Unieke uitstraling met Fraké Noir

Fraké is hét voorbeeld dat laat zien dat tropisch hout ook ecologisch verantwoord kan zijn. Fraké Noir is op aanvraag FSC®-gecertificeerd verkrijgbaar. Fraké heeft een mooie robuuste, nostalgische en stijlvolle uitstraling. Fraké is daarom bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren.

Unieke uitstraling met Fraké Noir
gevelbekleding architecten

Fraké Noir gevelbekleding

 Fraké is een uit West Afrika afkomstige loofhoutsoort, ook wel Afrikaans Eiken genoemd, met een vlamachtige tekening en bevat soms zwarte lijnen en gaatjes (pinholes). Door het modificatieproces krijgt het hout een warme notenhoutachtige kleur en daarmee een mooie robuuste, nostalgische en stijlvolle uitstraling. Hierdoor krijgt Fraké Noir haar eigen specifieke karakter. Het hout heeft een exclusieve, exotische en stijlvolle uitstraling.

 Bij gevelbekleding kiest u voor een horizontale of verticale oriëntatie van de planken. Daarnaast heeft u de keuze tussen een open of een gesloten systeem. Bij een open systeem worden de planken met een zichtbare voeg gemonteerd. Dit kan met zowel een zichtbare als een onzichtbare bevestiging. Bij gesloten gevelbekleding worden de planken met een mes-groef verbinding in elkaar gehaakt. Daarbij is de voeg veel minder zichtbaar.

Wat is Frake hout?

Fraké is een Afrikaanse loofhoutsoort. Ook wel Afrikaans Eiken genoemd. Na het Thermisch verduurzamen is het een uitermate geschikte houtsoort voor gevelbekleding. Door zijn strakke uitstraling en prachtige gevlamde nerfstructuur. Fraké bevat kleine pinholes. Ook door zijn lange levensduur is het een goede keuze voor bijvoorbeeld gevelbekleding

Wat betekent thermisch gemodificeerd?

Thermisch gemodificeerd betekent dat het hout onder hoge temperaturen tot 200 graden in een zuurstofarme ruimte met stoom verwarmd wordt. Zonder gebruik te maken van chemische middelen krijgt het hout een veel langere levensduur. Dit wordt vaak gedaan met zachthoutsoorten die de verduurzaming nodig hebben voor een langere levensduur en stabiliteit. Bijkomende voordelen zijn een verhoogde stabiliteit, geen houtrot en een donkere kleur.

Wat is Thermo Wood?

Thermo Wood is thermisch gemodificeerd hout. Veel houtsoorten worden thermisch behandeld om een langere levensduur te verkrijgen, de stabiliteit te verhogen en kans op houtrot en -schimmel te verlagen. Veel gebruikte houtsoorten zijn Grenen, Vuren, Ayous, Fraké, Radiata Pine, Populier en Essen. Hierdoor krijgt het de naam Thermo Essen of Thermo Vuren. Douglas of Western Red Cedar valt hier bijvoorbeeld niet onder omdat deze niet thermisch gemodificeerd worden.

Wat is Channelsiding?

Channelsiding is een profilering waar het hout in geschaafd kan worden. Channelsiding wordt gebruikt voor een gesloten gevelbekleding. Hierbij is zowel horizontale als verticale montage mogelijk. Het wordt vaak vergeleken met halfhouts rabat. Echter heeft halfhouts rabat meer rondere kanten. Channelsiding wordt vaker gekozen voor verticale montage dan halfhouts rabat.

Onderhoud Fraké Noir

Fraké Noir kan zowel behandeld als onbehandeld worden toegepast. Fraké Noir vergrijst snel en leent zich voor natuurlijke vergrijzing. Gladde oppervlakken vergrijzen sneller en gelijkmatiger dan ruwe. Fraké Noir laat zich uitstekend met beitssystemen afwerken, in naturelle transparante tinten maar ook in felle verzadigde kleuren.

 Heeft u vragen over het onderhoud van Fraké Noir? Of wilt u meer informatie over deze houtsoort? Neem gerust contact met ons op!

 

Waarom kiezen voor Eden

 Ecologisch en duurzaam, dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld.

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!