Groen bouwen heeft de toekomst!

De dubbele functie van een groene gevel

Groene gevels zijn een prachtig gezicht! Planten kunnen een grauwe, betonnen muur of dak veranderen in een architectonisch gebouw. Dé oplossing om steden een natuurlijke omgeving te geven!

In een groene omgeving voelen mensen zich prettiger, socialer, productiever en zijn ze gezonder. Maar daarnaast beschermt onze groene gevelbekleding de gevel tegen weersomstandigheden, waardoor groene gevels een isolerende functie hebben. Zo zijn onze groene gevels dubbel functioneel: goed voor de gezondheid en energiebesparend. Goed voor nu en later!

Strak, modern, maar bovenal levend en groen. Dat zijn dé kenmerken wanneer u een gevel of muur bekleedt met groene gevelbekleding. Het geeft een woning of bedrijfspand een totaal vernieuwde uitstraling. En dankzij de vele variaties van bloemen- en plantenmengels, creëert u een eigen unieke gevel.

Maar groene gevelbekleding heeft nog veel meer voordelen. Hoewel groene gevelbekleding meer onderhoud vergt dan alternatieve (houten) gevelbekleding, wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Graag zetten wij deze voor u op een rij:

Geluidsbarrière

Allereerst reduceert een groene gevel omgevingsgeluid van buiten. Een groene gevel werkt als een geluidsbarrière om een woning heen. Zo creëert u meer rust binnen een woning.

Beter binnenklimaat

De planten van een groene gevel absorberen zonlicht. Groene gevelbekleding absorbeert 50% van het zonlicht en reflecteert 30% van het zonlicht terug. Zo wordt het binnenklimaat van een woning aangenamer, wat betekent dat de airco tot wel 33% minder hard hoeft te werken! Zo leidt een groene gevel tot energiebesparing.

Maar een beter binnenklimaat bevordert ook de gezondheid. Zo nemen klachten als geïrriteerde ogen, hoofdpijn, droge keel en vermoeidheid af. Zo voelt uw klant zich beter dankzij een groene gevel.

Verhoogde brandveiligheid

De planten van een groene gevel bevatten veel vocht. Met behulp van een groene gevel, creëert u een natuurlijke, brandwerende laag om de woning.

Waardeverbetering van uw woning

De natuurlijke en duurzame uitstraling van groene gevelbekleding, in combinatie met lagere energiekosten, levert een waardevermeerdering van een woning op.

Bescherming van uw gevel

Ten slotte is de belangrijkste functie van groene gevelbekleding de bescherming van uw buitenmuur of gevel. Het verhoogt de levensduur van een buitenmuur of gevel aanzienlijk, omdat direct zonlicht, regen en wind opgevangen worden door de groene gevel.

Maar ook voor ondernemers heeft een groene gevel een aantal voordelen:

Verhoogde productiviteit

Een groene gevel verhoogd allereerst de productiviteit van medewerkers met 8%. Werknemers voelen zich gelukkiger en worden creatiever in hun werkzaamheden.

Minder stress

Wanneer medewerkers de werkdruk even niet meer zien zitten, kunnen zij zich ontspannen in een groene omgeving. Groen in en om gebouwen, zorgt ervoor dat medewerkers zich beter kunnen concentreren op hun werkzaamheden en dat ze zich beter voelen.

Uw visitekaartje

Maar ook draagt een groene gevel bij aan de uitstraling van een bedrijfspand. De groene gevel is het eerste dat uw bezoekers zien. Een goed onderhouden groene gevel draagt bij aan de eerste indruk van een bezoeker. Zo is een groene gevel een prachtig visitekaartje.

Bijdrage aan uw identiteit

Wie doordacht bezig is met de omgeving van zijn bedrijfspand, levert een inspirerende bijdrage aan de organisatie. De ondernemer laat hiermee zien dat groen en natuur deel uit maken van de identiteit van zijn organisatie. Zo is de groene gevel een prachtig communicatiemiddel!

 De mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij ondersteunen u als architect, consument of organisatie graag in aanleg, onderhoud en renovatie van de gevel middels de groene gevelbekleding

Graag nodigen wij u uit om bij ons bedrijfspand de mogelijkheden voor uw organisatie te bekijken!