Details houten gevelbekleding

Detail houten gevelbekleding

Detail houten gevelbekleding nodig? Op deze pagina vindt u veel ecologische en duurzame details van houten gevelbekleding! Met ecologische gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Want een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? En met duurzame gevelbekleding kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar van de bekleding van uw gevel. Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw gevel te bekleden met ecologische en duurzame gevelbekleding?

Hoe Gevelplanken bevestigen?

De bevestigingsmethode en onderconstructie van de gevelbekleding is afhankelijk van de gekozen profilering. Er zijn wat verschillen tussen verticale en horizontale montage en open of gesloten gevelbekleding. Daarnaast is ook de keuze voor montage met schroeven/spijkers of een clipsysteem van belang. Bijvoorbeeld: Verticale latten worden gemonteerd op een dubbel regelwerk als achterconstructie. Horizontale gevelbekleding op een enkel regelwerk. Open gevelbekleding kan worden geschroefd of blind met clips worden bevestigd. Gesloten gevelbekleding wordt meestal geschroefd of gespijkerd.

Welk hout voor lichte gevelbekleding?

Thermisch gemodificeerd Ayous en Western Red Cedar zijn in gewicht lichte houtsoorten. Ongekend populair door het gewicht en de prachtige look die ze creëren om te gebruiken als gevelbekleding.

Welke houtsoort voor buitengevel?

Het beste hout voor buitengevel is Thermowood, gemodificeerde houtsoorten zoals Accoya of Kebony, hardhout of Bamboe met een midden tot hoge duurzaamheidsklasse en lange levensduur zeer geschikt.

Welke gevelbekleding is duurzaam?

Houten gevelbekleding is bij uitstek duurzaam. Door zijn lange levensduur is het een zeer duurzame keuze. Het is een hernieuwbaar materiaal en bijna CO2 neutraal. Composiet gevelbekleding is hierin ook een extreem duurzame keuze. Het wordt gemaakt uit gerecyclede materialen en kent tevens een erg lange levensduur.

Ecologische en duurzame gevelbekleding voor nieuwbouw en verbouw

Heeft u plannen om een nieuwe woning te bouwen of uw woning te renoveren? Als specialist voor houten gevelbekleding helpen we u graag om de juiste keuze te maken voor uw gevelafwerking. Een strak ontworpen nieuwbouwwoning vraagt bijna om een moderne gevel. Want de gevel bepaalt het gezicht van een woning. Het geeft woningen een extra moderne upgrade. In Nederland is metselwerk het meest bekend als gevelbekleding. Maar houten gevelbekleding geeft woningen een exclusieve en moderne uitstraling.

 

Exclusieve houten gevelbekleding 

Exclusieve houten gevelbekleding laat een huis of gebouw opleven in het grote geheel. Het zorgt voor een unieke uitstraling. Zulke unieke en exclusieve houten gevels zijn ontworpen door geïnspireerde architecten. Mensen die gevoel, beleving, karakter en identiteit weten te vertalen naar een huis of gebouw met een tijdloze uitstraling. Maar dat kan alleen met ecologische en duurzame materialen. Want dat maakt houten gevelbekleding pas echt exclusief!

gevelbekleding voor nieuwbouw
exclusieve gevel
detail houten gevelbekleding

Eden B.V. is uw partner in nieuwbouw en verbouw

Allereerst zijn we benieuwd naar uw project en ideeën. We nodigen u graag uit in onze unieke outdoor showroom voor informatie en inspiratie. Hier kunt u verschillende houtsoorten bekijken en tot in detail vergelijken. Op basis van de gewenste houtsoort gaan we samen met u op zoek naar de juiste profilering, uitstraling en afwerking. Als dat allemaal helder is gaan we naar de aflevering en montage. Heeft u reeds een bouwpartner of zoekt u deze nog? We denken graag mee over de juiste wijze van montage. Optimaal genieten van uw houten gevelbekleding vinden wij erg belangrijk. Een onderhoudsadvies is dus standaard onderdeel van uw aankoop, waardoor u jarenlang ongestoord kunt genieten.

 

Indicatieprijs

In onderstaande tabel vindt u overzichtelijk de indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Klik op een houtsoort voor details en inspiratiefoto’s van ecologische en duurzame gevelbekleding van verschillende unieke houtsoorten. Graag inspireren wij u aan de hand van onze verschillende mogelijkheden:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!