Onderhoudsvrije houten gevelbekleding

Onderhoudsvrije houten gevelbekleding

Onderhoudsvrije houten gevelbekleding. Klinkt dit niet te mooi om waar te zijn? Materiaal heeft toch altijd onderhoud nodig? Dankzij de unieke thermische behandeling van het hout en de unieke gevelsystemen, is de gevelbekleding van Eden nagenoeg onderhoudsvrij!

Welk hout is onderhoudsvrij?

Alle houtsoorten zijn in principe onderhoudsarm indien gekozen wordt voor natuurlijke vergrijzing. Onbehandeld hout behoeft geen periodiek onderhoud zoals beitsen of oliën. Dit betekent wel dat het hout natuurlijk zal vergrijzen zoals elke houtsoort doet. Het enige periodieke onderhoud wat voorkomt is het schoonhouden van de gevelbekleding wat gebeurd met een zachte borstel en een zacht schoonmaakmiddel. Dit is echter niet anders dan andere soorten gevelbekleding. Indien gekozen wordt voor een gevelbekleding met een beits op kleur, dan behoeft de gevel een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Wat is de beste houten gevelbekleding?

De beste houten gevelbekleding heeft een duurzaamheidsklasse 1 of 2 Denk hierbij aan de thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals Thermo Frake, Thermo Essen, Thermo Ayous, Thermo Radiata Pine, Thermo Vuren en Thermo Grenen. Anders verduurzaamde houtsoorten zoals Accoya,  Kebony en Bamboe. Of hardhoutsoorten zoals Padouk, Afrormosia of Ipé.

Welke gevelbekleding is duurzaam?

Thermisch gemodificeerde, hardhout en anders gemodificeerde houtsoorten zijn zeer duurzame soorten houten gevelbekleding. Met een duurzaamheidsklasse van 1 of 2 gaan deze soorten gevelbekleding minimaal 20-25 jaar mee en duurzaamheidsklasse 1 gaat zelfs minimaal 25 tot 30 jaar mee. Hiermee is hout een duurzame oplossing voor uw gevelbekleding.

Wat is de beste gevelbekleding?

Door de hoge duurzaamheidsklasse van thermisch gemodificeerde houtsoorten, hardhoutsoorten en anders gemodificeerde houtsoorten zijn deze de beste keuze voor uw houten gevelbekleding. Eden BV heeft vrijwel alle soorten houten gevelbekleding in haar assortiment en leveren uitsluitend extreem hoge kwaliteit houten gevelbekleding met een hoge duurzaamheidsklasse.

Thermische behandeling voor onderhoudsarme gevelbekleding

Tijdens de thermische modificatie wordt het hout behandeld met warmte en stoom. Dit zorgt ervoor dat de structuur van het hout veranderd. De duurzaamheid en vochtbestendigheid van het hout wordt hiermee verhoogd. Daarnaast wordt het hout door de thermische behandeling beter bestand tegen houtrot, insecten en scheuren of barsten. De onderhoudsvrije houten gevelbekleding is hierdoor optimaal beschermd tegen de wisselvallige, Nederlandse weersomstandigheden! Bovendien wordt de onderhoudsvrije houten gevelbekleding vormvast, resistent tegen temperatuurschommelingen en krijgt het hout een warme kleur.

onderhoudsvrije houten gevelbekleding
gevelbekleding onderhoudsvrij
houten gevelbekleding onderhoudsvrij

Houten gevelbekleding zonder onderhoud

Als u specifiek op zoek bent naar gevelbekleding die bijna onderhoudsvrij is, kunt u het beste kiezen voor duurzaam hout. Helaas is er geen enkel materiaal te vinden dat compleet onderhoudsvrij is. Om de eigenschappen van uw gevelbekleding te behouden zult u het namelijk altijd schoon moeten maken. We kunnen er wel voor zorgen dat u er zo min mogelijk onderhoud aan heeft. Onze onderhoudsvrije houten gevelbekleding hoeft gemiddeld maar eens per twee jaar schoongemaakt te worden. Als u dit niet doet zullen de gevelprofielen op den duur haar uitstraling verliezen en kunnen de gevelprofielen zelfs beschadigen. De houten gevelbekleding zal op natuurlijke wijze vergrijzen en tegelijkertijd haar uitstraling behouden.

Indicatieprijs onderhoudsvrije houten gevelbekleding

Onderhoudsvrije houten gevelbekleding is dus een goede investering voor de toekomst. Wilt u duurzame gevelbekleding die lang meegaat? Dan staat Eden voor u klaar! In de onderstaande tabel vindt u overzichtelijk alle indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 72,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 75,-
Thermo grenen € 40,-
Accoya hout® € 95,-
Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-
Ayous € 65,-
Western Red Cedar € 80,-
Padouk € 75,-
Jaya € 95,-
Thermo Vuren € 40,-
Thermo Radiata Pine € 65,-

Wilt u meer weten over onze houten gevelbekleding? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken.

Het assortiment van Eden bestaat uit ecologische en duurzame houtsoorten, elk met een unieke uitstraling. Aan de hand van informatie en projectfoto’s, willen wij u graag inspireren. Bekijk hieronder de mogelijkheden van onderhoudsvrije houten gevelbekleding.

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!