Techniclic®, duurzaam en ecologisch bouwen

Een prachtige ontwikkeling: de architectenbranche die zich steeds meer gaat richten op duurzaamheid. Samen met de consument, ziet de architect steeds meer in dat ieder mens een rol speelt in de toekomst van deze aarde. Bouwen met milieuvriendelijke materialen wordt steeds meer standaard. Eden is blij met de ontwikkeling dat steeds meer mensen waarde hechten aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. En Eden draagt daar graag aan bij middels haar ecologisch en duurzaam assortiment.

Een van de mooiste ecologische en duurzame voorbeelden uit het assortiment van Eden, is het Techniclic®-systeem. Waarom? Dat leggen wij u graag uit!

Het Techniclic®-systeem is hét merk van Eden als het gaat om gevelbekleding. Techniclic® is namelijk op een unieke wijze te plaatsen. Op ecologisch en duurzaam verantwoorde wijze!

Het Techniclic®-systeem is zowel ecologisch als duurzaam:

  • Ecologisch, omdat het Techniclic®-systeem louter gebruikt maakt van houtsoorten uit Europese, beheerde bossen.
  • Ecologisch, omdat de houtsoorten van het Techniclic®-systeem thermisch worden behandeld, dat wil zeggen: met behulp van temperatuur. Hierdoor krijgt het hout unieke, stevige eigenschappen.
  • Duurzaam, omdat de houtsoorten van het Techniclic®-systeem minimaal vijftien jaar meegaan.
  • Duurzaam, omdat het hout immuun is voor houtrot, insecten en schimmels en gegarandeerd vrij is van splinters.

Maar het Techniclic®-systeem is ook uniek in plaatsing van gevelbekleding:

  • Dankzij het Techniclic®-systeem kan gevelbekleding sneller en eenvoudiger geplaatst worden dan huidige systemen. Dit heeft voor u onder andere een financieel voordeel. Maar ook heeft u minder lang ongemak van de plaatsing.
  • Gevelbekleding krijgt een hoogwaardigere en exclusievere uitstraling, want schroeven zijn niet meer zichtbaar na plaatsing. Zo ziet uw gevel er nog gladder en strakker uit!
  • De planken van het Techniclic®-systeem zijn beschikbaar in drie verschillende breedtes, die eenvoudig afgewisseld kunnen worden zoals u het mooi vindt. Maar ook kunt u kiezen of de planken horizontaal of verticaal geplaatst worden. Zo creëert u uw eigen, unieke gevel.
  • De gevelbekleding wordt zo geplaatst, dat tussen de planken open voegen zitten. Hierdoor is ventilatie achter de gevelbekleding mogelijk, en gaat de gevel langer mee.
  • De achterconstructie van het Techniclic®-systeem is gemaakt van sterk en gerecycled kunststof. Dit maakt dat de gevelbekleding steviger is.
  • Kapotte of verweerde planken kunnen eenvoudig worden vervangen. Zo blijft de exclusieve uitstraling van de gevelbekleding behouden.

In bovenstaande infographic, wordt visueel weergegeven wat de mogelijkheden zijn van het Techniclic®-systeem. Mocht u vragen hebben over het Techniclic®-systeem, wilt u meer weten, of wilt u de gevelbekleding van Techniclic® intekenen in één van uw tekeningen? Dan horen wij dat graag van u.

Infographic Techniclic®