Eerlijk. Krachtig. Puur.

Eden BV: our story! Ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen voor de toekomst!

door | 16 februari 2024

In het hart van de Colombiaanse jungle ligt het dorp Queima, waar het levensverhaal van Estéfano Olavo zich afspeelt. Eens een trotse cacaoboer, nu een getuige van de ontwrichtende gevolgen van illegale houtkap, gedreven door economische noodzaak en dreiging voor zijn familie. Estéfano’s verhaal is een krachtige herinnering aan de verborgen kosten van de bouw- en tuinmaterialen die we dagelijks gebruiken.

De impact van niet-duurzame praktijken

Elke dag wordt tropisch regenwoud ter grootte van 50 voetbalvelden vernietigd, een verlies dat niet alleen het biodiversiteit bedreigt, maar ook de cruciale functie van bossen als opslag van koolstofdioxide en producenten van zuurstof. De vraag naar hardhout, geliefd om zijn duurzaamheid en esthetiek, heeft geleid tot ontbossing en de uitbuiting van gemeenschappen zoals die van Estéfano.

Eden BV’s antwoord: duurzaamheid en ecologie

Bij Eden BV geloven we dat er een alternatief pad is, een weg die zowel de planeet als haar mensen respecteert. We richten ons op ecologische bouw- en tuinmaterialen die niet alleen het milieu ontzien maar ook de lokale gemeenschappen ondersteunen.

  • Ecologische materialen: Onze producten, zoals Europees essen- en douglashout, evenals innovatieve opties zoals kokoshout en bamboe, komen uit duurzaam beheerde bossen of zijn gemaakt van hernieuwbare restproducten.
  • Duurzaamheid op de voorgrond: De door ons aangeboden houtsoorten voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria, wat betekent dat ze een lange levensduur hebben met minimale onderhoudsvereisten. Ze bieden een ecologisch verantwoord alternatief dat de eigenschappen van tropisch hardhout evenaart of overtreft.

Onze rol en uw bijdrage

Als gespecialiseerde leverancier in ecologische en duurzame materialen, biedt Eden BV niet alleen producten aan; wij bieden een visie op een duurzamere toekomst. Een toekomst waarin de keuzes die we maken bijdragen aan het behoud van onze planeet en het welzijn van gemeenschappen wereldwijd.

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan deze beweging. Door te kiezen voor duurzame en ecologische materialen van Eden BV, draagt u bij aan het behoud van de tropische bossen en ondersteunt u een leefbare toekomst voor de komende generaties.

Samen bouwen aan een groenere toekomst

Het verhaal van Estéfano is slechts één voorbeeld van de vele levens die worden beïnvloed door onze keuzes in materialen. Bij Eden BV zetten we ons in voor een wereld waarin elk bouwproject en elke tuin een stap voorwaarts is naar duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid.

Wij zijn Eden. Samen maken we het verschil.

Bekijk hier onze duurzame producten:

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.