Beste kunststof gevelbekleding: 5 Opkomende trends

Kunststof gevelbekleding wordt steeds vaker toegepast in de bouw. Door de hoge duurzaamheid, kleurvastheid en lange levensduur zorgt het ervoor dat kunststof of composiet gevelbekleding veel voordelen kent voor woningbouw en utiliteitsbouw. Ook de uitstraling van kunststof wordt steeds mooier, realistischer en moderner. In deze blog nemen we u mee in de wereld van de kunststof gevelbekleding.

1. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid kunststof gevelbekleding

Duurzaamheid staat voor de vele kunststof gevelbekleding soorten hoog in het vaandel. Het wordt vaak bijna volledig geproduceerd met gerecyclede producten en afvalproducten. Hierdoor zorgt het voor een lage ecologische voetafdruk. Veelal hebben de materialen een erg lange levensduur waardoor vervanging niet vaak nodig is. En na het vervangen zijn de kunststof materialen doorgaans weer 100% recyclebaar.

2. Realistische textuur en afwerking

De nieuwe soorten kunststof- en composiet gevelbekleding hebben in vergelijking met een aantal jaren geleden een steeds mooiere en realistischere afwerking. Dit geeft juist een mooie moderne uitstraling van een houten gevelbekleding maar met de voordelen van kunststof. Dit geeft meer mogelijkheden in het ontwerp en zorgt voor nieuwe uitstralingen

3. Kleurmogelijkheden kunststof gevelbekleding houtlook of grijstinten

Tegenwoordig is de keuze in kleuren erg toegenomen. Zo zijn er legio grijstinten verkrijgbaar en allerlei RAL kleuren. Ook zijn er veel meer houtlook kleuren beschikbaar waardoor er veel beter ingespeeld kan worden op bepaalde ontwerpen en kleurkeuzes. Alle verschillende soorten kunststof gevelbekleding hebben hun eigen kleuren en textuur hierin.

4. Onderhoudsgemak en duurzaamheid kunststof gevelbekleding verticaal of horizontaal

Eén van de beste eigenschappen van kunststof gevelbekleding is het onderhoudsgemak en duurzaamheid. Het onderhoud zal niet meer zijn dat enkel het schoonmaken zoals bij elk andere soort gevelbekleding ook nodig is. De lange levensduur zorgt er ook voor dat het vele jaren niet vervangen hoeft te worden en je dus jarenlang kan genieten van een onderhoudsarme en milieuvriendelijke gevelebekleding.

5. Energie-efficiëntie en isolatie kunststof rabatdelen

Energie-efficiëntie is een topprioriteit in moderne bouwprojecten. Kunststof gevelbekleding kan worden gecombineerd met isolatiematerialen om de thermische prestaties van een gebouw te verbeteren. Dit helpt niet alleen om energiekosten te verlagen, maar draagt ook bij aan een comfortabeler binnenklimaat. De isolerende eigenschappen van kunststof gevelbekleding maken het een aantrekkelijke keuze voor energiebewuste bouwers.

Composiet tuinwand

Kunststof gevelbekleding blijft zich ontwikkelen en innoveren, waardoor het een onmisbare keuze is geworden voor moderne projecten. Of je nu de voorkeur geeft aan duurzaamheid, designmogelijkheden of onderhoudsgemak, kunststof gevelbekleding heeft alles in huis om aan je behoeften te voldoen. Deze vijf trends in de wereld van kunststof gevelbekleding bieden een spannende glimp van wat de toekomst te bieden heeft voor architectuur en bouw. Het is tijd om de mogelijkheden van kunststof gevelbekleding te omarmen en je projecten naar nieuwe hoogten te tillen.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over tuin- en bouwmaterialen? Bel of mail Rowin, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • gratis productsamples
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
info@edenbv.nl

Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Duurzaam en ecologisch

Eerlijk en puur

Krachtige kwaliteit

Betrouwbaar en transparant