Nieuwsbrief hoveniers mei 2017

Klaar voor het tuinseizoen 2018

Voor u als hovenier is dit het moment om uw beloofde expertise en onderscheidend vermogen aan klanten te laten zien. Dit kan door middel van unieke projecten. Belangrijk hierbij zijn unieke en onderscheidende producten. Eden wil u ondersteunen in uw unieke (maatwerk)projecten. Hoe? Door u niet alleen unieke (ecologische en duurzame) producten te bieden, maar u en uw klant te ondersteunen van ontwerp tot onderhoud. Wilt u zo ontzorgd worden om in deze drukke periode geen tijd kwijt te zijn aan onderscheidend vermogen? Dan nodigen wij u graag uit om deze nieuwsbrief te lezen.

Unieke tuinschermen van Panel+ in Putten

Waarom zou u voor de tuinschermen van Panel+ kiezen? Een klant uit Putten koos voor de schermen van Panel+ vanwege haar exclusieve uitstraling, haar duurzaamheid, maar ook vanwege het lage onderhoudsniveau.

De tuinschermen van Panel+ bestaan uit een assortiment van producten met een kunststof vlechting in een metalen frame. Denk hierbij aan tuin- en terrasafscheidingen, schaduwpanelen en toegangspoorten. Maar ook is het materiaal van Panel+ te gebruiken voor bijvoorbeeld een zonnescherm. Dit laat zien dat het mogelijk is het materiaal van Panel+ in veel maatwerkprojecten toe te passen.

Zo bestond het maatwerkproject in Putten uit standaardpanelen, uitgerust met een voetplaat en een enkele vlechting. De bestaande betonnen keerwand was te smal voor directe bevestiging van de voetplaten. Om die reden heeft Eden speciale steunen gemaakt die tegen de keerwand en aan de voetplaat gemonteerd konden worden voor een stabiele oplossing. Meer informatie over deze exclusieve tuinschermen, vindt u op de website van Eden of op Forest Avenue.  

Natuurlijke en exclusieve moestuinbakken

Een mooi natuurlijk product in het assortiment van Eden, zijn de moestuinbakken van het eigen merk Forest Avenue. Deze prachtige bakken zijn populair omdat steeds meer mensen een eigen moestuin hebben. De moestuinbakken van Eden zorgen ervoor dat het nog eenvoudiger is om een moestuin voor uw klant te realiseren. Zo heeft Eden moestuinen gerealiseerd voor particulieren, maar ook voor scholen, zorginstellingen en kinderdagverblijven.

De moestuinbakken worden in vier losse delen aangeleverd en zijn eenvoudig te monteren met de bijgeleverde schroeven. Eenvoudig afwerken met antiworteldoek, vullen met potgrond en het planten van groenten of kruiden. Zo is de realisatie van de moestuin in mum van tijd een feit. Eden heeft de moestuinbakken vanwege de populariteit jaarrond op voorraad in diverse maten, zodat levering overmorgen al mogelijk is.

Onderhoudsadvies voor de buitenvloer van uw klant.

Een houten buitenvloer van ecologisch en duurzaam hout, geeft de tuin van uw klant een prachtige uitstraling. Maar om deze uitstraling te behouden, is het belangrijk om de buitenvloer goed te onderhouden. Daarom heeft Eden de volgende twee tips voor uw klant:
  • Reinig de buitenvloer minimaal één keer per jaar. Wanneer uw klant de buitenvloer gaat reinigen, is het belangrijk dat de buitenvloer eerst nat wordt gemaakt met de tuinsproeier. Met behulp van verdunde reiniger, is het belangrijk dat de buitenvloer geschrobt wordt in de lengte van de planken.
  • Om het hout te beschermen en de glans van het hout te behouden, moet de buitenvloer na reiniging voorzichtig worden geölied met een kwast. Belangrijk is dat dit gebeurt als de houten planken volledig droog zijn.

Hieronder ziet u een bamboe terras, bij verschillende onderhouds- en reinigingsscenario’s: verweerd, vervuild oppervlak (links), verweerd, gereinigd oppervlak (midden) en oppervlak na reiniging en heroliën (rechts).

Maak eenvoudig gebruik van Eden als leverancier

Bent u overtuigd over de unieke mogelijkheden bij Eden Trding?  Vraag dan nu een unieke inlogcode bij Eden aan en bestel eenvoudig producten of vergelijk eenvoudig prijzen. Of maak een afspraak en vraag een promotiebord aan, om zo de verschillende houtsoorten aan uw klant te kunnen laten zien. Zo kunt u de unieke en exclusieve mogelijkheden van Eden eenvoudig aan uw klanten laten zien.