Eerlijk. Krachtig. Puur.

Alternatief voor houten terras

door | 7 juni 2024

Een terras van natuurlijk hout heeft een tijdloze en warme uitstraling. Het is een populaire keuze voor veel tuinliefhebbers vanwege de natuurlijke uitstraling en de aangename textuur onder de voeten. Houten terrassen vergen echter wel enig onderhoud om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Bent u op zoek naar een alternatief voor een houten terras? In deze blog bespreken we verschillende opties, met hun voor- en nadelen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Alternatieve mogelijkheden:

  • Klinkers

Klinkers zijn kleine gebakken stenen die een veelzijdige en duurzame optie bieden voor uw terras. Ze zijn verkrijgbaar in natuurlijke kleuren en kunnen in diverse patronen gelegd worden, van strak en modern tot speels en klassiek zoals visgraat. Dit geeft u de vrijheid om de uitstraling van uw tuin volledig naar wens te bepalen. Hoewel klinkers na verloop van tijd kunnen verbleken en de plaatsing arbeidsintensief is, wat de kosten kan verhogen, blijven ze een stijlvolle en stevige keuze.

Terras van klinkers
Terras met klinkers
  • Natuursteen

Terrastegels van natuursteen zijn een ander aantrekkelijk alternatief. Natuursteen komt in een breed scala aan vormen, texturen en kleuren, waardoor elke tegel uniek is. Dit kan uw tuin een natuurlijke en luxe uitstraling geven. Natuursteen vereist echter een goede fundering om schade zoals vlekken en scheuren te voorkomen, wat de aanlegkosten kan verhogen. Ondanks deze hogere kosten biedt natuursteen een duurzame en esthetisch fraaie oplossing.

terras van natuursteen
natuurstenen terras
  • Composiet

Composiet terrasplanken zijn gemaakt van gerecycled plastic, houtvezels en kunststof. Dit materiaal is niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook bijzonder duurzaam. Composiet planken zijn veilig en kindvriendelijk: ze zijn antislip, splintervrij en bevatten geen giftige chemicaliën. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud, enkel schoonmaken met water en zeep, en gaan ze vaak meer dan 25 jaar mee. Hierdoor zijn composiet vloeren een lange termijn investering die er langdurig mooi blijft uitzien.

Houten terras: de klassieke keuze

Ondanks de voordelen van alternatieve materialen blijft een houten terras een geliefde keuze voor velen. De natuurlijke schoonheid en het warme gevoel van hout zijn moeilijk te evenaren. Houten terrassen kunnen, mits goed onderhouden, ook een lange levensduur hebben. Regelmatig schoonmaken, oliën en beschermen tegen de elementen kunnen ervoor zorgen dat uw houten terras jarenlang een prachtige toevoeging aan uw tuin blijft.

Elk materiaal heeft zijn unieke voordelen en charme. Klinkers bieden veelzijdigheid en duurzaamheid, natuursteen geeft een luxe uitstraling en composiet is een milieuvriendelijke en onderhoudsarme optie. Hout blijft echter een klassieker met een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Afhankelijk van uw voorkeuren en behoeften, is er altijd een passende keuze voor uw terras.

Wilt u meer weten over onze verschillende buitenvloeren? Neem contact met ons op!

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.