Prijzen buitenvloeren per m2

Prijzen buitenvloeren

De tuin is het verlengstuk van uw woning. Zoals u uw woning inricht in een bepaalde sfeer, probeert u dat ook in uw tuin te doen. Bij de uiteindelijke keuze van de materialen, is de uitstraling daarvan dus erg belangrijk. Het terras is de overgang van het huis naar de tuin. Een terras is als het ware een buitenkamer van een woning. Kies daarom een duurzaam houten terras dat jaren meegaat. Elk tuin is uniek. Zo is de keuze van uw terras een specifiek ontwerp, met een speciale oplossing. Door het combineren van materialen en het toepassen van allerlei bewerkingstechnieken komen de meest bijzondere creaties tot leven. Gezien de vele houtsoorten, afwerkingen en montagevarianten is het niet eenvoudig om een kant-en-klare richtprijs voor een houten buitenvloer op te stellen. Elk maatwerkproject kent namelijk haar eigen specifieke prijs per vierkante meter. Wanneer u een houten terras wilt aanleggen, heeft u hier waarschijnlijk al volop ideeën bij. Vooraf adviseren we u graag op alle facetten om het eindresultaat inzichtelijk te krijgen. In een eerste gesprek zetten wij deze ideeën samen met u op papier. Op basis van uw wensen en budget bepalen we de juiste houtsoort, afwerking en type bevestiging. Aan de hand van een tekening of schets kan een prijsopgave voor uw terras gemaakt worden. Om u toch een indicatie van de prijzen te kunnen geven vindt u op deze pagina:
  • Een korte beschrijving van de ecologische en duurzame buitenvloeren van Eden.
  • Een indicatieprijs per vierkante meter voor particulieren van de verschillende soorten buitenvloeren.

Thermo Essen

De lichtbruine, glanzende kleur van thermisch essenhout spreekt veel mensen aan. Essenhout behoudt daarnaast altijd haar natuurlijke houttekeningen. Zo ziet elke plank er in dezelfde kleur uniek uit. Thermisch essenhout kenmerkt zich door een aangename, gladde structuur. Het hout bevat geen spleten of kieren. Thermisch essenhout is verkrijgbaar vanaf € 70,- per vierkante meter.

Accoya hout

Accoya hout is bouwmateriaal met natuurlijke schoonheid. Accoya hout is een prachtige, zeer lichtbruine houtsoort. Het hout heeft kleine, dunne, zwarte nerfjes. Ook accoya heeft kleine vlammetjes op het hout. Uniek aan accoya hout is dat het bijna niet vergrijsd. Accoya hout voelt enorm zacht en glad aan. Thermisch Accoya hout is verkrijgbaar vanaf € 80,- per vierkante meter.

Kebony®

Kebony hout heeft bij montage een diepe, rijke, bruine kleur. Maar nog mooier is de zilvergrijze kleur die het Kebony hout na verloop van tijd door zon en regen krijgt. Ook kenmerkt Kebony hout zich door herkenbare, ronde noesten in het hout. Kebony® is verkrijgbaar vanaf € 50,- per vierkante meter.

Bamboe hout

Bamboe is een grote grassoort. Hoewel het geen hout is, kan het wel als alternatief voor hout fungeren. Gekozen kan worden om de bamboestripjes horizontaal of verticaal te plaatsen en aan elkaar te verlijmen. Hierdoor ontstaat een uniek lijnenpatroon, waarin de bamboeknoppen nog duidelijk zichtbaar of subtiel zichtbaar zijn. De buitenvloer van bamboe hout heeft een prachtige donkerbruine kleur. Bamboe hout is verkrijgbaar vanaf € 70,- per vierkante meter.

Douglas hout

Douglas hout staat bekend om haar unieke roze-achtige kleur. Na verloop van tijd verkleurt het hout prachtig oranjeachtig geelbruin. Douglas hout is harshoudend, waardoor er soms met hars gevulde holten zichtbaar zijn. Douglas hout heeft ten slotte een duidelijke streeptekening met kleine vlammetjes. Hoge duurzaamheid door speciale biologische impregnatie. Douglas hout is verkrijgbaar vanaf € 35,- per vierkante meter.

Fiberon® composiet

Fiberon® composiet is materiaal voor uw terras dat voor de helft bestaat uit hout en voor de helft bestaat uit kunststof. Fiberon® composiet is een terras met dezelfde kleur en nerfstructuur als (tropisch) hout, maar zal bijvoorbeeld niet krassen of vergrijzen. Noesten zijn niet te bekennen en beitsen, lakken en oliën is overbodig. Fiberon® is verkrijgbaar vanaf € 55,- per vierkante meter.

Thermo Grenen

Thermo Grenen is een prijsgunstig alternatief voor een ecologische buitenvloer, met toch een hoge duurzaamheid. Door de speciale behandeling krijgt het hout uitstekende eigenschappen die vergelijkbaar zijn met hardhout. Door de robuuste uitstraling, met noesten en een matig donkere kleur geeft een buitenvloer van thermo grenen een natuurlijk beeld. Thermisch grenenhout is verkrijgbaar vanaf € 40,- per vierkante meter.

Eikenhout

Eikenhout heeft licht, goudbruin tot rozebruin kernhout en geelwitte spinthout. In combinatie met een grove, golvende nerf en een prachtige vlammentekening, oogt eikenhout zeer traditioneel. Ook omdat scheuren, pinholes, schaafslag, ruwe plekken en gestopte plekken nadrukkelijk toegestaan zijn, zorgt de Wintereik voor een unieke natuurlijke uitstraling. Eikenhout is verkrijgbaar vanaf € 65,- per vierkante meter.

Robinia

De kleur van het kernhout van Robinia is licht geelgroen tot bruingroen. Het hout wordt na blootstelling aan licht prachtig goudbruin. Robinia is ringporig. Dit geeft het oppervlak van het hout een opvallende tekening. Robinia is een houtsoort met een robuuste uitstraling. Robinia is beschikbaar vanaf € 55,- per vierkante meter.

Vintage Bangkirai

Vintage Bangkirai is een prachtige donkergrijze buitenvloer. Hierdoor heeft het hout een verouderde en rustieke uitstraling. De handmatig verouderde en vergrijsde planken in ‘used-look’ besparen u de lange wachttijd die u heeft bij beginnende vergrijzing. Een buitenvloer van Vintage Bangkirai is de perfecte mix van klassiek en modern Vintage Bangkirai is verkrijgbaar vanaf € 60,- per vierkante meter.

Tropisch FSC-hardhout

Tropisch FSC-hout is mooi, robuust, nostalgisch en stijlvol. Tropisch FSC-hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling. De  tropisch FSC-houtsoorten van Eden hebben een roodbruine kleur. Tegelijkertijd draagt het tropisch FSC-hout juist bij aan een gezond leefklimaat, voor nu en voor de toekomst. Tropisch FSC-hardhout is verkrijgbaar vanaf € 55,- per vierkante meter.

Indicatieprijs

In onderstaande tabel vindt u overzichtelijk de alle indicatieprijzen per houtsoort. Deze prijzen zijn gebaseerd op de dekplanken, exclusief onderconstructie en montagekosten.
Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Thermo essen € 70,-
Accoya hout € 80,-
Kebony® € 50,-
Bamboe hout € 70,-
Douglas hout € 35,-
Fiberon® composiet € 55,-
Thermo grenen € 40,-
Eikenhout € 65,-
Robinia € 55,-
Vintage Bangkirai € 60,-
Tropisch FSC-hardhout € 55,-
Wilt u meer weten over de (technische) uitwerking van ecologische en duurzame houten buitenvloeren? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken. Of laat u inspireren door unieke, ecologische en duurzame houtsoorten.