Eerlijk. Krachtig. Puur.

Bamboe hout

Duurzaamheid en veelzijdigheid: Bamboe hout voor zowel vlonderplanken als gevelbekleding

In de zoektocht naar duurzame en veelzijdige bouwmaterialen neemt bamboe hout een steeds prominentere plaats in. Dit opmerkelijke materiaal biedt niet alleen milieuvriendelijkheid en sterkte, maar het kan ook worden gebruikt voor zowel vlonderplanken als gevelbekleding, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel binnen- als buitenprojecten. In dit artikel zullen we de eigenschappen van bamboe hout verkennen en de voordelen bespreken van het gebruik ervan voor zowel vlonderplanken als gevelbekleding.

De kracht van Bamboe hout

Bamboe is geen gewoon hout, maar een grassoort met opmerkelijke eigenschappen. Het staat bekend om zijn snelle groeisnelheid, waardoor het een hernieuwbare en duurzame bron van bouwmateriaal is. Terwijl bomen tientallen jaren nodig hebben om volgroeid te raken, kan bamboe in slechts enkele jaren oogstklaar zijn. Deze eigenschap draagt bij aan het verminderen van ontbossing en het behoud van leefgebied.

Waarom vlonderplanken van Bamboe hout?

Bamboe vlonderplanken zijn een innovatieve keuze voor buitenruimtes zoals terrassen, tuinen en zwembaddekken. Hier zijn enkele voordelen van bamboe vlonderplanken:

 • Duurzaamheid: Bamboe is van nature sterk en bestand tegen vocht, schimmels en insecten. Hierdoor gaan bamboe vlonderplanken langer mee dan traditionele houten planken.
 • Weerbestendigheid: Bamboe is bestand tegen temperatuurschommelingen en weersomstandigheden, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitentoepassingen.
 • Esthetiek: De natuurlijke korrel en warme kleur van bamboe voegen een vleugje elegantie toe aan je buitenruimte, ongeacht of je gaat voor een moderne of rustieke uitstraling.

Waarom gevelbekleding van Bamboe hout?

Bamboe hout kan ook worden gebruikt als gevelbekleding, waardoor een gebouw een eigentijdse en milieubewuste uitstraling krijgt. Hier zijn enkele voordelen van bamboe gevelbekleding:

  • Esthetische Pracht: Bamboe gevelbekleding voegt een unieke textuur en levendigheid toe aan de buitenkant van een gebouw, waardoor het opvalt en aantrekkelijk wordt.
  • Isolatie en Energie-efficiëntie: Bamboe heeft van nature uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor het kan bijdragen aan een betere energie-efficiëntie van een gebouw.
  • Milieuvriendelijkheid: Bamboe gevelbekleding is een ecologische keuze, omdat het snel groeit en minder impact heeft op natuurlijke hulpbronnen dan traditionele houtsoorten.

Onderhoud en levensduur van Bamboe hout

Zowel bamboe vlonderplanken als bamboe gevelbekleding vereisen regelmatig onderhoud om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Reinig ze met milde zeep en water om vuil en vlekken te verwijderen. Voor gevelbekleding kan het schilderen of afwerken met een beschermende laag helpen om de levensduur te verlengen.

Bamboe hout is een veelzijdig materiaal dat zowel voor vlonderplanken als gevelbekleding gebruikt kan worden. Met zijn duurzaamheid, esthetische aantrekkingskracht en milieuvriendelijke eigenschappen biedt bamboe een aantrekkelijke keuze voor zowel binnen- als buitenprojecten. Of je nu een duurzaam terras of een opvallende gevel wilt creëren, bamboe hout is een betrouwbare en prachtige optie die de test van de tijd zal doorstaan.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

 • projectadvies op maat
 • gratis productsamples
 • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.