Specificaties Edenshelters

New way of living

change the way you live life closer to nature

Systeemopbouw en techniek

De constructie en het materiaalgebruik van een EdenShelter is als volgt: De fundering van een EdenShelter bestaat uit geprefabriceerde platen of grondschroeven. Het skelet is samengesteld uit kruislaminaat houten kozijnen en voor de isolatie wordt er gebruik gemaakt van steenwol λD = 0,035 W.m-1.K-1 in horizontale lagen 240 mm en verticaal 160 mm. Voor de beglazing is er gekozen voor dubbel glas van 10+16+8 mm. Het interieur van een EdenShelter bestaat uit vuren bioplaten voor de wanden en het plafond. Ook de meubels worden gemaakt van deze vuren bioplaten, maar ook van eiken. Voor de vloer wordt ook eiken gebruikt. Het exterieur bestaat onder andere uit gevelbekleding van vurenhout of eikenhout, een terras van eikenhout of thermohout en het dak wordt gerealiseerd met EPDM-folie.

 

Technische specificaties

Binnen een EdenShelter wordt overal rekening mee gehouden. Zo wordt er een verwarming geplaatst, waarbij een keuze gemaakt kan worden tussen een open haard of elektrische infraroodpanelen. Ook is een verwarming met warmtepomp voor koelen en verwarmen mogelijk. Op de badkamer en het toilet is er een elektrische ventilatie wat ervoor zorgt dat vochtproblemen worden tegengegaan. Het water, de riolering en elektriciteit in een EdenShelter wordt geregeld met een netaansluiting. 

*In principe wordt automatisch gebruik gemaakt van een netaansluiting bij water, riolering en elektriciteit maar in overleg is ook off grid mogelijk. 

Interieur en afwerking

EdenShelter biedt een totaal ervaring. Alle meubels voor de keuken, badkamer en woonkamer zijn inbegrepen en zijn uniek ontworpen door EdenShelter voor een ultieme beleving van rust en design. Het tweepersoonsbed kan gemakkelijk worden omgezet in een gezellige bank met uitzicht op de open haard of het grote raam. Elke ruimte in een EdenShelter wordt volledig benut! Zo zijn er diverse opbergmogelijkheden en is er voor elk plekje een vernuftige oplossing bedacht.  

Productie, transport en montage

De units worden gemaakt door vakmensen in onze eigen fabriek. In onze hoogwaardige timmerfabriek hebben we de ideale omstandigheden voor een perfect afwerkingsniveau, maar toch een korte doorloopperiode. Dit stelt ons in staat om de prijs in de hand te houden en bouwbeperkingen op uw locatie zijn niet meer van toepassing. Op deze manier kunnen wij uw ideale EdenShelters op tijd, binnen budget en met de meest hoogwaardige afwerking bij u afleveren.

Uw EdenShelter wordt na productie over de weg vervoerd met een daarvoor geschikte dieplader. Vervolgens wordt deze met een mobiele kraan op de juiste plaats gehesen. Bij aankoop van uw EdenShelter wordt uitgebreid aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het perceel en het materieel wat nodig is om de EdenShelter te plaatsen. Eenmaal aan de hijskraan bevestigd, staat uw EdenShelter binnen 10 minuten op zijn plaats.

Afhankelijk van onderliggende grond werkt EdenShelter met schroeffunderingen of met prefab betonblokjes. Beide funderingen moeten voor een optimale ventilatie tussen de 5 en 10 cm. ruimte vanaf de ondergrond hebben. Het grote voordeel van schroeffunderingen is het feit dat deze herbruikbaar zijn. Zo kan uw EdenShelter eenvoudig verplaatst worden, keer op keer. Door de robuuste structuur van de EdenShelters is deze in staat om eventuele schokken tijdens het transport en de plaatsing op te vangen.