thermo Radiata Pine, Thermo Vuren en Thermo Grenen. Anders verduurzaamde houtsoorten zoals Accoya,  Kebony en Bamboe. Of hardhoutsoorten zoals Padouk, Afrormosia of Ipé.

Welke gevelbekleding is duurzaam?

Thermisch gemodificeerde, hardhout en anders gemodificeerde houtsoorten zijn zeer duurzame soorten houten gevelbekleding. Met een duurzaamheidsklasse van 1 of 2 gaan deze soorten gevelbekleding minimaal 20-25 jaar mee en duurzaamheidsklasse 1 gaat zelfs minimaal 25 tot 30 jaar mee. Hiermee is hout een duurzame oplossing voor uw gevelbekleding.

Wat is de beste gevelbekleding?

Door de hoge duurzaamheidsklasse van thermisch gemodificeerde houtsoorten, hardhoutsoorten en anders gemodificeerde houtsoorten zijn deze de beste keuze voor uw houten gevelbekleding. Eden BV heeft vrijwel alle soorten houten gevelbekleding in haar assortiment en leveren uitsluitend extreem hoge kwaliteit houten gevelbekleding met een hoge duurzaamheidsklasse.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Het assortiment van Eden bestaat uit ecologische en duurzame houtsoorten, elk met een unieke uitstraling. Aan de hand van informatie en projectfoto’s, willen wij u graag inspireren. Bekijk hieronder de mogelijkheden van onderhoudsvrije houten gevelbekleding.

Houtsoorten gevelbekleding

Thermo Fraké onbehandeld voor natuurlijk vergrijzen

Thermo Fraké 

is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Project forestlines gevelbekleding padoek

Forestlines®

is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van houten gevelbekleding. Uniek aan dit systeem is dat onbehandeld hout de brandklasse B behaalt in een END USE toepassing.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding

is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Kunststof is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Thermo Ayous gevelbekleding op kleur gebeitst

Ayous gevelbekleding

is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

Padouk barcode gevelbekleding

Padouk

wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Bamboe gevelbekleding met GRAD clipsysteem

Bamboe gevelbekleding

is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Iroko gevelbekleding

Iroko

is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

vuren open verticale gevelbekleding

Thermo Vuren

is een snelgroeiende naaldhoutsoort. Ons vurenhout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in Noord-Europa en is FSC®- en PEFC-gecertificeerd. Het is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken.

Radiata pine gevelbekleding

Thermo Radiata Pine

hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Thermo essen gevelbkleding Kesteren

Thermo Essen

heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Kebony character gevelbekleding

Kebony Character 

heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Kebony clear gevebekleding

Kebony Clear 

heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Grenen gevelbekleding

Thermo grenen 

is één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Douglas gevelbekleding met dekkende kleurafwerking

Douglas gevelbekleding 

is één van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Project Accoya gevelbekleding

Accoya gevelbekleding 

wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Western Red Cedar gevelbekleding

Western Red Cedar

kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Robinia gevelbekleding

Robinia gevelbekleding

is één van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Lariks gevelbekleding

Siberisch Lariks

komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Teak hout

Teak gevelbekleding

is één van de duurzaamste houtsoorten. Teak valt namelijk onder duurzaamheidsklasse 1. Daardoor heeft Teak een lange levensduur van 25 jaar of zelfs langer.

Techniclic Jaya gevelbekleding

Jaya

wordt gekenmerkt door een langzame vergrijzing, wat vaak als positief wordt gezien door de liefhebbers van de natuurlijke houtkleur, en een wilde nerfstructuur.

Toepassingen gevelbekleding

verfsystemen gevelbekleding

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Het bevestigen van gevelbekleding kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn monteren met clips of nagelen/schroeven.

Profielen gevelbekleding

Ontdek een uitgebreide selectie van gevelbekledingsprofielen. wij bieden een scala aan profielen voor elke stijl en voorkeur.

Download hier
het inspiratieboek!

 

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!