Een cortenstalen kantopsluiting: de voordelen

Een cortenstalen kantopsluiting: de voordelen

 

Een cortenstalen kantopsluiting in de tuin is erg populair. Dit heeft verschillende redenen. Veel mensen willen voortaan duurzame materialen gebruiken in hun tuin. Cortenstaal is dan een zeer goede optie. Bovendien heeft cortenstaal een prachtige natuurlijke, roestbruine kleur die in elke tuin past. Dit zijn echter niet de enige voordelen van cortenstaal. Benieuwd naar de vele voordelen van een cortenstalen kantopsluiting? U leest ze in deze blog.

 

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een metaallegering die een ijzeren basis heeft. Hieraan is nikkel, koper, fosfor, chroom en silicium toegevoegd. Zware weersomstandigheden, zoals ijzel, regen en sneeuw, kan cortenstaal makkelijk aan. Het materiaal is namelijk corrosiebestendig. Bovendien is cortenstaal erg sterk materiaal. Door de verschillende weersomstandigheden bouwt het materiaal juist een stevige beschermlaag op. Hierdoor is een nabehandeling met chemische en giftige stoffen niet nodig. Doordat het in de buitenlucht gebruikt wordt, ontstaan na een aantal maanden roestkleurige plekken. Dit is erg afhankelijk van de weersomstandigheden dus het kan langer duren (één tot twee jaar) voordat de afboording compleet verkleurd is.

 

De voordelen van cortenstaal

Een cortenstalen kantopsluiting ziet er niet alleen mooi uit, het heeft vele voordelen. Wij zetten ze voor u op een rij:

  • Duurzaam: een cortenstalen kantopsluiting gaat tot wel 10x langer mee dan regulier staal. Cortenstaal is vrijwel onverwoestbaar en heeft daardoor een zeer lange levensduur. Bovendien kan het materiaal 100% gerecycled worden.
  • Onderhoudsvrij: cortenstaal heeft geen onderhoud nodig. Het is wel verstandig om de borderranden vrij te houden van vallend blad aangezien dit verkleuringen kan geven in de roestlaag.
  • Past in iedere tuin: door de warme en robuuste uitstraling past een cortenstalen borderrand erg goed bij de uitstraling van zowel moderne als klassieke tuinen en alles daartussenin.
  • Geen nabehandeling nodig: cortenstaal heeft, in tegenstelling tot andere staalsoorten, geen nabehandeling nodig. De natuur zorgt voor de beschermlaag op het materiaal.
  • Veelzijdig: het materiaal wordt niet alleen gebruikt voor kantopsluitingen, maar bijvoorbeeld ook voor plantenbakken, schuttingen, houtopslag en vijvers.

 

Wij verkopen cortenstalen kantopsluitingen van Straightcurve. Deze zijn ideaal om uw gazon, asfalt, bestrating of halfverharding op te sluiten. De afboordingen zijn verkrijgbaar in verschillende profielen voor zowel organische vormen als rechte lijnen. De hoogtes van de kantopsluitingen variëren in van 75 mm tot 150 mm. Bekijk ons assortiment, kom langs in onze showroom of neem contact op voor meer informatie. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden van cortenstalen kantopsluitingen!