Duurzaam ontwerpen?

Duurzaam ontwerpen?

Als architect heeft u in deze tijd een belangrijke rol. U bent namelijk degene die als tussenpersoon fungeert tussen de opdrachtgever en de aannemer. U bent dé adviseur als het gaat om duurzaam en ecologisch bouwen. In uw ontwerpen kunt u bijvoorbeeld rekening houden met de milieuaspecten, de gezondheidsaspecten of de isolatiewaarden. Hoe belangrijk zijn deze aspecten binnen uw ontwerpen?

Het toepassen van duurzaamheidsaspecten in ontwerpen is heel eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het gebruik van milieuvriendelijke en ecologische bouwmaterialen, bijvoorbeeld hout uit duurzaam beheerde (Europese) bossen.
  • Industrieel of prefab bouwen, waarbij gebouwen in onderdelen worden gemonteerd. Denk hierbij aan de montage van een complete voorgevel.
  • Een energiezuinig ontwerp: woningen die evenveel energie opwekken als verbruiken, met behulp van goede isolatiematerialen als gevelbekleding en bijvoorbeeld zonnepanelen.
  • Het gebruik van sloopmateriaal voor nieuwbouwwoningen, zoals het hergebruik van oude funderingsmaterialen.
  • Multifunctionele gebouwen: een muziekvereniging die ‘s avonds gebruikt maakt van een school. Zo heeft deze muziekvereniging geen apart gebouw nodig.
  • Het verplaatsen van een compleet gebouw, bijvoorbeeld bij de aanleg van een nieuwe weg.

Echter, bij duurzaam wonen gaat het om het juiste materiaalgebruik waarbij zo weinig mogelijk afval overblijft. Op deze manier houdt u rekening met de leefwereld van uzelf en miljoenen andere mensen op de wereld. Dat is pas denken aan de toekomst!

Eden houdt hier met de materialen voor haar gevelbekleding expliciet rekening mee. Zo maken wij gebruik van ecologische houtsoorten die voornamelijk in Europa groeien, maar ook van composiet gevelbekleding. Wij richten ons op uw specifieke wensen en behoeften. Zo kunnen wij van tevoren alle materialen aangepast en op maat aanleveren. Zo is er zo min mogelijk afval.

Ook draagt onze gevelbekleding bij aan energiebesparing. Met energiebesparing helpt u het klimaat, voorkomt u vervuiling en worden er kostbare brandstoffen bespaard. In ons inspiratiemagazine vindt u de verschillende Lambda-waarden van onze gevelbekleding. U kunt uw bijdrage aan energiebesparing per houtsoort zien.

Heeft u toch nog vragen of wilt u advies over onze duurzame én ecologische gevelbekleding? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen wij u misschien verder helpen in uw duurzame ontwerpen.