Horizontale gevelbekleding

Gevelbekleding is een mooie en duurzame afwerking voor uw woning. Met horizontale gevelbekleding geeft u uw huis een prachtige uitstraling. Er zijn een heleboel mogelijkheden: zowel verschillende houtsoorten als verschillende soorten plaatsingen van het hout. Wij bespreken ze graag met u in dit blog!

 

Horizontale gevelbekleding

Onze gevelbekleding is veelal gemaakt van hout. Er zijn verschillende houtsoorten waar u uit kunt kiezen, zoals Thermo Fraké Noir, Thermo Essen, Douglas hout, Robinia, Bamboe, Thermo Grenenhout en Iroko. Ook kunt u kiezen uit verschillende soorten plaatsingen van het hout:

  • Gesloten horizontaal
  • Gesloten verticaal
  • Open horizontaal
  • Open verticaal

In deze blog hebben we het over horizontale gevelbekleding. Dit wordt gemaakt van liggende planken, waardoor u een horizontaal effect creëert. Maar u kunt ook kiezen voor verticale gevelbekleding. Bij alle houtsoorten die wij hebben voor gevelbekleding, is het mogelijk om te kiezen voor zowel een horizontale als een verticale plaatsing. Zo kunt u uw gevel helemaal realiseren zoals u dat mooi vindt!

 

 Open en gesloten horizontale gevelbekleding

Bij gevelbekleding heeft u niet alleen de keuze uit een horizontale of verticale oriëntatie van de planken, maar ook tussen een open of een gesloten systeem. Bij een open systeem worden de planken met een zichtbare voeg gemonteerd. Bij een gesloten systeem worden de planken met een mes-groef verbinding in elkaar gehaakt. Hierdoor is de voeg veel minder zichtbaar. Hieronder ziet u het verschil tussen gevelbekleding met een open en met een gesloten systeem.

Twijfelt u over welke houtsoort en plaatsing van het hout het beste bij uw woning past? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op en wij denken met u mee. U kunt ook een afspraak maken om langs te komen in onze showtuin. Hier kunt u onder andere alle soorten gevelbekleding in het echt komen bewonderen!