Hardhouten gevelbekleding

Een hardhouten gevel is populair en wij snappen wel waarom! De buitenkant van uw woning is het eerste wat iedereen ziet. Daarom is gevelbekleding een belangrijk onderdeel van de uitstraling van uw woning. In dit blog vertellen wij u graag waarom veel mensen kiezen voor hardhouten gevelbekleding en welke houtsoorten hieronder vallen.

 

Waarom kiezen voor hardhout?

Hardhouten gevelbekleding heeft veel voordelen. Het heeft een prachtige uitstraling, een echte toevoeging aan uw woning. Naast dat het mooi is, is het ook energiebesparend: het hout heeft een hoge isolatiewaarde. Hierdoor worden warmte en kou goed gereguleerd, wat dus energiebesparing als gevolg heeft! En het is duurzaam, we maken namelijk gebruik van duurzaam en ecologisch hout. Het heeft een lange levensduur en is in vele houtsoorten verkrijgbaar.

 

Houtsoorten gevelbekleding

Er zijn verschillende houtsoorten geschikt voor gevels. Een van deze soorten is Douglas hout, ook wel bekend als een van de hardste houtsoorten van Europa. Een goede keuze dus! Een Douglas gevel heeft een natuurlijke en robuuste uitstraling. Douglas hout kenmerkt zich doordat het hout steeds harder wordt na droging. Er zijn verschillende mogelijkheden qua plaatsing: gesloten horizontaal, gesloten verticaal, open horizontaal of open verticaal.

 

Daarnaast is Robinia een goede keuze wat betreft hardhout. Het is namelijk een hele duurzame keuze, het hout is bijna onverwoestbaar en heeft een lange levensduur. Deze houtsoort heeft een moderne uitstraling. Er gaat een heel proces aan deze houtsoort vooraf: het wordt gedroogd, geoptimaliseerd, geschaafd, gevingerlast en nageschaafd.

 

Maar we hebben natuurlijk nog veel meer houtsoorten waar u uit kunt kiezen, onder andere bamboe,  Thermo Essen, Siberisch Lariks en Thermo grenenhout.

Benieuwd naar alle houtsoorten? Op de pagina over gevelbekleding vindt u eerdere projecten, alle houtsoorten waar u uit kunt kiezen en kunt u onze brochure downloaden.

 

We nodigen u graag uit in onze showroom voor meer inspiratie en informatie. Of neem contact met ons op, we helpen u graag!

Duurzaam en ecologisch

Eerlijk en puur

Krachtige kwaliteit

Betrouwbaar en transparant