De vlonder schoonmaken: zo doet u dat!

Nu de lente voor de deur staat, is het weer tijd om de tuin lenteklaar te maken. Een van de onderdelen hiervan is het schoonmaken en onderhouden van uw buitenvloeren. Zo ook uw vlonder. Dit weer is perfect om uw houten of kunststof vlonder schoon te maken. Weet u niet precies hoe u dit het beste kunt doen? Lees dan verder!

 

Houten vlonder schoonmaken

Veel vlonders worden gemaakt van hout. De eerste stap bij het schoonmaken van houten vlonders is het eventuele vuil en de aanslag verwijderen met een bezem. Gebruik hiervoor het liefst een zachte bezem, zodat u de vlonder niet kunt beschadigen.

 Daarna kunt u de vlonder reinigen met een schoonmaakmiddel. Dit kunt u met azijn of groene zeep doen. Als u kiest voor azijn, verdun dit dan wel met water. Het is vrij agressief en u wilt natuurlijk niet dat omliggende planten in aanraking komen met onverdunde azijn. Een milder middel is groene zeep, dit is natuurlijk en beter voor het milieu. U kunt ook gebruikmaken van een speciale houtreiniger, deze zijn bijvoorbeeld in de bouwmarkt verkrijgbaar.

 Soms wordt er aangeraden om de vlonder schoon te maken met een hogedrukreiniger. Dit is echter wel een risico, omdat u de vlonder kunt beschadigen. Gebruikt u een hogedrukreiniger bij het schoonmaken? Zorg dat de straal niet te hard staat en ga voorzichtig te werk.

 

Kunststof vlonder schoonmaken

Tegenwoordig is niet elke vlonder meer van hout, maar worden ze ook gemaakt van kunststof. Dit ziet er bijna hetzelfde uit, maar is makkelijker in onderhoud. Maar ook een kunststof vlonder kan af en toe een schoonmaakbeurt gebruiken. Dit kan gemakkelijk met water en (groene) zeep.

 Ook bij een kunststof vlonder is het mogelijk om een hogedrukreiniger te gebruiken. Hier geldt hetzelfde: let op dat er niet te veel kracht wordt gezet. Zorg ook voor voldoende afstand tussen de waterstraal en het oppervlak, zodat schade wordt voorkomen. Het is misschien minder werk, maar u kunt bij te veel druk uw vlonder beschadigen. Ga dus voorzichtig te werk!

 Is uw vlonder niet meer schoon te krijgen? Of heeft u nog een plekje in de tuin waar u ook graag een vlonder wilt? Wij leveren vlonders van ecologisch en duurzaam hout of kunststof. De vlonders hebben een hoogwaardige uitstraling en gaan minimaal 20 jaar mee.

 

Neem gerust contact met ons op, download onze brochure of bezoek onze showtuin. Zo kunt u de houtsoorten in het echt komen ervaren. Wij staan voor u klaar!

Duurzaam en ecologisch

Eerlijk en puur

Krachtige kwaliteit

Betrouwbaar en transparant