New way of living

      change the way you live life closer to nature

Systeemopbouw en techniek

Constructie en materiaalgebruik:
Interieur / vuren bioplaat – wanden en plafond, vloer in eiken, meubels in eiken en vuren bioplaat.
Exterieur / gevelbekleding – vurenhout of thermohout, terras – eikenhout of thermohout, dak – EPDM-folie.
Skelet / kruislaminaat houten kozijnen / isolatie /steenwol λD = 0,035 W.m-1.K-1 in horizontale lagen 240 mm. en verticaal 160 mm.
Beglazingen / voorruit – dubbel glas 10 + 16 + 8 mm.
funderingen / geprefabriceerde platen of grondschroeven

 

Technische specificaties

Verwarming / open haard of elektrische infraroodpanelen
Ventilatie / elektrische ventilatie voor de badkamer en toilet
Riolering / nader te bepalen: netaansluiting, septic tank, chemisch toilet of droog toilet
Elektriciteit / zonnepanelen met batterijen, netstroom
Water / tank om regenwater te verzamelen met driemaal filtratie vóór gebruik

Interieur en afwerking

EdenShelter biedt een totaal ervaring. Alle meubels voor de keuken, badkamer en woonkamer zijn inbegrepen en zijn uniek ontworpen door EdenShelter voor een ultieme beleving van rust en design. Het tweepersoonsbed kan gemakkelijk worden omgezet in een gezellige bank met uitzicht op de open haard of het grote raam.

Productie, transport en montage

De units worden gemaakt door vakmensen in onze eigen fabriek. In onze hoogwaardige timmerfabriek hebben we de ideale omstandigheden voor een perfect afwerkingsniveau, maar toch een korte doorloopperiode. Dit stelt ons in staat om de prijs in de hand te houden en bouwbeperkingen op uw locatie zijn niet meer van toepassing. Op deze manier kunnen wij uw ideale EdenShelters op tijd, binnen budget en met de meest hoogwaardige afwerking bij u afleveren.

Uw EdenShelter wordt na productie over de weg vervoerd met een daarvoor geschikte dieplader. Vervolgens wordt deze met een mobiele kraan op de juiste plaats gehesen. Bij aankoop van uw EdenShelter wordt uitgebreid aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het perceel en het materieel wat nodig is om de EdenShelter te plaatsen. Eenmaal aan de hijskraan bevestigd, staat uw EdenShelter binnen 10 minuten op zijn plaats.

Afhankelijk van onderliggende grond werkt EdenShelter met schroeffunderingen of met prefab betonblokjes. Beide funderingen moeten voor een optimale ventilatie tussen de 5 en 10 cm. ruimte vanaf de ondergrond hebben. Het grote voordeel van schroeffunderingen is het feit dat deze herbruikbaar zijn. Zo kan uw EdenShelter eenvoudig verplaatst worden, keer op keer. Door de robuuste structuur van de EdenShelters is deze in staat om eventuele schokken tijdens het transport en de plaatsing op te vangen.