Eerlijk. Krachtig. Puur.

Geïmpregneerde vlonderplanken

Vlonderplanken zijn een populaire keuze voor het verfraaien van tuinen en buitenruimtes. Hoewel geïmpregneerde vlonderplanken vaak worden overwogen vanwege hun lage initiële kosten, brengen ze aanzienlijke nadelen met zich mee. In dit artikel verkennen we waarom de producten van Eden BV een perfect alternatief zijn.

 

De nadelen van geïmpregneerde vlonderplanken

  • Milieu-impact: geïmpregneerde vlonderplanken worden behandeld met chemicaliën om de levensduur te verlengen. Deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor het milieu, vooral als ze in contact komen met de bodem of waterbronnen.
  • Onderhoud en duurzaamheid: hoewel ze bestand zijn tegen rot en insecten, kunnen geïmpregneerde vlonderplanken na verloop van tijd alsnog tekenen van slijtage vertonen. Ze vereisen regelmatig onderhoud, zoals schoonmaken, schuren en opnieuw behandelen.
  • Esthetische beperkingen: geïmpregneerde vlonderplanken zijn er vaak in slechts een beperkt aantal voorkomende uitvoeringen. Meest gezien zijn de vlonderplanken met anti-slip profiel. Deze hebben naast een minder fraai uiterlijk ook juist het nadeel om snel glad te worden.

Waarom kiezen voor de producten van Eden BV?

  • Milieuvriendelijke materialen: Eden BV biedt een assortiment aan milieuvriendelijke producten, zoals composiet vlonderplanken en duurzaam geproduceerd hout, die geen schadelijke chemicaliën bevatten.
  • Lange levensduur en weinig onderhoud: onze producten zijn ontworpen om lang mee te gaan met minimaal onderhoud. Ze zijn bestand tegen houtrot, splijten en vervormen, wat ze een uitstekende investering voor de lange termijn maakt.
  • Veiligheid en comfort: de vlonderplanken van Eden BV zijn veilig voor blootsvoets gebruik en bevatten geen schadelijke stoffen, wat ze ideaal maakt voor gezinnen.
  • Ruim assortiment: wij bieden een breed scala aan stijlen en kleuren, waardoor u de perfecte look voor uw tuin kunt kiezen.

Geïmpregneerde vlonderplanken lijken misschien een voordelige keuze, maar de nadelen op het gebied van milieu, onderhoud, veiligheid en esthetiek maken ze minder aantrekkelijk. Eden BV’s assortiment biedt perfecte, duurzame en veilige alternatieven die uw buitenruimte verfraaien zonder deze nadelen. Ontdek vandaag nog ons assortiment en maak de juiste keuze voor uw tuin.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.