Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen. Een term die steeds gangbaarder wordt in de bouwwereld. Als Eden dragen wij hier graag bij aan middels ons assortiment ecologische en duurzame gevelbekleding.  Heeft u weleens nagedacht over de toepassing en de voordelen van ecologische en duurzame gevelbekleding? Met ecologische gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Want een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? En met duurzame gevelbekleding kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar van de bekleding van uw gevel. Zijn dit niet twee prachtige argumenten om uw gevel te bekleden met ecologische en duurzame gevelbekleding? Op deze pagina vindt u informatie en inspiratiefoto’s van ecologische en duurzame gevelbekleding van verschillende unieke houtsoorten. Zo zetten wij graag samen met u een stap richting ecologisch bouwen:

Download het fotoboek voor inspiratie!

Wanneer u alles wilt weten over ecologische en duurzame gevelbekleding, vindt u op deze pagina de juiste informatie. Wilt u nog meer geïnspireerd worden? Laat dan uw gegevens achter en download ons unieke fotoboek! Vol met ecologische en duurzame inspiratie!

 

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

Techniclic®

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van buitengevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal. Deze tijdsbesparing heeft een groot financieel voordeel ten opzichte van andere systemen. Door het unieke (en gepatenteerde) systeem zijn er geen schroeven zichtbaar en kunnen planken eenvoudig gewisseld worden. Dankzij het gebruik van diverse plank- en voegbreedtes zijn er vele prachtige maatwerkoplossingen mogelijk.

De houtsoorten van Techniclic® zijn verkrijgbaar vanaf € 60,- per vierkante meter.

Thermo Fraké

Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. Het leent zich echter ook uitstekend om klassiek ogende gevels te creëren. Naast gevelbekleding is Fraké Noir ook uitermate geschikt voor het bekleden van tuinschermen, bergingen en geluidsschermen.

Thermo Fraké is verkrijgbaar vanaf € 60,- per vierkante meter.

Kebony® Character

Kebony dankt haar duurzaamheid aan de Kebony® technologie. Dit gepatenteerde proces is ontwikkeld in Noorwegen. Het is een milieuvriendelijke technologie, waarbij zachthout met behulp van een biologische vloeistof, duurzaamheidsklasse 1 krijgt. Dit unieke proces geeft Kebony de eigenschappen van hardhout. Het hout heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten voor uw buitengevelbekleding.

Kebony® is verkrijgbaar vanaf € 45,- per vierkante meter.

Kebony® Clear

Kebony dankt haar duurzaamheid aan de Kebony® technologie. Dit gepatenteerde proces is ontwikkeld in Noorwegen. Het is een milieuvriendelijke technologie, waarbij zachthout met behulp van een biologische vloeistof, duurzaamheidsklasse 1 krijgt. Dit unieke proces geeft Kebony de eigenschappen van hardhout. Het hout heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten voor uw buitengevelbekleding.

Kebony® is verkrijgbaar vanaf € 45,- per vierkante meter.

Thermo Essen

Thermo Essenhout heeft een prachtige warme, bruine kleur. Maar het hout wordt ook thermisch behandeld. Met behulp van temperatuur (minimaal 215°C), wordt de duurzaamheid en de vochtbestendigheid van het hout verhoogd. Hierdoor is het hout stabiel, vormvast en gaat het erg lang mee. Het hout is verkrijgbaar in verschillende formaten en profielen en is daardoor uitermate geschikt voor buitengevelbekleding op maat.

Thermo Essenhout is verkrijgbaar vanaf € 65,- per vierkante meter.

Douglas hout

Douglas hout uit Duitsland, is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur. Omdat de Douglasspar veel aangeplant wordt, is Douglas een ecologisch verantwoorde houtsoort. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. Dit zorgt ervoor dat schimmel, die uiteindelijk tot rotting van het hout kan leiden, geen vat krijgt op Douglas hout. Bij de planken van Eden zijn nauwelijks noesten zichtbaar. Dit geeft het Douglas hout een rustieke uitstraling ten opzichte van ‘standaard’ Douglas hout.

Douglas hout is verkrijgbaar vanaf € 35 per vierkante meter.

Accoya hout

Natuurlijke schoonheid en sterkte. Dat kenmerkt accoya hout. Het is een snelgroeiende houtsoort uit Nieuw-Zeeland en daarmee een uitstekend ecologisch alternatief. Door de speciale zurenbehandeling, krijgt het hout duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor gaat het hout niet alleen erg lang mee, zowel boven- als ondergronds, het wordt ook enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als buitengevelbekleding.

Accoya hout is verkrijgbaar vanaf € 75,- per vierkante meter.

Robinia

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Deze Hongaarse houtsoort groeit snel en wordt ecologisch gekapt. De duurzaamheidsklasse van Robinia (I/II) staat garant voor tientallen jaren zorgeloos genieten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Robinia is beschikbaar vanaf € 70,- per vierkante meter.

 

Siberisch Lariks

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde Scandinavische bossen. Siberisch Lariks is een harde en zware houtsoort, met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die overgaat naar een soort brons, tot het hout vergrijst. De thermische behandeling vermindert het krimp- en zwelgedrag.

Siberisch Lariks is verkrijgbaar vanaf € 35,- per vierkante meter.

 

Thermisch bamboe hout

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld! In vergelijking met tropisch hardhout, met een enorme groeitijd, is bamboe een uiterst ecologisch en duurzaam alternatief. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij ThermoWood® en het persen van de vezels, wordt het hout extreem hard. Bamboe hout is in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar is. Zo kan er worden voldaan aan specifieke wensen.

Bamboe hout is verkrijgbaar vanaf € 75,- per vierkante meter.

Thermo grenenhout

Thermisch grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Het hout heeft door de prachtige, karakteristiek kwasten in het hout een rustige uitstraling. Met behulp van ThermoWood®, wordt de duurzaamheid en de vochtbestendigheid van het hout verhoogd. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten. Daardoor is het de ideale compromis tussen prijs en lange levensduur.

Thermo grenenhout is verkrijgbaar vanaf € 35,- per vierkante meter.

Indicatieprijs

In onderstaande tabel vindt u overzichtelijk de alle indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Wilt u meer weten over de (technische) uitwerking van ecologische en duurzame houten buitengevelbekleding? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken. Of laat u inspireren door unieke, ecologische en duurzame houtsoorten.

Waarom Eden

Ecologisch en duurzaam. Dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld. Concreet ziet u hieronder wat uw bijdrage is aan de natuur wanneer u kiest voor ecologische en duurzame gevelbekleding.

CONTACT

Eden
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF