Geen project te ver!

Geen project te ver! 

Maatwerk, werk dat volgens van Dale precisie en flexibiliteit vereist. En dat is precies wat Eden bedoelt met haar maatwerkprojecten. Een combinatie van kennis, ervaring en unieke, duurzame materialen. Zo maken wij samen met onze ecologische en duurzame materialen droomprojecten waar. Voor u en uw opdrachtgever.

Een van onze mooiste maatwerkprojecten was het plaatsen van schuifwanden in Curaçao. Deze klant kwam bij Eden terecht via een zoekopdracht in Google. Aan de hand van ons stappenplan ‘van afspraak naar maatwerk’, resulteerde dit contact in een prachtig, buitenlands maatwerkproject.

Gesprek en samples

Het project ging om een Curaçaos resort, met meerdere acht persoons villa’s. Deze villa’s hadden allemaal een eigen terras ter beschikking. In totaal moesten elf terrassen van elkaar gescheiden moeten worden met een degelijke, maar vooral ook fraai uitziende schuifwanden. De uitdaging van dit project was dat de constructie tegen allerlei weersinvloeden moest kunnen: zout water, wind, storm en zon.

Afmeting en bewerking

Tijdens het eerste gesprek werd in eerste instantie gekozen voor onze Panel+ schuifwanden. Panel+ paste bij nader inzien niet bij de uitstraling van het resort. Daarom werd uiteindelijk gekozen voor een schuifwand met een metalen frame en vulling van duurzaam en ecologisch essenhout. In dit thermisch gemodificeerde hout werd de juiste uitstraling gevonden die paste bij de villa’s.

Orderverwerking en productie

Samen met de klant werd er een 3D-tekening ontworpen. Hierin werden de juiste afmetingen en uitstraling geschetst. Aan de hand van deze tekening werden ook het systeem met geleiderails en kogel gelagerde loopwielen ontworpen. In nauw overleg met de klant, werd dit project in eigen beheer uitgevoerd. Dit betrof het constructie- en laswerk, het verzinken en het poedercoaten voor de juiste uitstraling. Ook de montage en de afwerking werd door Eden uitgevoerd.

Aflevering en montage

De levering van de producten naar Curaçao was een uitdaging op zich. Vanwege de afstand, werden de ontworpen schuifwanden per zeecontainer geleverd. Vanwege de omstandigheden moesten de materialen zeewaardig verpakt worden. Samen met de levering van de materialen, kreeg de klant een montagehandleiding. In combinatie met de juiste uitvoering van dit maatwerkproject, zorgde dit voor schuifwanden die pasten bij de hoogwaardige uitstraling van de Curaçaose villa’s. En een tevreden klant!

Beoordeling

De klant sprak waardering uit over de vlotte communicatie en korte lijnen. In een kort tijdspad zijn veel activiteiten, van ontwerp tot aflevering, volgens afspraak uitgevoerd. Door nauw overleg met de klant en het realiseren van de 3D productietekeningen kon dit maatwerkproject succesvol worden uitgevoerd.

Inspiratie

Bent u op ideeën gekomen? Wij als Eden hopen dat wij u een goede impressie hebben gegeven van de mogelijkheden. Door het combineren van materialen en het toepassen van allerlei bewerkingstechnieken komen de meest bijzondere creaties tot leven. Geïnspireerd om zo ook uw eigen droomproject te realiseren? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.