Moderne houten gevelbekleding

Thermohout gevelbekleding

Thermohout gevelbekleding: wat is dat?

 

Gevelbekleding heeft veel te verduren door de verschillende weersinvloeden. Daardoor zijn niet alle soorten hout geschikt voor buitengebruik. Dankzij een milieuvriendelijke hittebehandeling kunnen bepaalde houtsoorten geschikt gemaakt worden voor gevelbekleding. Deze soorten hout worden met de term ‘thermo’ of ‘thermohout’ aangeduid. Wij leggen u in deze blog uit wat er wordt bedoeld met thermohout gevelbekleding en wat de voordelen hiervan zijn.

 

Hoe wordt hout thermisch gemodificeerd?

Thermohout is hout dat thermisch gemodificeerd is. Dat betekent dat het hout een warmtebehandeling heeft ondergaan. Het hout wordt door middel van stoom tot ongeveer 215oC verwarmd. De stoom zorgt ervoor dat de structuur van het hout veranderd. Hierdoor wordt de duurzaamheid en vochtbestendigheid van het hout verhoogd.

 

Voordelen van thermohout gevelbekleding

Het thermisch gemodificeerd hout wordt vormvast en stabiel. Het neemt minder vocht op, waardoor het minder zwelt en krimpt. Ook gaat thermohout gevelbekleding erg lang mee. De gevelbekleding zal niet scheuren of barsten en krijgt een hogere weerstand tegen houtrot. Daarnaast krijgt het hout door dit proces een warme kleur en wordt het gewicht lager. Door hout thermisch te modificeren krijgt het bovendien duurzaamheidsklasse I en heeft het een even lange levensduur als tropisch hardhout.

 Lees meer over thermisch gemodificeerd hout in deze blog.

 

Ecologische en duurzame thermohouten gevelbekleding

Met ecologische gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Met duurzame gevelbekleding kiest u voor (thermo)hout dat een levensduur van minstens 15 jaar heeft. Wij als Eden willen graag de ecologische voetafdruk op de wereld zo veel mogelijk verkleinen. Dit doen wij door u als (tuin)architect, aannemer of particulier kennis te laten maken met onze natuurlijke en duurzame materialen om woningen (en tuinen) te verrijken. Bij ons kunt u erop vertrouwen dat u duurzame en ecologische kwaliteitsproducten geleverd krijgt.

 

Wilt u meer informatie over thermohout gevelbekleding? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag uw ideeën te verwezenlijken.

 

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF