Eerlijk. Krachtig. Puur.

Tuinwanden

Houten tuinwanden worden steeds populairder. Een houten tuinwand geeft een prachtige individuele uitstraling. Maar naast de esthetische functie heeft ons duurzaam en ecologisch hout een eerlijke en verantwoorde herkomst. Waar voorheen voornamelijk kant-en-klare tuinschermen werden geplaatst, zien we steeds meer de trend naar doorlopende tuinwanden. Hierbij worden de palen achter de bekleding gemonteerd, in plaats van tussen de panelen. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling, waarbij tal van verschillende houtsoorten en profielen beschikbaar zijn. We nodigen u graag uit in onze unieke outdoor showroom voor meer informatie en inspiratie.

bamboe schutting

Bamboe tuinwanden. Bamboe hout is een exclusief alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe hout is erg hard en daardoor gaat het houtheel lang mee. 

Terras accoya hout

Douglas tuinwanden. Douglas hout is een van de hardste Europese houtsoorten. Kenmerkend aan Douglas hout is dat het na verloop van tijd steeds harder wordt. Hierdoor gaan tuinwanden van Douglas erg lang mee.

Essen tuinwanden. Dankzij een milieuvriendelijke hittebehandeling, wordt essenhout geschikt gemaakt als tuinwand. Dankzij de hittebehandeling neemt het hout minder vocht op. Zo kunt u langer genieten van een tuinwand van essenhout.

Fraké Noir

Fraké noir tuinwanden. Fraké Noir is een egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, donkere vlamstructuur. Fraké Noir bevat slechts enkele, zeer kleine noesten of harstekeningen. Het hout heeft een exclusieve, exotische en stijlvolle uitstraling.

Grenen tuinwanden. Grenenhout heeft een unieke, lichte, soms geelachtige kleur. Kenmerkend aan grenenhout is het hars in grenenhout, dat zelfs te herkennen is aan de geur die het verspreidt. 

Buitenvloer Fiberon® Composiet Burnt Umber

Techniclic® tuinwanden. Een van de mooiste ecologische en duurzame voorbeelden uit het assortiment van Eden, is het Techniclic®-systeem. Het Techniclic®-systeem is hét merk van Eden als het gaat om tuinwanden.